Co bude dál s lesem?

| Vydáno:
Časoprostorová trhlina nepřináší hradu jen potěšení akci v podobě Sedmiboje, ale také spoustu podivných stvoření, která unikají do Zakázaného lesa skrze tuto anomálii. Po zmutovaných králíčcích a sfinze se v lese objevila krvelačná kuřata, na která narazila žlutá výprava.

Bylo to 26. 5. v podvečer, kdy dorazila sova z Ministerstva, že se v lese objevila podivná kuřata. Zjistilo se, že požírají nejen sama sebe, ale také tvory, kteří v lese žijí.

Naším úkolem bylo kuřata vystopovat v bažinatých oblastech a zlikvidovat je. Nic ale není jen tak. Z podivných tvorů zůstal jen jeden, který se rozhodl zaútočit na studentku Katy, která však byla zachráněna. Odnesla to Barbara Arianne Lecter, toho času lesnice, kterou musela žlutá výprava v čele s hlavní zdravotnicí Orestou Vianuevou ošetřit a dopravit do hradu.

Zranění způsobená tímto podivným tvorem, který byl co nejdříve dopraven na Ministerstvo kouzel, jsou však závažná. Tak se alespoň vyjádřil Evžen Lapivlk, tajemník z Odboru pro dohled nad kouzelnými tvory:
„Vzhledem k tomu, že zranění je způsobeno tvorem, který přišel z jiného času a prostoru, nemusí na infekci, kterou rozšířil, platit běžná léčba. Slečna profesorka a průvodkyně je tak upoutána na lůžko do doby, než se nalezne adekvátní náhrada za dosud známý lék… Ministerstvo bude intenzivně pracovat na jeho vývoji a doufáme, že se za slečnu najde v brzké době náhrada, která ji v lese zastoupí.“

Jak tedy bude celá záležitost pokračovat? Zůstane Barbara Arianne Lecter i nadále průvodkyní a hlavní lesnicí v invalidním důchodu, či jí bude průvodcovská role odebrána a bude se hledat náhrada? To se můžeme pouze dohadovat. Jasné ale je, že se do lesa po dobu své nemoci jen tak nevrátí. Prozatím ji můžete navštívit na ošetřovně a nezapomeňte na zrní či tučnou housenku. Květiny pro nemocné totiž dávno vyšly z módy!

Pro Denní věštec z nemocničního lůžka
Hlavní lesnice
Barbara „kuře“ Lecter

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *