Každý chvilku…

| Vydáno:
Mrzimor 40:230 Nebelvír

Loni odehrály týmy vzájemné utkání dlouhé téměř hodinu a s převahou žlutých střelců co do počtu branek a mírné převahy potlouků. Letos byly síly držení camrálu vyrovnané, potlouky však víc létaly k červeným a zápas trval bez pár minut o polovinu méně.

Do zápasu nastoupili Mrzimorští ve skoro stejné sestavě jako proti Zmijozelu. Loňskou střelkyni Dariu nahradila Mischel, bránit obruče se vydala Vivian Adamsová namísto  zmražené Winterlynn. Jediná změna oproti prvnímu zápasu byla v odrážečích, kdy Sherly sekundoval Tadäus namísto Eivli, která nadšeně fandila ze střídačky a poté i zaskakovala za střelce.

Nebelvírský tým neměl v sestavě příliš změn oproti zápasu s Havraspárem. Střelci zahajovali ve složení dvou zkušených hráčů s jedním nováčkem. Loňskou tučňákovou odrážečku Elisabeth letos nahradila tehdejší střelkyně Beteramis.

Kapitánky potvrdily připravenost týmu včas, a tak začal zápas s úderem deváté hodiny. Nejrychleji na koště vyletěla odrážečka Theresa, ale celý tým byl jako první nahoře u žlutých, zdrželi se dva červení střelci.

K camrálu se dostali všichni střelci vyjma střídajících. Amanda jej vybojovala čtyřikrát a otevřela skóre hned ve 2. minutě zápasu, 10:0 pro Mrzimor. Obratem vyrovnala Rain. V 10. minutě dostala do vedení Mrzimor opět Amanda, která dostala přihrávku (jedinou v zápase) od Mischel. Za červené dorovnala Melisa, když překonala Vivian ve 12. minutě, stav 20:20. Poté se Nebelvír dostal do vedení a naopak Mrzimor dotahoval. Rain a Mary dalšími střelami zvýšily náskok o 2 góly, ale zásluhou Amandy a Aarona bylo ve 22. minutě opět vyrovnáno, stav 40:40. Další tři góly padly do mrzimorských obručí a na druhé straně střelu Amandy dokázala Emma chytit jen tak tak. Až ve 32. minutě hry dokázala Vivian excelentně zabránit střele na levou obruč a připsala si tak první a jediný úspěšný zákrok, za stavu 40:70 pro Nebelvír.
Na druhé straně Emma z osmi střel pustila čtyři, další čtyři však chytila, a to jedovatou střelu od Amandy v 6. minutě, excelentní zákrok předvedla hned při další šanci Aarona, přesně odhadla směr camrálu, který poslala Mischel v 18. minutě a poslední camrál, který se k ní ve 26. minutě dostal, dokázala chytit i přes bránění původně jiné obruče.

Držení camrálu bylo dle statistik zcela vyrovnané, ačkoliv Mrzimor měl o jednu střelu méně. Střelecká úspěšnost byla u žlutých 50 % a u červených 89 %. Mary, Rain a Amanda vstřelily každá 3 góly, 2 branky pak dala Melisa a 1 gól Aaron. A 1 asistenční přihrávku si připsala Mischel.

První čtyři potlouky byly v režii Nebelvírských a hned po první ráně se Amanda uzdravila Léčivým dotekem. Mezitím se vystřídala Trixie s Rain. První trefu Mrzimorských zajistil Tadäus ranou na Esmeraldu. Zatímco mrzimorští odrážeči se zaměřili až na jeden případ během celé hry pouze na chytačku Esmeraldu, nebelvírské odrážečky zase více trápily žluté střelce, až po půl hodině hry zkoušely pozornost i chytačky Jenny. Jako první letěla dolů v 11. minutě zásahem Theresy střelkyně Amanda, kterou nahradila Eivli. Poté se Esmeralda uzdravuje Laudanem a o chvíli později si i Aaron loknul Léčivého doteku. Odpočinutou Amandu pouští na post v 16. minutě Eivli. Sherly se daří ve 22. minutě poprvé trefit Esmeraldu z koštěte a tu nahrazuje ve svém prvním zápase chytačka Birgitta. Nápor potlouků na Esmeraldu zahájili od 16. do 22. minuty Tadäus i Sherly, Esmeralda spadla po pěti ranách. Ve 26. minutě poslala podruhé na uzdravení Theresa Amandu a za ni naskočila opět Eivli. Chvilku poté se na chytače vrací Esmeralda. Ihned ji potloukem vítá Sherly, zatímco Theresa na Jenny nasměrovat potlouk nedokázala ani ve dvou pokusech. Ve 31. minutě se opět objevuje Amanda na střelci, ale už má od potlouků klid.
Odrážečský um předvedli Tadäus a Sherly, kteří získali dohromady 14 potlouků. Dvacet potlouků vybojovaly Theresa s Beteramis, ale zde si uzmula Theresa 13 a na Beteramis tak zůstalo také 7 potlouků.
Sherly ze 7 potlouků zasáhla 5krát Esmeraldu, ve 23. minutě ubránila Vivian a ve 14. minutě se jí nepodařil odpal. Ze 7 potlouků dokázal Tadäus trefit 5krát, vždy Esmeraldu; jednou nedával pozor a má modřinu na ruce a ve 25. minutě se snažil trefit střelkyni Rain, ale potlouk letěl jinam.
Theresa ze 13 šancí trefila sedmkrát, 6krát zasáhla Amandu, přičemž čtvrtá a šestá vyslaná rána byla s pádem z koštěte, jeden zásah se jí na Amandu nepovedl. Ve 13. minutě trefila Aarona, jednou bránila Esmeraldu, měla 2 nepovedené odpaly a snaha trefit ve 29. a 33. minutě Jenny ani jednou nevyšla. Beteramis se k potlouku dostala v obranné funkci ve 2. minutě, kdy odvrátila nebezpečí před Mary. Během zápasu třikrát schytala ránu do ruky a třikrát do nohy. Na nikoho nezvládla zamířit.

Mrzimorská chytačka a kapitánka Jenny vydržela na koštěti po celou dobu zápasu, neboť první půlhodinu hry na ni nebyly poslány žádné potlouky, měla tak 14 úspěšných průletů. Střídající chytač tak mohl odpočívat.
Na nebelvírskou chytačku a kapitánku Esmeraldu se však potlouky hrnuly neustále. Po devíti zdařilých průletech musela na ošetřovnu a na pět minut ji zastoupila Birgitta, která dvakrát narazila do tribun. Prvotní náskok v průletech vytvořený Esmeraldou byl tak během záskoku pryč a Jenny přetáhla ukazatel ve svůj prospěch. Po návratu Esmeraldy ve 27. minutě však další tři průlety obou chytaček byly opět správné a vyrovnané. Ve 35. minutě chytila Esmeralda zlatonku a zápas ukončila.

Ohlasy kapitánů:
Jenny Layla Gilesová (kapitánka): „Já jsem neskutečně ráda za to, jak jsme se krásně sešli. Chválím svůj tým za krásný a hlavně rychlý nástup. No a za tu hru je chválit ani nemusím, oni vědí, že byli dobří, dost dobří. Ráda bych ještě poděkovala fanouškům za jejich podporu. A příští zápasy do toho půjdeme s větším nasazením a hlavně štěstím!“

Theresa Brendi (zástupce): „Oproti minulému zápasu s Havraspárem jsme věděli, že tenhle bude pro nás vyrovnanější a možná trochu klidnější. I tak jsme se rozhodně museli o výhru poprat, protože Mrzimor nám nedal zadarmo vůbec nic.
Tým ale pracoval tak, jak by měl, a všichni byli opravdu šikovní, snažili se, nevzdávali se. A za to všem do jednoho patří obrovský dík. Ať už střelcům, kteří se rvali o camrál, brankářce, která chytala fantasticky, chytačkám, které nenechaly zlatonku ani na chvilku vydechnout nebo odrážečům, kteří naháněli neúnavně potlouky. Všichni byli skvělí.
Ono bez těch infarktových momentů by to nakonec nebylo ono a snad se zápas líbil i fanouškům, kteří nás báječně podporovali.
Zároveň patří uznání i Mrzimoru, protože hráli také velice dobře a o vítězství se rvali až do konce.“

Ohlasy vybraných hráčů:
Tadäus Trottertickler (odrážeč): „Dnešní zápas proti Nebelvíru jsem si skvěle užil! Už jen z toho důvodu, že to byl po dlouhé době zápas, na kterém jsem si mohl opět zastřílet do živých terčů.
Výkon žlutého týmu byl, si myslím, hodně hezký. 
Vyzdvihnout musím především naší supr čupr střelkyni Mandy, která to tam střílela se vší parádou! A ostatní střelci jí byli v patách! Já, jakožto odrážeč, jsem si svůj cíl zápasu splnil, když jsem se alespoň jednou dostal k potlouku a zdárně ho odpálil. Po tomto úspěchu jsem si hru už jen a pouze vychutnával s tím, že mám za sebe splněno. Sherly musím pogratulovat k jejímu výkonu a shození nebelvírské chytačky Esme z koštěte. A Vivi v bráně si taky obstarala pár moc povedených zákroků! A Jenny jakožto chytačka odváděla parádní výkon, jen škoda, že se jí zlatonku nepodařilo chytit dříve.
Opomenout nemůžu ani ukázkový výkon červených. Střelkyně odváděly vážně ukázkovou práci a byla radost sledovat, jak to se vší parádou střílí do branek. Vivi měla opravdu plné ruce práce, aby ty hrozby dokázala odvrátit. A k výkonu Veverky na pozici odrážečky snad nejde ani nic dodat, fakt si s námi moc servítek nebrala. A Beteramis jí v tom jen pomáhala! A Emma v bráně si s valnou většinou střel taky dokázala poradit, je vidět, že červený tým je aktuálně ve velice dobré formě! A výkon chytačky Esme byl i přes shození z koštěte famózní a není se čemu divit, že právě ona zlatonku chytila, k čemuž jí i celému týmu velice gratuluji! Vítězství si beze sporu zasloužili!“

Melisa Pestrá (střelkyně):  „Zápas pro mě byl trochu šokový. Byly to ale příjemné šoky.
Prvním z nich bylo moje první střelení gólu. Byl to totiž zároveň i můj úplně první gól v této hře. Druhým pak chycení zlatonky. Stalo se to totiž opravdu rychle. Nicméně ten pocit, když jsem to zjistila, byl ale k nezaplacení.
Co se týká hráčů obou týmů. Myslím si, že byli úžasní. Každý z nich hrál skvěle a zápas byl díky nim opravdu napínavý a krásný.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Mrzimor:
1. střelec: Aaron Livingston
2. střelec: Amanda Wright, Eivli SSelene
3. střelec: Mischel Binghum
brankář: Vivian Adamsová
1. odrážeč: Sherly WildDragon-CumberBee
2. odrážeč: Tadäus Trottertickler
chytač: Jenny Layla Gilesová

Nebelvír:
1. střelec: Trixie Deliah Sinclair, Rain Bow Arrow
2. střelec: Mary Elizabeth Thornhill
3. střelec: Melisa Pestrá
brankář: Emma Ellie Lewis
1. odrážeč: Theresa Brendi
2. odrážeč: Beteramis Athenodoros
chytač: Esmeralda Milagrosa, Birgitta Runesson

Další utkání se uskuteční v sobotu 2. 6. 2018 od 9.00 mezi HavraspáremZmijozelem.

Pro Denní věštec
Esmeralda Milagrosa

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *