Kate Resea: „Chci, aby lidi Příčnou ulici navštěvovali co nejvíce.“

| Vydáno:
1. 1. 2018, tedy hned na Nový rok, se odehrála velká změna na pozici vedení Příčné ulice. Odpovědnou vedoucí se stala Kate Resea. Pojďte společně s Denním věštcem zjistit, o kom je řeč a jaké má vlastně s Příčnou ulicí plány.

Kate Resea se na Hogwarts registrovala už v roce 2005, tudíž není divem, že má už mnohé za sebou. Studovala v Nebelvíru, v Létě 2007 se stala držitelkou Ceny Godrika Nebelvíra, v Zimě 2014 dokonce dosáhla na celohradního snaživce s 8 976 body a aby toho nebylo málo, v Létě 2014 reprezentovala Nebelvír v celohradní soutěží Sedmiboj. Zkoušku OVCE složila v Létě 2009 z Literárního semináře, poté v Zimě 2014 následovala zkouška KOZA z Obrany proti černé magii. Mohli jste si jí také povšimnout ve Skrývance pod Magnolií nebo při práci pro Příčnou ulici ještě pod tehdejší odpovědnou vedoucí, Selenou Enail Smithovou. Nyní působí jako profesorka vyučující předměty Fortunace, Kouzelnická návrhařina, Nauka o sebevědomí a Taje mudlovské kuchyně.

Určitě bychom toho o této osobě našli více, ale to bychom se nedostali k tomu hlavnímu… ještě než si ale budete moci pročíst samotný rozhovor s novou vedoucí Příčné ulice, nakoukněte pod roušku její tvorby:

A nyní jedna třešnička, kterou mi kolegyně pro vás odhalila! V červnu před závěrečnou slavností se můžeme těšit na novou kolekci Hogwarts. Mohla jsem nahlédnout pod roušku návrhů a už teď vám mohu říci, že se máte na co těšit! Ale abyste neřekli, bylo mi dovoleno vám ukázat jedny šaty, které jsou už hotové. Mrzimorští, jásejte a těšte se!

Ostatní modely jsou prozatím utajeny, protože čekají na své dokončení. Dá-li Merlin, můžeme se prý těšit i na pánské verze!

Ale teď už k rozhovoru. Kate byla tak laskavá a přijala mou pozvánku na čaj do Godrikova Dolu, kde jsme si hezky v klidu popovídaly a vy se teď do rozhovoru můžete v klidu začíst.

Denní věštec: Pověz mi hned na úvod… Jak proběhlo tvé jmenování do funkce odpovědné vedoucí Příčné ulice? Bylo dlouho připravované, nebo to bylo ráz na ráz? A jaké byly tvé pocity, když jsi poprvé usedla do pomyslného vedoucího křesla?

Kate Resea: No to takhle za mnou jednou přišel Matt, jestli bych měla zájem správcovat Příčnou ulici. V tu chvíli jsem samozřejmě nadšeně souhlasila a pak už jen vyčkávala na ten okamžik. – směje se – Když jsem poprvé usedla do křesla… Byl to boží pocit. Splnil se mi můj malý sen. – usměje se –

Denní věštec: Takže nadšení.  prohlédne si kolegyni – Zatím tedy nelituješ?
Pověz mi, co jsi jako vedoucí udělala hned na začátku? Jak ses s Příčnou seznamovala, vrhla ses hned do práce, nebo jsi pomaličku osahávala svou nově nabytou funkci?

Kate Resea: No, lituji, nelituji. Je to těžký, náročný, rozhodně to není funkce, kdy by si člověk mohl hodit nohy na stůl a jen tak popíjet kafíčko. Občas si říkám, jestli jsem neměla odmítnout a jen tak si lebedit. – směje se –
No, já se ze začátku bála na cokoliv sáhnout. Měla jsem strach, že tím smažu polovinu Příčné ulice, ne-li dokonce polovinu hradu. Naštěstí jsem se to ale rychle naučila, Matt mi tam opravil pár nefunkčních věcí, za což jsem mu vděčná. Ale řeknu ti, ten strach, když jsem poprvé přidávala nějaké zboží, ten byl velký!  směje se –

Denní věštec: Strach úplně chápu.  soucitně se usměje – Ale věřím, že to s ním bude lepší a lepší!
Sice nejsi v branži nováček, ale zaručeně jsi plná sil a především obklopena odhodláním vést Příčnou ulici tak, aby bylo co nejvíce spokojených zákazníků. Odhalíš mi nějaké své plány do budoucna? – zamrká a napne uši, aby jí nic neuniklo –

Kate Resea: Co se plánů týče, určitě se máte na co těšit. Jsem tajnůstkář, tak toho nechci moc vypouštět ven. Ale co můžu prozradit je to, že nové kousky se nebudou objevovat pouze s kolekcí, takže kdykoliv můžete při svých toulkách objevit něco nového. Chci, aby lidi Příčnou ulici navštěvovali co nejvíce, ne jen ve chvíli, kdy tuší, že by se mohla blížit kolekce.

Denní věštec: To zní jako svěží vítr. – potěšeně se usměje – A můžeš aspoň trošku naznačit, jestli už je v procesu tvorby nějaká ta nová kolekce? Jak tak koukám na obsazenost kanceláří, máš nyní k dispozici tři nadané dámy. Módní návrhářky Cleu Haliovou a Wenai Lafayette a pomocnou sílu Evelinu van Eyck. Jsi se všemi třemi v kontaktu? Hodláš nabírat další návrhářky, či třeba zapojit i studenty? Všimla jsem si, že pár dílek z řad šikovných studentů se do oběhu již dostalo… – zatím se napije ze šálku s horkou čokoládou –

Kate Resea: Hele, zrovna ze mě opadl stres z kolekce na Valentýna a už mě děsíš další kolekcí? – směje se –
Momentálně je třeba se soustředit na blížící se jaro, které by mohlo na pulty přivát nějakou svěží kolekci. Nechám teď své návrhářky odpočívat a pak je chuděry začnu bombardovat sovami. – směje se – V kontaktu s nimi jsem. Ráda zapojím studenty. Všimla jsem si, že tu pobíhá hned několik velmi šikovných talentů. Jmenovitě třeba slečna Hekatea, slečna Hetty má zase pěkné nápady, umí poslouchat rady, a co jsme řešily navrhování, tak se zlepšila, máme tu i šikovné pány – pan Zpytlehněv, pan Edmund nebo třeba pan Lucretius, který asi svůj talent podědil po svém tátovi. Ale to jsem vyjmenovala jen pár, šikovných lidí tu máme více.
Budu jen ráda, když se studenti zapojí a budou posílat své návrhy do brigády. Můžou se těšit na zpětnou vazbu, ukážu jim případně co třeba vylepšit. Pokud vidím snahu a vidím i zlepšení v návrzích, tak odměňuji i kousky, které se na Příčnou ulici nedostanou.

Denní věštec: Neděsím, spíše se zvědavě tážu. – směje se – Jsem ale ráda, že tu máme takovou módní studentskou naději a výpomoc. – usměje se – Ale abys neřekla, že tě mučím těžkými otázkami, dáme teď pár oddechových. – směje se – Pověz mi něco o tvém módním stylu. Co máš ráda a co tě naopak dokáže dohnat až k mdlobám?

Kate Resea: Můj módní styl? Musí to být pohodlné, musí se mi to líbit. Musí mě to něčím zaujmout, mám ráda, když se někdo nebojí kombinovat a není jen tou šedou myškou.
Co mě dokáže dohnat k mdlobám? Uf… Přemýšlím, asi toho bude víc, ale když si tahle vzpomenu na první věc, tak je to ledvinka, nebo takový ten příliš laciný ohoz.  směje se –

Denní věštec: Inu, pár módních přešlapů tento svět má. –směje se – Máš na hradě nějaký módní vzor? Ať už v navrhování nebo v oblékání?

Kate Resea: Pro mě je velký vzor, co se navrhování týče, Niam. Ona je opravdu talentovaná a co kolikrát dokáže vytvořit! No já nestačím zírat. Ale obdivuji práci i dalších, jak jsem už říkala, máme tu spoustu šikovných návrhářů.
V oblékání asi žádný vzor nemám.  usměje se –

Denní věštec: – pokyvuje hlavou – Niam, to je módní kapacita. Zažila jsi na hradě nějakou opravdu hodně bláznivou příhodu, kterou bys mohla třeba pobavit čtenáře Denního věštce? – doufá v malou kulturní vložku –

Kate Resea: Bláznivou příhodu? Já mám pocit, že hog je bláznivý sám od sebe. Momentálně si asi na žádnou nevzpomenu, to víš, ty roky už dělají své.  směje se –

Denní věštec: Roky? Jaké roky? – prohlíží si Kate – Nic nevidím. – zasměje se – Krom jiných předmětů vyučuješ i Kouzelnickou návrhařinu. Necháš nás nahlédnout pod roušku výuky? Jak probíhá taková výuka nadějných módních návrhářů?

Kate Resea: Och, děkuji. V prvním ročníku se snažím předat studentům základy a jak pracovat s programem, aby se jim lépe navrhovalo. Je to ale hodně i tom, jak se chtějí zapojit sami studenti, pokud mi napíšou sovu, nemám problém jim cokoliv znova jinak dopodrobna vysvětlit, ukázat na jiné ukázce. Ale musí se umět ozvat. A doufám, že do příštího roku se mi podaří konečně dopsat ten druhák. – směje se –

Denní věštec: O psaní výkladů mi nemluv.  směje se – Takže do příštího roku chceš dopsat druhý ročník návrhařiny. Plánuješ ještě nějaké další nové předměty?

Kate Resea: Zatím vůbec nevím, asi uvidím v průběhu roku a v průběhu prázdnin, kolik budu mít síly. – směje se – Taky máš pocit, že bys na psaní výkladů potřebovala, aby měl týden nějaký ten den navíc?  směje se –

Denní věštec: Samozřejmě, buď nějaký ten den navíc, nebo méně práce a únavy.  pousměje se – Myslím, že bychom mohli náš rozhovor ukončit, máš ještě něco na srdci, co bys ráda vynesla do světa?

Kate Resea: Nu, možná jen aby všichni chodili na Příčnou a utráceli tam své peníze.  směje se – A pokud budou chtít navrhovat, ať se toho nebojí! Já budu ráda za jakýkoliv příspěvek v brigádě!  směje se –

Už jen podle rozhovoru a dosavadních kousků, které jsme mohli ať už ve Valentýnské kolekci, před či u příležitosti slavností vidět, se máme na co těšit. Tudíž vám mohu jen doporučit: choďte šmejdit do obchodů na Příčné ulici, třeba objevíte něco, co vám přijde vhod!

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Komentáře

    1. Také se mi moc líbí, a počkejte, až uvidíte havraspárské, viděla jsem zatím jen prototyp a byla nadšená! 😀

  1. Och, tak pro ty šaty bych snad změnila i kolejní příslušnost. 😀 Budou nebelvírské stejně tak nádherné a povedené? 🙂

    1. Slečno Heky, myslím, že kolegu Olivera by kleplo, kdybyste to udělala! 😀 Každopádně doufám, že i červené budou takto povedené, jen jsem zatím neviděla ani ten prototyp, takže vám nemohu podat ani odhad situace,… +pokrčí rameny a zasměje se+

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *