Sedmiboj 2018: 4. kreativní úkol

| Vydáno:
I přes několikahodinové trápení zvládli čtvrtý praktický úkol úspěšně všichni sedmibojaři. My ale dneska nahlédneme pod pokličku kreativní části, která nám přinesla sice mnoho krásných návrhů pánského společenského oblečení, ale vyžádala si jednu oběť, která kvůli neodevzdání musela soutěž opustit.

Pokud nějak více Sedmiboj nesledujete, určitě vás bude zajímat, co měli sedmibojaři toto kolo zvládnout vypracovat. Stejně jako praktický, tak i kreativní úkol se týkal Příčné ulice. V noci z ní totiž záhadně zmizely chystané šaty pro pány.

Spolu s ukázkou dámské verze šatů dostali sedmibojaři následující zadání: „Tvým úkolem bude zapojit návrhářského ducha a vyhotovit zcela novou pánskou verzi šatů Edice Hogwarts. Měj na paměti, že tyto šaty mají vystihovat danou kolej a důstojně ji reprezentovat. Vypracování bude obsahovat 4 pánské modely (1 havraspárský, 1 zmijozelský, 1 nebelvírský a 1 mrzimorský). Každý model bude mít název a popis takový, jaký bývá u oblečení z pultů Příčné ulice.“

Narcisse Cinerea se rozhodla pro ruční vypracování a pohrála si krásně se stínováním. Každý model je vskutku jiný, osobitý a originální. Porotci ocenili také popisky, které dokázaly čtenáře zaujmout, perfektně vystihnout danou kolej i oděv samotný.

Na pastelky a tužku vsadila taky Emma Ellie Lewis. Všechny její návrhy obsahovaly pláštíky různé délky a střihu, které byly dokonce s tematickou kapucí. Krom oděvu samotného navrhla i boty. Popisky potom své návrhy autorka pěkně rozšířila a přiblížila.

Elisa de Lunne byla jednou z mála, která nečrtala oblečení přímo na postavičku. Povedly se jí navrhnout opravdu pestré oblečky a nebála se experimentovat. Nebelvírský kilt musel zaujmout snad každé oko! Jednotlivé popisky přesně rozebírají a popisují každý model a vyzdvihují jeho krásu.

Astoria von Pens si dala záležet snad na všech různých detailech. Příkladem mohou být knoflíky ve tvaru pírek na havraspárském návrhu. Na rameni je vždy vidět kolejní zvířátko a celý model je v barvě koleje. Ručně kreslené návrhy poté doplnila o popisky, které popisovaly především materiály, ze kterých je samotný model ušit.

Poté, co v minulém kreativním úkolu využila Angela QuickBow možnosti Nevím, se rozhodla toto kolo skončit se Sedmibojem definitivně. Neodevzdala kreativní část, a tak již se nemůže soutěže dál účastnit a vypadává. Angely jsem se ptala na vyjádření, ale ta už se k tomu nechce vracet a jediné, co mi prozradila, bylo, že skončila sama a dobrovolně.

Naomi Car Raynolds se také rozhodla navrhovat ručně na papír. Ačkoliv jsou návrhy trošku světlejší, každý je originální a reprezentuje danou kolej. Celý úkol poté podtrhují popisky, které každý model vyzdvihují a poukazují na jeho krásy.

Pro vybarvování a kreslení za pomocí fixů se rozhodla Annie Reprobate. Nakonec z toho vznikly velice zajímavé návrhy. Zaujaly mne třeba kšandy na mrzimorském modelu nebo límec na zmijozelském. Popisky dokázaly skvěle charakterizovat nejen modely, ale také osobu, která je bude nosit.

Lilian Isabella Rorrs si úspěšně pohrála s navrhováním v počítači. Každý jednotlivý společenský oblek je jiný a různorodý vystihující danou kolej. V barvách koleje Lilian obarvila i pozadí modelů. K modelům dodala mrzimorská sedmibojařka nápadité popisky.

Tvorba pastelkami u soutěžících převládala, a jinak tomu nebylo ani u Eivli SSelene, která nenavrhovala na postavičky, ale kreslila pouze přímo pánské ošacení. Všechny obleky jsou potom černé a doplněné o kolejní prvky. Modely potom představují k práci připojené popisky.

Velmi osobitě pojala zadání Sherly WildDragon-CumberBee, která se rozhodla návrhy rovnou ušít a prezentovat je na mudlovské panence! I samotné modely jsou poté originální a myslím, že mnoho z nás může Sherly závidět skvělé dovednosti s jehlou. Popisky jsou potom kratší, ovšem vyzdvihují to podstatné.

S různými záhyby a stínováním si pohrála Annie Wise, která zvolila opět malování v ruce. I tady je každý z modelů osobitý, velmi propracovaný a všechny působí důstojně. Připojila popisky, které by pány zajisté nalákaly ke koupi.

Poslední tu máme vypracování Zpytlehněva Zďáblíkova, který nelenil a pokusil se o návrhy v počítači. Zaměřil se snad na všechny drobnosti a modely se snažil dovést k dokonalosti. Navrhoval přímo na postavičkách studentů naší školy. K velmi povedené čtveřici oblečení dodal vtipné a návrhyosvětlující popisky.

Mezi nejlépe ohodnocená díla patří výtvory hned od čtveřice sedmibojařů, a to od Annie Wise, Narcisse Cinerey, Sherly WildDragon-CumberBee Zpytlehněva Zďáblíkova.

Všechna díla i s hodnocením porotců si také můžete prohlédnout v kartotéce. Kromě vyřazení Angely nebyly uděleny žádné jiné penalizace, a tak zbylých 11 odvážných má polovinu Sedmiboje úspěšně za sebou a mohou v klání pokračovat dál. Nezapomínejte, že i vy máte možnost si úkoly Sedmiboje vyzkoušet, tak ji využijte, dokud je k tomu příležitost!

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *