Sedmiboj 2018: 5. praktický úkol

| Vydáno:
Již přes týden naši sedmiborci, ochuzeni o jednoho účastníka, odpočívají a nabírají síly na další úkol. My se teď podíváme na to, jak si sedmiborci vedli v 5. praktickém úkolu, co je čekalo a neminulo!

Již po přečtení úvodní básničky, která tak nějak připravuje na muka, která na sedmiborce v daném kole čekají, bylo tentokrát jasné, o co půjde. Lektvary! Pro některé milá činnost, pro jiné nadlidský úkol.

Jako první byla tentokrát v aréně Astoria von Pens. Diváci na tribuně jenom trnuli, když se z arény ozývalo šustění stránek knih, cinkání lahviček čehosi a praskání jisker z ohně pod kotlíkem. Sem tam se něco vylilo, něco začoudilo nebo udělalo lehký výbuch. Po pár hodinách nás však komentátor informoval, že Astoria se rozhodla nechat tento úkol ležet a vzdala se tak odměny za něj. Žádná ostuda to ale rozhodně nebyla. Jednou se nepovedlo, příště bude daleko lépe!

Odpoledne téhož dne navštívila arénu Annie Reprobrate a popasovala se se svým lektvarem nadmíru dobře. Za pár hodin bylo dovařeno a Annie vylezla z arény s úsměvem a prozatímně také prvním místem. Po Annie následovala Annie. Tentokrát to byla Annie Wise. Ta zběsile útočila na první místo, nakonec se však nepovedlo. Bylo to ale jenom o kousek! Uvidíme, čeho se dočkáme v dalším kole!

Nedlouho po Annie a Annie se rozhodla svůj úkol pokořit Eivli SSelene. Diváci opět trnuli nad podivnými výpary, které se linuly z arény, a též tajili dech u různých výkřiků, které se ozývaly. Když Eivli úspěšně arénu opustila, nahrnul se dovnitř další sedmiborec, tentokrát Emma Ellie Lewis. Opět se z arény ozývala spousta věcí a mezi nimi i sprosté nadávky na adresu lektvaru. Tak jako tak, Emma byla nucena zůstat v aréně přes půlnoc, svůj úkol ale nakonec úspěšně splnila a mohla se vrhnout na další část úkolu.

Následujícího dne hned ráno navštívila arénu Sherly WildDragon-CumberBee. Umíchala lektvar s neuvěřitelnou rychlostí a obratností. Sice to nestačilo na dosud kralující Annie, ale ani tou dobou třetí místo rozhodně nebylo k zahození. Téhož dne se rozhodla se svým úkolem popasovat také Narcisse Cinerea, která, jak je již jejím dobrým zvykem, arénu opět zbourala. Téměř. Lektvar měla umíchaný dříve, než někteří diváci stihli objednat druhou várku škrkních placiček a usadila se tak na prvním místě.

Na dalšího sedmiborce jsme si museli počkat až do dalšího dne, kdy se v ranních hodinách rozhodl pokročit také Zpytlehněv Zďáblíkov. Pozorně si pročítal, alespoň dle šustění stránek knih, návody a po několika hodinách byl i on z arény úspěšně venku. Ještě než Zpytlehněv opustil arénu, přišla mu dělat společnost Elisa de Lunne. Pokud jsem u Narci psala, že se snažila arénu zbourat, pak zde musím napsat, že Elisa arénu skutečně zbourala. Její čas byl nejrychlejší a pro toto kolo také nepřekonaný. Jak to dokázala netušíme, rozhodně ale obdivujeme. K večeru čekala návštěva arény ještě Lilian Isabellu Rorrs. I zde se ozývaly výbuchy, naštvané klení a jiné podivné zvuky. Naštěstí po několika hodinách usilovné práce vylezla Lilian celá a v pořádku a úkol měla úspěšně za sebou.

Pár dní se pak nedělo vůbec nic. Až se někteří začali bát, zda poslední sedmiborec do arény vůbec půjde. A šel! Naomi Car Raynolds se takřka na poslední chvíli také popasovala se svým úkolem a měla našlápnuto velice dobře. Útočila na první místo, které jí nakonec uniklo, rozhodně to však byl úctyhodný výkon!

Konečné pořadí bylo nakonec následující:
1. Elisa de Lunne, 1:27:41
2. Naomi Car Raynolds, 1:51:43
3. Narcisse Cinerea, 1:59:15
4. Annie Reprobrate, 2:08:56
5. Annie Wise, 2:15:25
6. Sherly WildDragon-CumberBee, 2:32:31
7. Eivli SSelene, 3:26:50
8. Zpytlehněv Zďáblíkov, 3:33:40
9. Lilian Isabella Rorrs, 5:49:06
10. Emma Ellie Lewis, 8:59:03
11. Astoria von Pens merlinužel tento úkol nedokončila.

Všichni sedmiborci tak nakonec měli 5. praktický úkol úspěšně za sebou a čekalo je jen mordování s úkolem praktickým. Jak dopadli tam, to se brzy dozvíme, všem sedmiborcům i nadále držíme pěsti a přejeme hodně štěstí do dalších kol!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *