Mudlové v Prasinkách

| Vydáno:
Dne 8. 5. se v Prasinkách objevili dva neznámí a divní lidé. Po trochu delším zkoumání a poslouchání jsme dostali podezření, že to nejsou kouzelníci, ale mudlové, což bylo opravdu divné, protože mudlové v Prasinkách nemají co dělat.

Ministerstvo kouzel nasadilo špehy, aby zjistilo, co jsou ti divní lidé zač a co znamenají jejich slova, kterým jsme my jako kouzelníci špatně rozuměli.
Procházeli ulicemi a nakonec se zastavili u madam Rosmerty.

Nejdříve si něco šeptali a poté se zeptali: „Dobrý den, mohli bychom tady přespat?“
Madam Rosmerta neváhala a vyhnala je: „Co si to dovolujete?! Okamžitě běžte pryč! Tady nemáte co pohledávat.“
Poté jim zabouchla dveře před nosem.
Ti dva rychle zmizeli jak z dohledu špehů, tak z Prasinek jako takových.

Mysleli jsme si, že bude klid, ale další den se vrátili s nějakými krabičkami. Myslím, že jim říkají nějak jako „fotrák“. Znovu se procházeli, ale tentokrát dělali snímky všeho možného.

Když si toho madam Rosmerta všimla, okamžitě kontaktovala ministerstvo. Sama už více nemohla zakročit, ale myslíme si, že byla opravdu statečná!
Ministerstvo poslalo své lidi, kteří měli za úkol vymazat paměť těm podivínům, dostat je pryč z Prasinek a zabavit „fotráky“.

Když se do Prasinek dostali a chytili je, ti dva se okamžitě začali smát.
Po krátkém výslechu se zjistilo, že to jsou pouze dva vtipálci, kteří se nejspíš nudili a rozhodli se dělat problémy. Lidé z ministerstva si je odvedli a bude se rozhodovat, co s nimi bude dál. A co si myslíte vy? Jaký trest by si podle vás zasloužili?

Pro Denní věštec
Katy Ritch

Komentáře

  1. Pěkně napsaný článek, který si zaslouží pokračování. Kdo byli ti dva vtipálci? A jak se dostali do Prasinek?
    Možná to byli „zahraniční studenti“ na praxi v předmětu „Studium mudlů“ 🙂
    Evidentně uměli kouzlit s obrázky z fotráků – navrhuji zapojit je do práce Denního věštce jako externě pracující fotrografy.

  2. Na tohle jsem čekala. Krátké a zábavné čtení, rozhodně by uvítalo pokračování. No a slovo fotrák je naprosto dokonalé! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *