Věčná sláva a bohatství – 1. část

| Vydáno:
Školní rok sice ještě neskončil, ale už se rychle blíží ten nový, „sudé léto“, a to je čas Sedmiboje. Než však upřeme oči k novému ročníku, pokud bude, ohlédněme se zpět a podívejme se na ty, kdo v Sedmiboji zvítězili, kdo vlastně jsou a co dělají.

Sedmiboj slibuje věčnou slávu a bohatství. Bohatství je sice relativní a peníze se vždy rozkutálí velmi rychle. Jak je to tedy s onou věčnou slávou u prvních tří vítězů Sedmiboje?

bibi střeštěnka
První Sedmiboj se konal v roce 2006. Tedy v době, kdy možná ještě někteří ze čtenářů nemuseli být vůbec na světě, nebo je přinejlepším zajímalo nejbližší pískoviště. Těm, kdo byli přijati onoho roku ke studiu na našem hradě, je dnes úctyhodných 34 let. Zkrátka prakticky pravěk. Jména byla vhazována do Nekrohrníčku a 2. února 2006 byla mezi soutěžící vybrána i bibi střeštěnka.

Z dob Sedmiboje dnes můžeme potkat na hradě občas právě vítězku bibi, která přebývá v Prasinkách, ale také další soutěžící Silvii Honorovou. Ze čtveřice porotců – Anseioly Jasmis Rawenclav, Epanse Mc Brooma, Sandrika Vrizase, Raven Maris Gravediggerové by nám alespoň dvě jména mohla být známá.

bibi byla na Sedmiboj určitě dobře připravená, vždyť v Zimě 2005 zvítězila v Bradavické čtyřce a před přihlášením do Sedmiboje se stala snaživcem roku za Zimu 2006. 26. června 2006 přišlo vyhlášení prvního vítěze Sedmiboje. Po téměř dvanácti letech můžeme bibi občas potkat. Bydlí už v Prasinkách, kde si snad dopřává své věčné slávy a bohatství. Naposledy na hrad zavítala 12. prosince 2017, což oproti některým jiným obyvatelům Prasinek není až tak dávno.

Než však bibi odešla do Prasinek, stihla toho na hradě ještě poměrně hodně a Sedmiboj, který může být pro většinu studentů jakýmsi vrcholem studentského života, byl pro bibi spíše odrazovým můstkem. Současně s ním působila coby prefektka, následující rok se stala primuskou. V čele koleje stála nová kolejní ředitelka Judith Eleanor Pixie. Ta byla sice také nominována do prvního ročníku Sedmiboje, ale Nekrohrníček ji nevybral. bibi působila jako prefekt čtyři školní roky, než předala zlatý odznak Larrie Larstonové. bibi se také zapsala do historie jako chytačka a i díky ní byl pohár vybojovaný v Zimě 2007 na dlouhá léta pro Havraspár také posledním.

Následující školní rok, v Zimě 2007, získala Řád Roweny z Havraspáru, příští rok (Léto 2007) se stala Osobností Hogwarts a studia dokončila zkouškou OVCE z předmětu Kouzelnická tvořivost v Létě 2008, tedy hned v historicky druhé vlně absolventů.

Phillipa O Connel
Další ročník připadl na rok 2008. Organizovala jej trojice Letitia te Tiba, John Werewolf a Serge Renine. Soutěžící už nevybíral Nekrohrníček, ale pohár, a na hradě se poprvé objevili i skřítci sedmibojaříčci. Od té doby mimo jiné nosí sedmibojaři své typické dresy. Ten s číslem tři oblékla tehdy i Phillipa O Connel, což znamenalo další jméno v Síni slávy, které bylo vyvedeno v modré barvě.

Phillipa prošla poprvé branami hradu v roce 2007 a dnes studuje již 11. rozšiřující ročník. Pravda, mimo kolejní místnost ji běžně nepotkáme, je ale inspirativní mít mezi sebou někoho, kdo přišel před tolika lety a o kom by se snad ve spojitosti s vítězstvím v Sedmiboji dalo i říct, že mu už hrad po takové době nemá co nabídnout.  A byť se Phillipa nezapsala do školní Síně slávy jinde než v Sedmiboji a nenosila ani odznak s písmenem „P“, měla a má pro svou kolej přínos jistě ještě i dnes.

Larrie Larstonová
Přišel rok 2010 a opět tu byl Sedmiboj, na který tentokrát dohlížela Sfinga. I tento rok bychom našli mezi sedmibojaři několik známých jmen, každý si určitě bude pamatovat do nedávna správce příčné ulice Selenu Enail Smithovou, nebo profesorku Bilkis Blight, do poroty pak usedli Alisma Bailly Fisto, Eillen McFir Elat, účastnice Sedmiboje a profesorka Silvia Honorová a bývalý supervisor soutěží David Nekromacer. Věčnou slávu ale přinesl Sedmiboj Larrie Larstonové, která navázala na úspěchy svých předchůdců z Havraspáru.

O Larrie se jen těžko píše něco nového. Na hrad byla přijata v roce 2007, v Zimě 2009 se stává primuskou, na tomto postu působí dva školní roky a pak přichází Sedmiboj, ve kterém vítězí. Následně Larrie působí v koleji střídavě, někdy ale i souběžně jako primus a šéfredaktor. V Létě 2011 může zúročit své zkušenosti při mezinárodní soutěži kouzelnických škol, Triwizard Tournament, ve které nastoupila jako šampionka naší školy. Následující školní rok složila zkoušku OVCE.

Za svůj pobyt na škole toho zvládla opravdu hodně jako studentka i jako profesorka. O tom svědčí mimo jiné i výčet všech jejích řádů a ocenění. Ale zatím je první ze třech představených soutěžících, která oblékla fialový hábit. Nedlouho potom, v červnu 2012, Hogwarts opouští. Dnes už víme, že ne natrvalo. Vrátila se v březnu 2013 a vystřídala funkce zástupce ředitele školy, kolejního ředitele a koordinátora zkoušek.

Dnes Larrie rovněž odpočívá v Prasinkách a často ji na hradě nepotkáváme, naposledy to mohlo být ale na Štědrý den. U Larrie určitě platí, že se slávy dočkala, ale jen těžko určíme, jak velký podíl na ní měl právě Sedmiboj.

Pro Denní věštec
Edmund Heusinger

Published by

Edmund Heusinger

Edmund Heusinger působí v redakci Denního věštce od července 2014. Získal cenu UNC za novinářský debut roku (2014), redaktora roku (2015), článek roku (2017) a Řád ostrého brka (Z2016). Nejraději píše o tom, co jeho samotného zajímá a naopak si nejraději přečte kvalitně zpracované rozhovory a články, které se svými tématy strefují do černého.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *