Vzpomínka na Sedmiboj 2016

| Vydáno:
Naposledy jsme si soutěže, která vždy ovládne doslova celý hrad včetně všech novin, užili dosyta v Létě 2016. Od té doby uplynuly tři školní roky a letos nás nemine čtvrtý, ten, který dříve vždy nosil další ročník velké hradní události. Než však zjistíme, zda nás vůbec čeká, pojďme si připomenout ročník minulý.

V Sedmiboji soutěží dvanáct studentů, kteří jsou vybráni pohárem z celkem dvaceti nominovaných, po pěti z každé koleje. Vítěz si odnáší nejenom putovní žezlo, ale také 100 galeonů jako odměnu, zvěčnění v Síni slávy a 777 bodů. Nominovaní mohou být jen studenti od druhého ročníku výše. Veškeré dění se odehrává v Aréně Sedmiboje, která je na školní pozemky vždy včas přistavena. Právě tam se také plní praktické úkoly a jsou k nahlédnutí i ty kreativní všech účastníků. Praktických i kreativních je po sedmi, dohromady čtrnáct, a oba druhy si mohou zkusit i diváci – praktické v týdnu, kdy mají sedmibojaři odpočinek, přímo v aréně, a kreativní v soutěžích.

Organizátory se v posledním proběhnuvším ročníku stali Oliver McCollin a Kate Resea. Ti přinesli na hrad tolik očekáváné napětí spolu s tehdejší porotou, ve které působili Kouhei Hasangeki, Oresta Vianueva, Lilien Emity Meissed a Niam i Tir-na-nog. To největší však jistě vyvolalo téma Sedmiboje, které se dozvídáme až na slavnosti, při které se losují soutěžící: DRACI.


(Obrázek draka nakreslený v rámci Sedmiboje od Hekatey Centaurix.)

Sedmiboj 2016 vyhrála poměrně suverénně nebelvírská Hekatea Centaurix, všestranně nadaná slečna, která se draků bát nemusí, neboť se oni bojí jí. Druhé místo obsadila zmijozelská Wenai Lafayette, na to třetí dosáhla mrzimorská Kim Sarah Reevesová. Čtvrtá byla Saphira Crystal, pátá Bibi Anne, šestá Nerys Heliabel Ghostfieldová, sedmou příčku obsadila Susan Cooková, na tu osmou dosáhla Wronka Zabloudilová. Na devátém místě se umístila Christina Elizabeth Stark, desáté si připsala Adelina Susan, jedenácté si odnesl jediný muž soutěže Chris Jericho a dvanáctá byla Hazel Jane Morion.

Kromě této slavné dvanáctky je však nutno zmínit ještě dalších osm lidí – těch, kteří se sice odvážně nechali nominovat, ale nepatřili mezi ty šťastné, které vybral pohár k účasti. Za Mrzimor to byli Sadie Bane a Tadäus Trottertickler, za Havraspár Effie Melissa Jayce a Raven Sariell Rosa, za Nebelvír zůstali mimo hru Cecilie Rose a Thomas Olkim a ve Zmijozelu vypadly z kola ven Chelle Lailah Fay a Renée Carlisle.

Sedmiboj 2016 přinesl jeden velmi exluzivní fakt – ani jeden ze sedmibojařů nepoužil možnost nesplnit jeden z kreativních úkolů, všichni vždy zvládli projít arénou jak při praktickém zápolení, tak při tom kreativním. Díky tomu nevypadl ani jeden sedmibojař, ačkoli v minulých ročnících tento nešťastný osud čas od času některého účastníka potkal. I proto je na místě složit všem z nich poklonu.

Přesto je to již dávná minulost, ačkoliv ani tak by se na ni nemělo zapomínat. Každý, co se na Sedmiboji podílel, a to i v ročnících zde nezmíněných, si zaslouží veškerý obdiv, neboť jde o klání náročné a vyčerpávající. My teď můžeme hledět vpřed letošnímu roku, který by nám mohl přinést nový ročník, který by si svůj příběh teprve začal psát…

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *