Jaká je další cesta účastníků Sedmiboje 2016?

| Vydáno:
Na hradě byl tématem dne v posledním roce aktuální ročník Sedmiboje. Tomu, který se udál jako sedmý v pořadí v roce 2018, však nyní nebude věnována pozornost. Vrátíme se do roku 2016 a podíváme se na to, jaká byla další hradní cesta sedmibojařů, kteří toto klání absolvovali. Vydejte se na ni s námi…

V roce 2016 dokončili Sedmiboj všichni jeho účastníci, a to bez jediného zadrhnutí. Ani jednou nebyla využita možnost kreativní úkol neodevzdat či vzdát praktickou část, a tak dokončila bez jediné ztráty klání celá dvanáctka statečných soutěžících. To je přinejmenším obdivuhodné a o každém zúčastněném to v celkovém měřítku hodně vypovídá.

Vítězkou Sedmiboje se stala nadaná Hekatea Centaurix, pro kterou to byl také momentálně i poslední získaný řád. Na hradě však tato dívka stále aktivně působí – známá je například z famfrpálového hřiště, kde v dalších dvou letech po Sedmiboji aktivně hrála na postu chytače, byť dlouhé roky předtím dominovala na střelci. Nadále také zveřejňuje svá díla v archivu, kde má v tuto chvíli 159 vypracování. Pro zajímavost, toto číslo je nejvyšší – nepřekonal ji žádný ze studentů ani profesorů. Hekatea také patří mezi studenty, kteří rok co rok aktivně skládají zkoušky CKÚ a zvyšují tím svou kvalifikaci. Celkem jich má hotových 17. Dá se tedy říct, že dívka, která v roce 2016 svým umem získala porotu, se na hradě nikdy neztratila a svými schopnostmi bere dech i v dnešních dnech.

Další nebelvírskou účastnicí byla Nerys Heliabel Ghostfieldová, která získala srdce lidí na hradě a vyhrála cenu sympatie. Ta do dnešních dní stále dělá zástupkyni šéfredaktorky v Denním věštci, kterého je i příkladnou redaktorkou a korektorkou. Několikrát také vyhrála v UNC kategorii Neviditelná duše, naposledy za rok 2017. I Nerys patří k těm, kteří v archivu mají nejvíce vypracování – číslo jejích děl se zastavuje na neuvěřitelném čísle 104. A také ona se věnuje studiu – v roce Zima 2018 složila zkoušku KOZA z Péče o kouzelné tvory a uzavřela tím dalších sedm let školní docházky.

Poslední z nebelvírských dam je Christina Elizabeth Stark, studentka, která v tuto chvíli navštěvuje sedmý ročník. Mnoho o ní známo není, oficiální listiny však hovoří o tom, že v roce 2017 složila zkoušku NKÚ z Čokomagie na Vynikající. I u ní je možné v archivu najít nějaký skvost – mezi ten nejzdařilejší se řadí její Hogwartspoly, hra, kterou vytvořila na motivy mudlovské hry.

Nejvýše umístěnou zmijozelskou soutěžící se stala Wenai Lafayette, která pro sebe získala 2. místo. Právě ta prošla změnami největšími, neboť se rozhodla odložit zmijozelský hábit a vyměnit jej za zaměstnanecký. Stala se návrhářskou posilou Příčné ulice, na kterou už roky předtím posílala své návrhy. Z nové funkce se z ní stala také oblíbená vypisovatelka soutěží a seminářů, které jsou mnohdy zaměřeny na kreslení proporcí.

Ani Bibi Anne však nezahálela. Před ní se momentálně tyčí zkoušky OVCE, za ní je šest složených zkoušek NKÚ. Rok po Sedmiboji se jí navíc podařilo získat prestižní řád Snaživce roku, a tedy i její jméno je navždy vytesáno v Síni slávy. Byla pokladnicí zmijozelského trezoru, její jméno se na chvíli objevilo i na zástupkyni kapitána. Dodnes se aktivně účastní famfrpálového dění, ve kterém je známou a obávanou odrážečkou.

Tehdejší soutěžící Adelina Susan se na hradě v dnešních dnech už nenachází. Než však z hradních chodeb odešla, dostala se do čtvrtého ročníku a byla dlouhou dobu správkyní zmijozelské obrazárny. Zde však naše putování končí.

Mrzimorské barvy v tomto klání hájila třeba Kim Sarah Reevesová. Ta se momentálně nachází v 11. ročníku rozšiřujícího studia a má za sebou mnoho složených zkoušek, třeba celkových 19 CKÚ. Kim byla dlouhá léta velmi aktivní v bodovém žebříčku a patří k těm, kteří na hradě vynikají v mnoha oblastech.

Další osobností je Susan Cooková, která sice stále vězí v 5. ročníku bez složených zkoušek, přesto se však významně zapsala do historie své koleje, a tím i do historie hradu. V roce Zima 2017 se stala prefektkou, v dalším roce povýšila a až do Léta 2018 zastávala post primusky koleje. V roce Léto 2017 si navíc odnesla prestižní řád Helgy z Mrzimoru udělovaný kolejním ředitelem.

Chris Jericho je stejně jako Adelina v tuto chvíli na hradě už jen vzpomínkou, neboť jej 5. července roku 2018 opustil. I přesto se do jeho historie zapsal, a to třeba tím, že kapitánoval mrzimorskému týmu a stal se jeho chytačem. Svou poslední zlatonku chytil jen 19 dní před svým smazáním v zápasu proti Havraspáru. Chris byl také známý svým sbíráním bodů pro kolej, v obou školních letech 2017 navíc složil celkem 8 zkoušek NKÚ.

První soutěžící, která se prala za modré barvy, byla Saphira Crystal, která obsadila celkové čtvrté místo. Ta byla během Sedmiboje a ještě jeden školní rok po jeho skončení kapitánkou havraspárského famfrpálového týmu. V té době byla také schopnou a populární chytačkou, hrát však přestala s koncem svého kapitánování. Saphira v Létě 2018 složila zkoušky OVCE z Šéfredaktorského minima a zařadila se mezi absolventy školy.

I další soutěžící je chytačkou v havraspárském družstvu. Hazel Jane Morion zazářila hlavně v sezóně Léto 2017, ve kterém pomohla Havraspáru vyhrát famfrpálový pohár, za zlatonkou se ale honí i v dnešních dnech. V roce Léto 2017 se navíc stala také prefektkou a tento post zastávala dlouhé dva školní roky. A zmínka roku Léto 2017 potřetí – v tomto roce Hazel získala také řád Roweny z Havraspáru za přínos své koleji. Složenou má jednu zkoušku NKÚ z roku 2017 z předmětu Čokomagie, letos ji teoreticky čekají OVCE.

Wronka Zabloudilová je poslední účastnice tohoto ročníku soutěže. A i ona je nadmíru zajímavá. Rok před Sedmibojem se stala prefektkou Havraspáru, v níž setrvala až do roku Léto 2017. V roce Zima 2018 povýšila na primusku. Tento rok zakončila navíc zkouškami OVCE z Bylinkářství. Wronka je střelkyní ve svém famfrpálovém družstvu pravidelně hrající na zápasech ligy. A i ona si odnesla mimo absolventského řádu řád Roweny z Havraspáru, a to ve stejném roce, ve kterém absolvovala Sedmiboj. V neposlední řadě je Wronka známá i pro svou činnost v Módní patrole Corvina Declaratio.

Ani zdaleka nebylo zmíněno všechno, co tyto osoby za uběhnuté čtyři školní roky zvládly. Tyto seznamy jsou prakticky nekonečné a dají se mezi ně zařadit i rutinní záležitosti, mezi něž patří plnění úkolů, trénování famfrpálu individuální cestou nebo starání se o mazlíčky. Přesto je snad nezpochybnitelné, že každý, kdo se Sedmiboje před lety účastnil, se stal osobností. A hrad bez každého jediného z nich by byl o dost chudším místem.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *