Zelený exožabí gen v ohrožení

| Vydáno:
Není žádným tajemstvím, že se z hradu ztratil zelený gen úprkem exotické žáby Auri od její majitelky. Tento gen se ale nečekaně znovu objevil v lese. Jak je to možné, co k tomu vedlo a je vůbec možné dostat ho zpět na hrad?

Již před dávnou dobou žlutá výprava zjistila, že se zelená exotická žába schovává v Zakázaném lese. Bylo to 28. 4. 2018, kdy se jim ji podařilo zahlédnout, ale jejich nezkušenost s chovem exotických žab způsobila, že žába beze stopy zmizela.

O 4 měsíce později, 23. 8. 2018, jsme však během zvelebování místních vod pro obojživelníky objevili žábu exotického vzezření, která sice nebyla čistě zelená, ale pouze nazelenalá. Přední odborník na chov exotických žab to okomentoval slovy:

„Letošní velmi teplý rok přál žábám jak vám známým, tak exotickým, které v lese mohly vzhledem k téměř dokonalé imitaci jejich domácích podmínek zplodit mláďata i s žábami místními. Je možné, že některé z těchto mláďat přežilo do dospělosti, ale musím vás varovat! V našich podmínkách jsou velmi tuhé zimy, na které nejsou exotické žáby zvyklé a v případě, že tuto žábu do konce října nenajdete a nedostanete z lesa do podmínek pro takového tvora adekvátních, zelený gen bude pravděpodobně ztracen.“

Je tedy na místě se ptát, kolik lidí na hradě je schopných postarat se o exotickou žábu. Kolik lidí je schopných ji vystopovat a bezpečně ulovit, aby nebyl zelený exotický gen navždy ztracen.

Proto se v týdnu od 22. do 26. 10. 2018 (po 20.00) uskuteční záchranná mise, které se mohou účastnit chovatelé exotických žab s příslušnou chovatelskou licencí, kteří zaručí, že žába bude v bezpečí a bude mít tu nejlepší péči.

Zájemci, kteří splňují výše uvedené podmínky, nechť nechají nápady a taktiku na odlov žáby zde v komentáři spolu s termínem, který by mohli v co největším počtu vyrazit do lesa a žábu odchytit.

Pro Denní věštec
Barbara Arianne Lecter

Komentáře

  1. Ha! Musíme být tišší, obezřetní, na něco tu žábu nalákat (na něco dobrého) a nemáchat rukama a nekřičet, aby zas nezdrhla! Obklíčení by mohlo zabrat, případně vzít nějakou jinou exožábu, co by mohla sloužit jako návnada, určitě neodolá! Další taktiku můžeme prodiskutovat soukromě! 😀
    (Můžu 22., 24., 25. a 26.)

  2. Páni – taková příležitost, to si nesmíme nechat ujít. Což žabku nalákat na nějakého žabáka? Můžu vzít svého Malinu … je to držitel titulu „Mazlík roku“, to by mohlo zabrat 😀 (termínově je to doba vzdálená, ale zkusím se přizpůsobit většině)

  3. Další možností by bylo zřídit našim exotickým žabkám poblíž té zelené improvizované závodiště – třeba by se přidala, kdyby viděla, jak se ostatní baví při skákání ze zídky do připravených košíků. 😉

  4. Chmm, možná bychom se mohli zásobit sbírkou čokožabek a vyvolat v exožábě dojem lesožabí komunity! A pak si jen počíhat, až začne zvědavě čmuchat kolem! (nejlepší by bylo 25. ale můžu každý večer)

  5. Já se pokusím také dojít k licenci a nápad bych měla takový – některé exožáby při určitém světle fosforeskují, neboli svítí ve tmě. Co zkusit vyčarovat tmavý mrak, který bychom vyslaly do keře, či do koruny stromu a uvidíme, jestli žabka blikne 😉 (jinak mohu 22.23.26.)

  6. K nalákání by mohla rozhodně posloužit nějaká dobrota, k níž se v lese nemohla dostat, případně jiná exožába. V případě zaujetí jinou exožábou by nejspíš ani nebyl potřeba odlov, protože by nejspíš šla dobrovolně. Jinak bych pravděpodobně prosila o odpuštění (samozřejmě za přítomnosti dalších mlsů) a třeba by mě vzala na milost. x.x (Krom čtvrtka 25. můžu snad kdykoliv.)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *