Favorit nezaváhal

| Vydáno:
Nebelvír 0:290 Havraspár

Zakladatelka naší školy Sefrenie z Ylary slavila narozeniny, zatímco famfrpáloví nadšenci mířili na hřiště. Odehrál se na něm druhý zápas letošního famfrpálového mistrovství. Po hodině hry ho vyhrál předpokládaný vítěz. Průběh však byl dramatičtější, než by se podle výsledku mohlo zdát.

Havraspár předčil svého soupeře v boji o camrál. Z nebelvírských se ho dokázala zmocnit jen Liana ve čtyřicáté osmé minutě za stavu 0:100. Brankář Wayna, přestože neměl do té doby žádnou práci, dokázal udržet pozornost a její jedovatou střelu chytil, přestože se při ní nacházel na druhé straně brankoviště.

Modré střelkyně se dostaly ke dvaceti osmi zakončením a bojovaly o to, aby získaly svému týmu rozhodující náskok. Proti nim stála skvělá brankářka Emma, za jejíž koště prošla přesně polovina pokusů. Nakonec ji Arietty překonala z osmi střel šestkrát, jednou trefila tyč, jednou proti ní Emma zasáhla. Eleanor vystřelila třináctkrát, dala šest gólů, sedmkrát ji vychytala červená brankářka. Aya se prosadila dvakrát, její čtyři střely Emma zastavila.

Podstatné věci byly k vidění na odrážeči. Železný projektil kontrolovaly z padesáti dvou procent červené hráčky. Therese se z jedenácti odpalů jeden nepovedl, zbývající zasáhly svůj cíl. Důležité bylo její sražení Edmunda ve dvanácté minutě, ve čtyřicáté pak ještě poslala z koštěte Arietty. Nešťastný zápas prožila Beteramis. Do dráhy potlouku se dostala šestnáctkrát, ani jednou ho však nedokázala odpálit, vždy naopak míč zasáhl ji. Ve třicáté sedmé minutě kvůli tomu dokonce skončila na ošetřovně. O jednu možnost méně měla Angela. Vždy mířila na soupeřovy chytače. Jen dvakrát se do Esmeraldy netrefila, nemuselo ji to však mrzet, protože ji dvakrát (ve třicáté čtvrté a čtyřicáté druhé minutě) srazila z koštěte. Aby toho nebylo málo, v padesáté páté minutě totéž provedla i Sebastianovi. Mona se pálkou mohla rozmáchnout desetkrát, dvakrát na to však zapomněla a tři odpaly netrefily soupeře. Pětkrát zasáhla chytače.

Jelikož se Havraspáru nakonec nepodařilo nastřílet rozhodující počet gólů, chyběl jediný, zásadní byl souboj o zlatonku. Zprvu měli navrch nebelvírští letci. Ve třetí minutě byla sice Esmeralda po zásahu potloukem, jejž na ni vyslala Angela, tak rozhozená, že při letu za okřídleným míčkem trefila tribunu, tím však zmátla i Edmunda, který ji ihned napodobil. Zopakoval si to v minutě deváté a ve třicáté druhé. Mezitím ho ještě srazila Theresa. Zdálo se pak, že sledujeme závod o to, zda dříve Havraspár nastřílí dost gólů, nebo Nebelvír chytí zlatonku. Situace se však začala obracet kvůli úspěšným havraspárským odpalům. Obzvláště povedené bylo druhé sražení Esmeraldy. Ta se, coby elitní nebelvírská chytačka, po předchozím pobytu na ošetřovně vrátila na post ve čtyřicáté minutě. Ve čtyřicáté první schytala ránu od Mony a hned nato ji dorazila Angela. Sebastiane, jehož střídala, zatím nemohl nastoupit. Modrý tým tak výrazně snížil červený chytačský náskok. Nejzkušenější chytač v zápase Edmund toho využil čtyřicet dvě sekundy po uplynutí hodiny zápasu a chytil zlatonku.

Ohlasy kapitánů
Esmeralda Milagrosa: „Dnes jsem do zápasu nenastupovala s otázkou „Kdo to chytí?“, ale „Za jak dlouho?“. Věděla jsem, že protihráč je silnější a že nejsme lepší na žádném z postů. I přes absenci několika našich top hráčů to všichni přítomní, včetně prváků, zvládli báječně. A za to jim chci všem moc poděkovat. I když zápas pro nás nevypadal příznivě už od začátku, dokázali všichni bojovat na svých místech. Snad si zápas užili hráči i fanoušci.
Havraspáru gratuluji k výhře.“

Aya Watanabe: „Když se podívám na statistiky ze zápasu, jsem nadšena. Tak dobré jsem to popravdě ani nečekala. Sotva jsem věřila ve výhru, protože už od zveřejnění zápasových termínů mi dvě střelkyně hlásily neúčast právě v zápase proti Nebelvíru. Jedna z nich si ale čas nakonec udělala a v tomto zápase úplně zazářila. I její kolegyni se dařilo moc dobře a bylo mi ctí hrát právě s nimi dvěma. Je sice vidět, že se mám co učit, ale na premiéru to byl dle mě povedený výkon. To samé se dá říci i o naší odrážečce Moně, která letos hrála zápas poprvé. Skvělou oporou jí zde byla velmi zkušená Angela, která teď jistě nahání strach nejednomu chytači. Když už jsme u chytače, musím pochválit toho našeho. Opět si vedl skvěle, a ač někdy neprolétl překážkami, dokázal náskok Esmeraldy stáhnout a ve finále i chytit zlatonku. Tento zápas tedy hodnotím více než pozitivně. Byl to náš první zápas letošní sezóny a dopadl jak nejlépe mohl. Pro našeho brankáře byl však nejspíš posledním zápasem v jeho kariéře, takže bych mu tímto chtěla poděkovat za jeho rady, pomoc a excelentní brankářské zákroky za celou tu dobu. Celý zápas jsem si moc užila a jsem ráda, že se nás sešlo takové množství, jak v šatně, tak na tribuně. Děkuji!“

Ohlasy vybraných hráčů
Emma Ellie Lewis: „Za prvé by som chcela pochváliť oba tímy. Modrý si viedli naozaj skvelo, o čom svedčí aj výsledok zápasu. Na Nebelvír som obzvlášť hrdá, lebo na zápas nastúpili s pravou levou hrdosťou a hrali vytrvalo a usilovne až do poslednej sekundy.
Čo sa týka modrých strelkýň, tak tie sú veľmi dobre vytrénované a musím uznať, že mi dali pekne zabrať, ale robila som všetko, čo bolo v mojich silách, aby to víťazstvo nemali až také jednoduché.
A samozrejme gratulujem Havraspáru k víťazstvu.“

Eleanor Blackfoot: „Musím říci, že jsem si tento zápas strašně užila i přes drobné spory před obručemi. Už z loňska si pamatuju, že jsem měla problém nebelvírskou brankářku prostřelit, ovšem letos byla téměř nepřekonatelná. Takže obrovská poklona! Je vidět, že je to člověk na správném místě.
Tentokrát mi i krásně vycházela taktika, pokud se to dá tak říci. Emma měla ale skvělý postřeh a většinu bez mrknutí oka pochytala. Což mě trochu vyvedlo z ranní pohody, která se výjimečně před zápasem dostavila, a možná právě díky tomu se mi povedlo tam nějaký ten gól přeci jen dostat. Protože co si budeme povídat, každého střelce naštve, když se netrefí, a každého brankáře zase naopak naštve střelec, který se trefí. Ke hře to patří a pak je radost hrát, pokud stojíte proti takové špičce.
Z mého pohledu byl zápas povedený. Všichni se snažili ze všech svých sil a všem nebelvírským určitě patří poklona, protože až do poslední chvíle nebylo zcela jasné, kdo vlastně vyhraje. Vše se mohlo ještě obrátit.
Moc děkuji za takový krásný zápas!“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Nebelvír:
1. střelec: Mary Elizabeth Thornhill
2. střelec: Liana Phillips
3. střelec: Malteen Shawwell, Trixie Deliah Sinclair, Stella Wiliems, Sebastiane Grande, Melisa Pestrá
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Beteramis Athenodoros, Trixie Deliah Sinclair
chytač: Esmeralda Milagrosa, Sebastiane Grande, Malteen Shawwell

Havraspár:
1. střelec: Aya Watanabe
2. střelec: Eleanor Blackfoot
3. střelec: Arietty Liella Minette, Aimée Leavittová
brankář: Wayna Wayra Tlaloc
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Mona Phillips
chytač: Edmund Heusinger, Hazel Jane Morion

Další utkání se uskuteční v sobotu 26. 5. 2018 od 9.00 mezi Nebelvírem a Mrzimorem.

Pro Denní věštec
Nebelbrach Mechacha

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *