Spouštíme UNC – již počtvrté!

| Vydáno:
Opět po roce se u kulatého stolu sešlo v různých časech různé množství lidí – redaktoři Denního věštce, hradní šéfredaktoři, skřítci, Rosmerta… Ti všichni měli před sebou množství práce, která se dala shrnout do tří písmenek. A právě ta jsme poslední dny snad nejvíc skloňovali (i když jsme je vůbec neskloňovali!) – UNC. Udílení novinářských cen. Slavnostní večer, který stejně jako noviny samotné spojuje čtenáře, redaktory, členy redakce, šéfredaktory. Jaké to bude letos?

Udílení novinářských cen ovládne stránky hradního tisku na dalších čtrnáct dní. Aby se pro nás celý proces nestal spletitým Daidalovým bludištěm, nastíníme si v dalších řádcích, na co se můžete v dohledné době těšit.

Během dneška šéfredaktoři všech hradních periodik dodali své nominace. Na chvíli si mohou oddechnout, nicméně nenecháme je v klidu moc dlouho, brzy budou muset – stejně jako vy, čtenáři – udělit hlasy ve svých kategoriích.

V úterý dne 30. ledna bude na stránkách Denního věštce otištěn článek se čtenářskými nominacemi s hlasovacím lístkem. Ještě ten den dostanete hlasovací lístek také do svých sovinců. Na udělení svých hlasů budete mít čas do 3. února včetně.
O den později – 31. ledna – bude v Denním věštci otištěn článek s nominacemi v odborných kategoriích. V tomto článku budou také náležitě představeni všichni členovci odborné poroty.

Hlasovací lístek bude koncipován stejně jako v předchozích letech. Přesto však jsme do něj přidali jednu novinku – možnost vyjádřit souhlas, či nesouhlas. Letošní velkou změnou UNC je otištění závěrečných článků ve všech hradních periodicích po skončení tohoto ročníku. Pro tyto články budou osloveni vybraní hlasující, kteří vyjádřili souhlas, zda by své hlasy v určitých kategoriích neokomentovali a neposkytli pro jednotlivé články, protože názory vás – čtenářů – jsou pro redaktory velmi přínosné. A věříme, že budou i pro další čtenáře!

I letos také proběhne soutěž o jeden šťastný novinářský galeon. Ze všech hlasujících, kteří své nominace podepíší, bude po ukončení hlasování vylosován jeden šťastlivec – ten si odnese zlatý galeon, který mu pro štěstí ochmatala celá odborná porota.

Samotný slavnostní večer proběhne v úterý 6. února ve Velké síni. Těšit se můžete nejen na samotné vyhlášení jednotlivých kategorií a majitele šťastného novinářského galeonu, ale také na soutěž a proslovy některých šéfredaktorů, kteří budou řečnit, předávat, rozdávat a dojímat se… Snad se sejdeme v hojném počtu a příjemné atmosféře.

Za kolektiv šéfredaktorů a organizátorů vám přeji, abyste si tento ročník náležitě užili a po jeho skončení měli neutuchající chuť číst a psát!

Pro Denní věštec
Niane z Libelusie

Published by

Niane z Libelusie

Ó velké Mango a občasná redaktorka Denního věštce. Začínala jako šéfredaktorka a redaktorka nebelvírského kolejního časopisu Lví tlapou (6 školních let), po změně barvy hábitu na profesorskou fialovou se zaměřila mimo jiné na výuku šéfredaktořiny. Denní věštec vedla několik let. Je proslulá články, které neberou konce, popíjením niokaa a velkou zásobou obracečů času, které nefungují, takže je věčně v časovém skluzu. Tvrdí o sobě, že má místo hlavy cedník (přeloženo: zapomíná). Nejraději píše čarointerview a reportáže a z pozice čtenáře ji nejvíc baví články ve stylu Lenky Láskorádové a cokoliv, co navodí kouzelnou atmosféru série knih o Harry Potterovi.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *