Obludnosti z Ministerstva kouzel

| Vydáno:
Všichni víme, jak důležitou úlohu Ministerstvo kouzel v našich životech sehrává. Tentokrát se však nebudeme zaměřovat na jejich úspěchy, nýbrž na děsivá tajemství, která se Ministerstvo zdráhá odhalit!

Pod oním pojmem „obludnosti“ si můžete představit kdeco. My jsme pro vás vybrali ty největší průšvihy, které si Ministerstvo asi určitě za rámeček nedá!

Na začátku léta letošního roku se kupříkladu šuškalo, že ve čtvrtém patře utekl velice nebezpečný tvor. Celé patro bylo uzavřeno a na místě dlouho probíhalo šetření. Nakonec se nenašlo nic, co by nějak ukazovalo na únik nebezpečného tvora.

Ovšem den nato se v pátém patře jednomu ministerskému pracovníkovi zakousla do jeho ctěného pozadí židle. Že to není nic hrozného? Židle se nedala polapit a než byla zneškodněna, stihla ještě pokousat několik dalších lidí.

Problém však nakonec nebyl ani tak v tom, že pracovníci Ministerstva byli pokousáni nábytkem, jako spíš v tom, že z odboru kouzelnických nehod a katastrof vůbec takový předmět utekl. Ministerstvo se to snažilo ututlat a dokonce pokousaným pracovníkům nabídlo tučnou „prémii“. Ovšem taková věc se jen tak neutají!

Stejně tak by jistě kouzelnickou veřejnost zajímal případ, kdy celé atrium bylo skoro pod vodou z vytrvalého deště, který seslala delegace afrických kouzelníků. O co přesně šlo se nepodařilo dohledat, nicméně nejspíše byla problémem neschopnost najít společnou řeč mezi námi a jimi. A protože se jim nejspíš náš přístup moc nelíbil, rozhodli se pomstít.

S jejich kouzlem si nikdo nevěděl pořádně rady, a tak v atriu byla průtrž mračen rovné čtyři dny, než ji afričtí kouzelníci milostivě odvolali. Pravděpodobně už od nich ale bude nadobro pokoj…

Třetí obludnost se Ministerstvo snažilo velice pečlivě ututlat, ovšem zapomnělo na fakt, že i stěny mají uši!

Dle našich informací byl na každém oddělení vybrán určitý počet kouzelníků, který byl následně rozřazen do několika skupin. Těmto skupinám se během několika týdnů podávala jiná káva, než je obvyklé, a testovalo se, jaké výsledky to bude mít na jejich práci, jejich výkonnost a schopnost plnit zadané úkoly.

Potíž byla v tom, že se ukázalo, že jejich káva byla lepší, než jaká se dá sehnat jinde na Ministerstvu, a tak si pochopitelně začali stěžovat všichni. Výsledky testů ale ukázaly, že lepší káva nemotivuje pracovníky k větší výkonnosti, a tak měli nakonec smůlu všichni.

Lidé si to ale nenechali líbit a podali oficiální stížnost. Že nebyla vyslyšena, to je asi jasné. Že se chystá protest, to asi také. Modleme se však, aby z toho nebyl další déšť…

No, a poslední obludnost, kterou se na Ministerstvo odvažujeme prásknout! Podle interních zpráv mezi odbory se prý vedení Ministerstva rozhodovalo, zda nezkoušet na pracovnících, kteří nesplňují normy, jisté formy… trestů. Jakých? To se neodvažujeme ani hádat! Rozhodně je však na škodu, že daná informace unikla na veřejnost, a tak teď má Ministerstvo asi peška.

Nakonec jen můžeme trnout, zda je to vše, nebo má Ministerstvo v rukávu ještě horší věci. I tak by se však měli stydět!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Komentáře

  1. To mě udivuje! Vsadím krk, že donést superkvalitní kávu do redakce, tak všichni makají, až se z nich kouří. Ovšem to nevím, co bych vlastně musela donést, když nám pan Alf pořád vaří tu cibetkovou. Snad leda tu slavnou sloní….

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *