Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
Zima je nejspíš definitivně za námi a všichni se těší z teplého počasí. Jestli to vydrží, nebo ne, to se můžeme jen dohadovat. Počasí se však nezbláznilo jen u nás!

Nejprve se však pojďme podívat, co nás čeká v nejbližších dnech.

Teploty rozhodně budou vypadat krásně. Pro některé možná až moc. Očekáváme, že v noci nespadne teploměr pod 10 °C, ve dne očekáváme okolo krásných 17 °C! Kdo ještě kabáty na zimu neuklidil, tak teď už je nejvyšší čas!

Oblačnost bude velice proměnlivá. Slunce pravděpodobně asi, rozežene všechny mraky a bude se na nás usmívat. Zahřeje nejen na těle, ale také na duši, proto přestaňte dřepět doma a koukejte vystrčit nos z domu.

Srážky nečekáme žádné. V létě bychom to nazvali obdobím sucha, teď to… nazveme obdobím před velkým suchem. Mokrá fronta ze západu se rozpadla někde nad sousedním Německem, takže my opět utřeme. Ale třeba se na nás usměje štěstí z východu.

Povětrnostní podmínky jako by nebyly. Zafouká jen v horských oblastech, kde kvůli tomu spadne pocitová teplota pod bod mrazu. Ano! Opravdu! Ale neptejte se proč! V nížinách však čekáme stojatou vodu… tedy vzduch. Doporučuje se proto hodně cestovat na košťatech, aby se alespoň trochu hýbal.

Bio zátěž bude výjimečně na 1, tedy neočekáváme žádné neobvyklé neobvyklosti.

A teď se pojďme podívat na zajímavosti ze světa!

Malý kouzelnický tichomořský ostrov Ferůja zaznamenal podivnou anomálii. V jednom místě ostrova ustavičně prší, v dalším sněží a v jiném padají trakaře. Nikdo si nedovede vysvětlit, jak se to stalo, ani co s tím. Tak uvidíme, zda se ostrov nestane brzy oblíbeným turistickým místem.

V Německém Muzeu kouzelnických nesmyslů vypukla panika poté, co jejich nejnovější exponát začal z nevysvětlitelných důvodů metat blesky po kolemjdoucích. Odborníci z MK se domnívají, že šlo o jakousi bouřkovou kletbu, která se maličko zvrtla.

A na Ministerstvu kouzel se po nezdařeném vysoušecím kouzlu rozhostila hotová Sahara. Největší písečné duny už byly odstraněny, i tak si však většina pracovníků stěžuje, že mají písek i tam, kde by ho nikdy nečekali. Ministerstvo kouzel proto přijalo opatření, že vysoušecí kouzla budou provádět pouze řádně proškolení pracovníci.

Jak vidíte, není to u nás ještě tak hrozné. Proto nezapomínejte, že nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *