Nováčkovský rozhovor

| Vydáno:
Nováčci už tu jsou nějakou tu dobu a určitě už si zvykli a usadili se. Jak se jim vede v našem světě? Zeptala jsem se na to Niky Moons z Mrzimoru, Indris Elwinor z Havraspáru, Annyi Liddle ze Zmijozelu a Trixie Deliah Sinclair  z Nebelvíru.

Jak ses dostala k Hogwarts?
Nika Moons: K hogu, ale anglickej verzii, som sa dostala cez bývalú kolegyňu z brigády. No a keďže ja angličtina nie sme kamaráti, tak som pátrala po inej alternatívne. Samozrejme som našla viac stránok a táto mi prišla najlepšia.
Indris Elwinor: Hog jsem našla úplně náhodou. Hledala jsem nějaké informace o HP v angličtině a vyskočila na mě stránka hradu. Přečetla jsem si info a poslala přihlášku. A jsem tu.
Annya Liddle: Čirou náhodou. Brouzdala jsem po webu, našla to.
Trixie Deliah Sinclair: Na Hog jsem se dostala přes hocz. Pak stačilo jen počkat na registraci.

Jaké předměty sis vybrala?
Nika Moons: Do prvého ročníka som si vybrala len jeden, a to náuku o sebevedomí.
Indris ElwinorStuduji Kouzelnickou hudbovědu, Lékouzelnictví, Kouzelnickou španělštinu a Kouzelnické svátky.
Annya Liddle: Lékouzelnictví a chci studovat Bonzologii.
Trixie Deliah Sinclair: Fantazírování, Jak se oblíbeným státi, Kouzelné formule, Kouzelnické svátky, Lékouzelnictví, Literární seminář a Magie slova. Je toho dost, ale zatím to zvládám. Zapsala jsem si vše, co jsem chtěla.

Jaké z nich máš známky?
Nika MoonsZatiaľ mám samé V. – usmeje sa –
Indris Elwinor: Zatím mám jedničky. Akorát z posledního úkolu jsem dostala ze španělštiny N, měla jsem tam dost chybek.
Annya Liddle: Celkem dobré. Vychází mi 2,80.
Trixie Deliah Sinclair: Zatím mám prospěch v předmětech dobrý (V) a využila jsem jen tři omluvy, ale je teprve pátý termín, takže se vše ještě může změnit. – pevně doufá, že ne –

Co body pro kolej?
Nika Moons: Body pre koľaj sa snažím zbierať z predmetu a seminárov. Raz za čas urobím súťaž na body.
Indris Elwinor: Body se snažím poctivě sbírat. Dělám soutěže a navštěvuji semináře. Do konce roku jich plánuji ještě hodně získat.
Annya Liddle: Kolem 70 jsem získala za výuku a semináře.
Trixie Deliah Sinclair: Co by s nimi mělo být? – zasměje se – Poctivě sbírám. Nepatřím sice mezi TOP 10 v koleji, ale nestěžuji si. – mrkne –

Zkoušela jsi Ďáblovu jámu? Jak se ti vedlo?
Nika Moons: Diablovu jamu navštevujem, dá sa povedať, pravidelne, ale velmi sa mi nedarí. Mám šťastie len, keď ide o viac slov a nie je to meno.
Indris ElwinorV Ďáblově jámě jsem velmi často. Hádání slov mě moc baví a už jsem se tam dozvěděla několik zajímavých věcí. Už jsem tam nalezla fazolky, žabky a dokonce i 2 bylinky.
Annya Liddle: Ano, už jsem tam našla i šém.
Trixie Deliah Sinclair: Ano, Ďáblovou dámu jsem zkoušela několikrát. Ze začátku bylo docela dost pádů, tak jsem jámu vzdala. Pak mě ale moje patronka Heky, kterou tímto zdravím, vyhecovala, a když jsem získala prvních pár svrčků, pokoušela jsem Ďábla dále. A získala jsem i šťávu. – řekne pyšně –

Je to tady takové, jak sis to představovala?
Nika Moons: Jasné, že nie, je to tu oveľa lepšie, ako som očakávala  a som rada, že som tu mohla spoznať veľa skvelých ľudí.
Indris Elwinor: Ano. Ještě lepší. Na hradě jsem našla spoustu skvělých přátel a je tu tolik možností, jak se rozvíjet. Moc se těším, co krásného mě zde ještě čeká.
Annya LiddleAno. Ještě lepší.
Trixie Deliah Sinclair: Moc jsem si nepředstavovala, jaké to bude. Byla už jsem na více podobných projektech a většinou se to negativně odlišovalo od mých představ. Takže jsem neměla žádné očekávání. Ale příjemně mě to překvapilo. Hlavně ta přátelská atmosféra, ochota, spolupráce.

Nováčkům se tedy opravdu daří a přejeme jim mnoho štěstí do budoucna!

Pro Denní věštec
Katy Ritch

Komentáře

  1. Krásný článek, milá Katy,
    objevuješ nové světy,
    teď je to svět nováčků.
    Co příště přineseš v zobáčku?

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *