Nikdo na hradě

| Vydáno:
Na hradě je plno zajímavých lidí. Pan Tečka je stará klasika, ale také se zde vyskytuje i poněkud opomíjený člověk – Nikdo.

Nikdo je na hradě již odedávna a hrad nám o něm dává poněkud zvláštní zprávy typu, že „dnes narozeniny neslaví“ a že „na hradě není“.

Otázkou ale je, kdy Nikdo na hradě je a kdy slaví narozeniny. Dle mé teorie jde o nejvíce opomíjeného člověka na hradě, kterého moc lidí ani nezná, což je škoda.

Jednoho dne jsem se proto za Denní věštec vypravila do Rosmertina hostince a objednala si máslový ležák. Velmi mě ale udivila jedna věc – i když madam Rosmerta nemohla o mých úmyslech vědět, dala mi ke sklenici ještě cukrátko. Ano, cukrátko! Vytáhla jsem peněženku a začala jsem ve snaze jí dát spropitné hledat srpce a svrčky. Ona ale zavrtěla hlavou a řekla, že to za mne Nikdo platit nebude a že je to na účet podniku, protože slaví narozeniny.
Doufala, že jí alespoň popřeji, ale já začala přemýšlet o tom, proč to za mne Nikdo nechce a nemůže zaplatit. Jak to madam Rosmerta mohla tušit?

Po asi minutce čekání si ke mě Nikdo přisedl a Rosmerta uraženě odešla. Pokusila jsem se s Nikým navázat velmi zajímavý rozhovor, který, kdyby se dostal na veřejnost, způsobil by takový poprask, že by na tom Denní věštec vydělal miliony. Ale čirou náhodou mi deník poťapkal a rozkousal jakýsi krysák, a tak se Nikoho legendární odpovědi neměly možnost dostat na veřejnost a vydělat mi těch pár galeonů, které nutně potřebuji k životu, proto že v NiTi se bude doplňovat zboží.

Denní věštec: Dobrý den, Nikdo! – usměje se –
Nikdo:

Denní věštec: Mohu se Vás na něco zeptat?
Nikdo:

Denní věštec: Jak prožíváte to, že je na bráně hradu skoro pořád zdůrazňováno, že neslavíte narozeniny? Není to depresivní?
Nikdo:

Denní Věštec: Aha, chápu… Počkat, proč tu Nikdo není? To si povídám sama se sebou?

A zbytek se nedochoval, jak už jistě tušíte, krysák papír rozkousal na malé kousíčky.

A tak Vás chci o něco požádat – až se budete cítit sami, vzpomeňte si na to, jak se asi musí cítit Nikdo, který je celý svůj život opomíjen a přehlížen! Diskriminace! Tak to je!

Pro Denní věštec
Hetty Londsová

Komentáře

  1. Tak takové téma článku by mě nikdy nenapadlo. Ale opravdu, jak sám se asi cítí Nikdo? Bude pokračování? 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *