Letem kulturním čarosvětem IX. – Jak se žije u mudlů?

| Vydáno:
Milí kouzelní čtenáři. Svět kouzel je nám dobře známý. Jsme jeho obyvateli někteří pár let, jiní už desítky. Tak jako tak nás sice náš svět občas dovede překvapit, ale jsme si v něm povětšinu času jistí. Umíme lítat na košťatech, využíváme kouzla k vedení domácnosti, známe naše kouzelnické předměty i záliby. Jak to ale chodí u mudlů? Víme to všichni?

Československá kouzelnická kulturní asociace (ČSKKA) pro všechny kulturní nadšence připravila opět pěkný projekt. Jedná se o takový výlet do světa mudlů. Od 20. 9. 2018 přesně po dobu 33 dní bude poblíž našeho hradu postaven malý mudlovský komplex. K čemu že to má sloužit?

Uvnitř komplexu najdeme klasická mudlovská obydlí včetně veškerého základního vybavení. Nahlédneme do jejich kuchyní, koupelen i ložnic. Budeme si moci vyzkoušet, jak se s domácími prácemi perou mudlové. Oni totiž doopravdy perou! I v ruce!

Kromě tohoto si můžeme na trenažérech vyzkoušet i řízení mudlovských dopravních prostředků nebo se pomocí kouzelnické virtuální reality přeneseme do mudlovské školy a zkusíme si nějaký čas strávit výukou mudlovských předmětů.

K dispozici bude i spousta poslechové a obrazové dokumentace ze světa mudlů. Součástí této velké mudlovské „výstavy“ bude i oblast mudlovské kuchyně. Co nejraději mudlové jedí a pijí? Jaké mají sladkosti a pochutiny?

Pozvat na tuto velkolepou výstavu nás přišla koordinátorka akce Matheusa Klokánková:
„Vážení kouzelníci. Někteří jste jistě do mudlovského světa již nakoukli, někteří ho znáte možná lépe než ostatní kouzelníci. Nicméně na této kouzelnicko-mudlovské akci vás toho čeká mnohem více. Do mudlovského světa se ponoříte jako nikdy jindy. Splynete s ním, stanete se jeho součástí. Při vstupu všichni jednoduchým omračujícím kouzlem na čas strávený v komplexu přijdeme o své kouzelnické schopnosti. Děti i dospělí mohou plnit úkoly a vyzkoušet si veškeré aktivity i povinnosti, které známe z našeho světa, ale ve světě mudlovském. Bez pomoci našich krásných kouzel. Přijďte se pobavit, poučit, trochu na chvíli zmudlovatět. Těšíme se na vás!“

Tak co, uvidíme se v mudlovském světě? Pamatujte, vše začíná 20. 9. 2018!

Pro Denní věštec
Olivie Henrieta Větroplachá

Published by

Olivie Henrieta Větroplachá

Redaktorka, která má ráda knihy, lidi se smyslem pro humor, ironii a dobrou kávu. A jídlo. Na lidech i kouzelnících si cení pokory, upřímnosti a dobrého srdce. Ráda tráví čas prací pro časopisy, dlouhými procházkami, cvičením jógy a zkrátka vším, u čeho si odpočine.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *