Zápis předmětů Zima 2019 – Co zmizelo mezi prvními?

| Vydáno:
Zápis na předměty je událost, na kterou se každý student těší a čeká na ni již od brzkého rána, profesorský sbor se naopak děsí! Je to doba velice nebezpečná a šrámy na těle i na duši jsou opravdu časté. My se teď podíváme, po jakých předmětech se šlo letos nejvíc a co tedy zmizelo hned mezi prvními.

Úplně na úvod si pojďme říct, že vypsáno bylo rovných 144 tříd! Hezké číslo, že? Rozhodně si tedy nemůžeme stěžovat, že bychom neměli co studovat!
Jako každý rok, i letos profesorský sbor doplnilo několik bývalých studentů, a ti si také otevřeli, většinou po dvou třídách, své nové předměty.

Právě tyto nové předměty bývají každoročně nejžádanější, a tedy bývají jako první plné. Letos to však tak úplně nebylo. Většinu nových předmětů válcovaly staré, dobré a známé, o které se perou studenti i léta!

Během prvních deseti minut zápisu bylo plně obsazeno osm tříd!
V prvních minutách tak zmizely Kouzelné formule, které jsou již tradičním a velice chváleným předmětem profesorky Niane z Libelusie a také Čokomagie, která rok co rok láká čokoládomilce pod taktovkou zkušené profesorky Lilien Emity Meissed. Během dalších málo chvilek se naplnila také třída Magie patronů, která je též pod taktovkou madam Niane, a aby toho neměla madam málo, zcela plnou měla velice rychle také třídu Egyptologie, která se letos otevřela po dlouhé době. Pořád to však ještě nestačilo a dlouhá šňůra plně obsazených předmětů této profesorky se po necelých dvaceti minutách zápisu doplnila o třídu prvního ročníku Šéfredaktorského minima! Nu, je jasně vidět, že madam Niane bude mít letos opravdu napilno!

Ihned plná byla také třída tradiční Obrany proti černé magii, kterou vyučuje bývalá inspektorka výuky, NaSaŠí Jackson. Holt tajemná kouzla černé magie jsou tak děsivá, že je lepší se před nimi umět bránit!
Ani předmět Praktické rady nepraktickým čarodějkám se nenechal zahanbit a mezi prvními byl úplně obsazen. Tento předmět má pod taktovkou zkušená profesorka Evangeline Joyce Wynne.

Z těch předmětů, které jsme ještě nebo už dlouho neviděli, se ihned zaplnilo také Čtenářství pod taktovkou nového profesora Jamese Watfara. Pan Watfar má zcela jistě mnoho zkušeností v této oblasti, proto byla rychlost obsazení předmětu určitě právem!

Ještě však zmíním jeden předmět, který sice neměl v prvních minutách po zápisu plně obsazenou kapacitu, nicméně devět míst z deseti je opravdu hodně, proto i Bájní tvorové z různých světů pod taktovkou profesorky Oresty Vianuevy stojí za zmínku.

Teď se již můžeme připravovat na další a další kola zápisů a postupně sledovat, jak se budou i ostatní třídy zaplňovat.

Na závěr ještě hodně štěstí studentům v novém školním roce, ale daleko větší štěstí profesorům, kteří budou muset, někteří, jak se zdá, opravdu makat! Tak snad některý z nich neskončí u svatého Munga!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *