Susie Rose Queenová: „Žlutý Trimeles jezevcům ukazuje, kdo skutečně jsou.“

| Vydáno:
Hostinec U Tří košťat je nezvykle prázdný. Kromě mě tu sedí jen jedna trojice. Upiju ze svého pampeliškového čaje a zahledím se do ohně v krbu. Tu se otevřou dveře a v nich stojí nová šéfredaktorka Žlutého Trimela Susie Rose Queenová, s kterou tu dnes mám schůzku, abych ji vyzpovídala pro článek do našeho hradního periodika. Poměrně nedávno totiž došlo v mrzimorském kolejním časopise ke změně na tomto postu. Po krátkém přivítání a objednání si dobrého pitiva se pustíme do rozhovoru.

Denní věštec: – zahledí se do poznámek, nadechne se a položí první otázku – Jaké jsou tvé první pocity z funkce šéfredaktorky?

Susie Rose Queenová: Ze začátku jsem byla hrozně nadšená, protože to beru jako zkušenost i do života u mudlů. Pak jsem se do toho ponořila a to nadšení mě trochu opustilo, protože jsem si toho ze začátku naložila moc. Ale stále jsem nadšená.

Denní věštec: Máš pravdu, že zkušenosti získané tady na hradě se často hodí i u mudlů, což je paráda. Jak vlastně vypadalo tvé jmenování na post šéfredaktorky? Muselo tě vedení koleje hodně přemlouvat? Nebo byla tvá první myšlenka: „Ano, to chci dělat!“?

Susie Rose Queenová: Hodně jsem si to rozmýšlela. Přeci jenom to zabere hodně času, ale naštěstí ne tolik, kolik jsem si představovala. Tak jsem si udělala seznam pro a proti a rozhodla se. A jak, to asi tuší každý. Ale rozhodně to nebyla otázka několika minut.

Denní věštec: To chápu, určitě to nebylo lehké rozhodnutí. – souhlasně kývne – Jak vypadá tvá šéfredaktorská kancelář? Určitě máš nějakou představu, co všechno by v ní mělo být.

Susie Rose Queenová: Zatím je tam jen stůl. Zdi jsou prázdné, což je strašně stresující. Ale až seženu nějaké penízky, bude tam hodně skříní s knihami a taky nějaké květiny. Moc představu nemám, ale chci, aby byla útulná. Nejdůležitější bude asi kobereček, za ten hodlám utratit hodně. Chci redaktorům aspoň dopřát pohodlí, až si je tam přizvu.  zasměje se –

Denní věštec: Chystáš se zvolit si i nějakého svého zástupce? Můžeš našim čtenářům prozradit, jaké složení má nynější redakce Žlutého Trimela?

Susie Rose Queenová: Ještě nevím, uvažuji o tom, ale zatím se nikdo nenaskytl. V redakci probíhají změny, takže až časem. Co se redakce týče, lidí je tam dost. Ale je jich hodně zmražených, nebo dávno pryč z hogu. Nejvíc se zatím projevuje Sherly WildDragon-CumberBee, která píše opravdu dobře a má zajímavá témata.

Denní věštec: Takže redakce se momentálně zatím tvoří, chápu to dobře? – ujišťuje se, jestli to pochopila –

Susie Rose Queenová: Ano, ještě se tvoří. Celý Trimeles se tak postupně dostává do další fáze své existence.

Denní věštec: – hledá očima v pergamenu další otázku – Andrew Uroboros zastával funkci šéfredaktora několik let. Plánuješ s ním spolupracovat na tvorbě mrzimorského časopisu?

Susie Rose Queenová: Jsou takové chvíle, kdy mám pocit, že Andy je šéfredaktor a ne já. Hodně mi pomáhá. Moje sovy najdou cestu do jeho sovince i se zavřenýma očima. Chvilku to bude trvat, než se postavím na vlastní nohy. Rozhodně jsem mu vděčná, že se s ním tak skvěle spolupracuje.

Denní věštec: Tak to je fajn, že v něm máš oporu. Určitě se brzy zorientuješ. – povzbudivě se usměje na Susie – Máš ty sama zkušenosti s psaním článků? Hodláš se nějakým způsobem dále vzdělávat v oblasti novinařiny?

Susie Rose Queenová: Spíš než odsud mám zkušenosti od mudlů. Ale loni jsem studovala první rok Šemíku. Taky jsem si zkusila psát do Trimela, i když na to moc nebyl čas. Letos se merlinužel druhý ročník Šemíka neotevřel, ale tím se netrápím. Nejlépe se naučím psaním.

Denní věštec: Myslíš si, že ti pomohou vědomosti získané v Šéfredaktorském minimu v tvé nové pozici? Osobně tento předmět neznám, tak můžeš uvést i konkrétní znalost.

Susie Rose Queenová: Paní profesorka nás seznámila s druhy šéfredaktorů, což mi přijde užitečné a zároveň zábavné. Ale i ostatní výklady mi toho daly mnoho. Určitě mi to pomohlo, protože jsem psala a psát se nejlépe naučíme tak, že píšeme.

Denní věštec: Jaké máš plány se Žlutým Trimelem? Budeš se držet zajetých kolejí, nebo máš v plánu nějaké novinky? Čekají nás nějaké nové rubriky?

Susie Rose Queenová: Jsou věci, které chci změnit, ale i věci, co ponechám. Zatím budu dělat změny a akce jen co se týká koleje. Chci povzbudit jezevce, aby do ŽT psali a probudit ho trochu k životu. Pak se zaměřím i třeba na to, jak moc čtou ŽT ostatní a tak. Prioritou je pro mne to, aby hrad zjistil to, co mám tak ráda na Mrzimoru. A až jednou budu ŽT předávat dál, aby ho měli jezevci rádi. Rádi ho četli a byli na něj pyšní, protože ukazuje, kdo skutečně jsou. – prudce se nadechne a je se svou odpovědí spokojena, přestože plně nevyjádřila její pocity –

Denní věštec: Trimeles je na hradě proslulý svým Tradičním nováčkovským turnajem, který se letos poprvé nekonal. Hodláš v něm pokračovat?

Susie Rose Queenová: Letos TNT nebyl, protože se měnili šéfredaktoři a prostě a jednoduše se to nestihlo. Je to tradiční, to ano, a já ho mám ráda. Budu o tom hodně přemýšlet, ale momentálně je odpověď taková: TNT bude v létě. Třeba se to změní, třeba ne. Musíme se nechat překvapit.

Denní věštec: Snad se nebudeš zlobit, když se malinko přesuneme z kolejního časopisu na tvou osobu. Prozraď prosím čtenářům Denního věštce, jaké předměty tě tady baví a čemu se na hradě věnuješ, pokud máš čas?

Susie Rose Queenová: To, co mám na hogu ráda a co mě tady doteď drželo, i když jsem mnohokrát přemýšlela o odchodu, je kolej. Mrzimor je kolej, o které možná kolují mnohé předsudky, ale kdo jednou vstoupí do naší kolejky, pozná pravdu. Vždy mne uklidní. Teď je jím i Trimeles a redakce, kde je spousta milých lidí, se kterými je radost pracovat. Nejvíce mne bavil pochopitelně Šemík, Čarostavitelství a předmět, který se merlinužel již nevyučuje – Magie krásy. Jinak jsem se tady samozřejmě setkala s dalšími předměty, které mi toho taky hodně daly. A třeba si zamiluji nějaký z těch, které studuji letos prvním rokem.

Denní věštec: A v mudlsvětě – jaké máš zájmy tam?

Susie Rose Queenová: Je toho hodně. Ale hlavně přátelé, škola a knihy. Někdy koukám na seriály, šermuji, a pak se taky snažím amatérsky psát. Je toho mnoho, co dělám. Někdy se divím, jak to mohu stíhat.

Denní věštec: – pokukuje po zápiscích, své otázky už vyčerpala Susie, moc děkuju za rozhovor. Bylo to velmi zajímavé a za sebe můžu říct, že jsem si to užila.  Má poslední otázka na tebe, chtěla bys třeba ještě něco vzkázat hradnímu obyvatelstvu?

Susie Rose Queenová: I já děkuji. Taky jsem si to užila. Co bych hradním obyvatelům vzkázala? Čtěte Trimela. Některé vycházející hvězdy si vážně zaslouží více pozornosti.

Jak je z rozhovoru patrné, žluté noviny čekají nádherné časy. Určitě můžu za nás všechny popřát Susie hodně síly a inspirace, aby pod jejím vedením Trimeles jenom vzkvétal.

Pro Denní věštec
Mia Whitebear

Published by

Mia Whitebear

Redaktorka, která ráda využívá svou fantazii k tvorbě příběhů a básniček. Je vášnivou návštěvnicí mudlovských kaváren a s oblibou objevuje nové světy, ať už ty skutečné nebo fiktivní. Ve svém volném čase se věnuje velkému množství koníčků, v současné době ji nejčasteji najdete v houpacím křesílku s pletením v ruce.

Komentáře

  1. Příjemné počtení zajímavého rozhovoru z pera skvělé redaktorky! Odpovědi Susie jsem si opravdu vychutnala, neboť ačkoliv ji vůbec neznám, mile mě překvapila. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *