Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
Možná, že někteří si ještě užívají krásného pozdněletního počasí. Možná, že někteří se už pomalu připravují na sychravé podzimní počasí. A možná, že některým je to úplně šumafuk. Rozhodně ale zbystřete! Blýská se na horší časy!

Tentokrát pojmeme naši předpověď poněkud netradičně. Nebudeme vás nudit teplotami, oblačností ani povětrnostními podmínkami, protože nás čekají opravdu těžké časy!

Jistě všichni víte, co je to vesmír. A jistě také všichni víte, že je veliký. A teď se podržte! Z tohoto velikého vesmíru k nám míří veliké těleso! Ne, panikařit nemusíte. Nezasáhne nás, přesto se dotkne našich životů! A co hůř, mudlové o něm vůbec vědět nebudou, protože jde o velice vzácnou Magickou kometu!

Ta přilétá jednou za pět tisíc let a neblaze ovlivňuje nejen počasí!

Takže na co se tedy můžeme připravit? Předně je nutné počítat s velikými výkyvy teplot. Magie sálající z komety tu vyhoupne teploty do tropických mezí, tu se budeme klepat kosou! Nejlépe uděláte, pokud zakouzlíte nějaké vhodné kouzlo a pak vám bude jedno, jestli je úmorné vedro nebo šílená kosa!

Rozhodně v pořádku nebudou ani povětrnostní podmínky! Tedy ne, že by nějak víc foukalo, půjde spíš o to, co bude z toho nebe padat. Ne, žádné vesmírné smetí to nebude, rozhodně se však můžeme těšit na déšť žab, trakařů nebo ojediněle mohou padat i talíře! Vesmírné prosíme ne!

Jako příliv a odliv se také bude chovat tlak! Pokud jste tedy na tlak poněkud citlivější, raději se hoďte marod! Však váš zaměstnavatel vás zcela jistě nebude chtít v práci křísit. Nebo si alespoň zjistěte, zda vás za takový kolaps nečeká vyhazov!

A když už jsme nakousli ten příliv, ze zcela nevysvětlitelných důvodů se mohou zvedat hladiny řek a hrozí tak lokální záplavy. Raději tedy všechno cenné odneste, prodejte… protože co neodnesete vy, to odnese voda!

Přesto se však nemusíte bát! Svět zůstane stát, jediné, co nejspíš utrpí škodu, bude váš majetek a vaše psychické zdraví!
Držíme nám všem palce!

Nakonec ještě jedna perlička z Ministerstva kouzel!
To muselo být dnes dopoledne uzavřeno, neboť se všemi chodbami proháněla nezvladatelná tornáda! Údajně šlo o nějaký nepodařený experiment z oddělení pokusných kouzel. Doteď však nikdo nedokázal přijít na to, jak tornáda z budovy dostat. Ministerstvo kouzel tak až do dovolání zůstává uzavřeno!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *