Halloweenští strašáci

| Vydáno:
Milí čtenáři Denního věštce! Na hradě se opět slaví můj oblíbený kouzelnický svátek, což znamená, že se většina hradní populace rozhodla vystrojit do děsivých kostýmů. Ať již vkus máte, nebo ne, nezoufejte – já ho totiž mám i za vás. V tomto článku se podíváme na to, kteří zoufalci z našeho hradu se neumí obléknout, i když k tomu mají novou kolekci z NiTě. Anebo umí?

Díky Halloweenské kolekci z NiTě, kterou má na svědomí světoznámá a milovaná Niam i Tir-na-nog, vypadá většina lidí jako přes kopírák (nuda, nuda, nuda, i když alespoň pohledná nuda), rozhodla jsem se v dnešním článku rozdělit outfity lidí do několika kategorií. Většina kategorií by šla nadepsat názvem šatů nebo pláště, který na sobě lidé mají, protože všechno ostatní kolem už je většinou stejné, ale zkusím být více děsivá, když je ten Halloween.

Slepci
Jakkoliv mám všechny zmíněné neskutečně ráda, přiznám se, že tato kategorie mě svým vzhledem přímo ohromila. Že je prodáván plášť, který je ušit tak, že zakrývá oči, je jedna věc, ale že ho lidé opravdu nosí? A nebojí se, že o Halloweenu omylem narazí do dortu z červů, do příšery ze sklepení, některého studenta Zmijozelu nebo do madam Anseioly, která sice taky nic nevidí, ale orientuje se dle čichu?

Můžeme navíc taky spekulovat o tom, jestli stejné outfity neznačí to, že tito lidé spolu tráví až děsivé množství času. Podařilo se nám totiž pořídit fotky Zpytlehněva Zďáblíkova, Lilian Isabelly Rorrs a Anseioly Jasmis Rawenclav. Z důvěrného zdroje je nám známo, že Zpytlehněv Zďáblíkov se letos rozhodl nepropadnout a projít do dalšího ročníku. Pokud se mu to podaří, milí čtenáři… tak víte proč.

Pokud náhodou vlastníte stejný plášť a hodláte jej vytáhnout ze skříně, zkuste dvě věci: prostřihněte si otvory na oči, nebo si pořiďte slepeckého psa (jde stejně dobře nahradit libovolným Mrzimorem). Alespoň tak nebudeme znovu svědky chvíle, kdy nejmenovaná zahalená osoba zkoušela vyděsit pana ředitele Nimrandira Elénére, který si v danou chvíli dopřával koupel se svou kachničkou. Vidět jej pobíhat po chodbě v polonahém stavu bylo děsivější než vidět všechny tyto rádoby halloweenské bytosti.

Dýně
Na hradě se vyskytlo i několik lidí, kteří se rozhodli, že vypadat jako dýně je jejich úděl. Co přesně si myslela Andra Tigers je sice záhadou, neboť je obecně proti jídlu a takhle se dá předpokládat, že se na ni bude její vyhladovělé famfrpálové družstvo jedině vrhat, ale suma sumárum se musí nechat, že jak ona, tak Selina Garcia vypadají skutečně sladce. Selinu mám mimochodem moc ráda! Její outfity většinou mají jenom jednu nebo dvě chybičky. Oproti jiné hradní populaci je tak vysoce nad průměrem.

Červená se line záře…
Oheeeň! Oheeeň! Hřeje ruce, barví tváře… stejně jako krev. Nevěříte? Věřte. Sice to nemám z vlastní zkušenosti, ale jedna nejmenovaná upírka se tuhle chlubila v Umývárně ufňukané Uršuly…

Do červené se rozhodly zahalit tři dámy, které mě doslova ohromily, což mé ohromení zvedlo na úplně novou úroveň, protože ohromit mě v dobrém slova smyslu? Téměř nemožné. Nejprve je to Elisa de Lunne, která svůj šatník obohatila o krásné kousky; oblékla se do Halloweenských barev, zároveň ale ne přímo do modelů, které má v šatníku na hradě teď očividně každý. Vypadá přímo úchvatně. Dokonce i kolegyňka Klevetava Zpražcová říkala, že by si za tento outfit zasloužila havraspárská prefektka aspoň desítku.

Ne až tak dechberouce, stále však s elegancí jim vlastní, se po chodbách potulují dvě dámy s červenými upírskými hábity. Jsou jimi Lessien Posie a Jagga Viggo. Jak je na nich vidět, je možné udělat velkou parádu i s obyčejnými kousky. Že je krása v jednoduchosti však nebylo pochopeno hodně lidmi, takže se nebojte, že byste byli jediní.

A on je Halloween?
Někteří ani nepostřehli, že se něco slaví. Hanba jim, to vám povím! Navíc oba lidé, které jsem odchytla, by měli jít ostatním příkladem. Zmijozelská primuska Narcisse Cinerea nejspíš opožděně slaví Den Zlatonky nebo co, profesor Midar Kilahim do ruky vzal velikonoční pomlázku. Že jsou k smíchu, to je asi jasné. Příště prosím trochu více koukat kolem sebe!

Co se však povedlo…
Ač nerada, i tuto kategorii sem zařadit musím. Je nutné říct, že na hradě chodili i ti, co se na Halloween vystrojit zvládli a mají módní vkus. Sice jsem některé z nich zmínila už nahoře, tady je ovšem ten zbytek, co se do žádné kategorie nevešel.

Nejprve tu mám duo, které oceňuji pro jejich kousky, které pochází z Příčné ulice, ne z NiTi. Protože kolekce ještě letos její správkyně nenaskladnila, musí jít o zboží minimálně z loňského roku. Už to samotné je hodné ocenění. Navíc v tom obě vypadají dobře. Tudíž, připravte se – Dýňová sukně a Dýňová halena v podání Magdarlene di Facittry a Oresty Vianuevy!

Potom je tu také dvojice, která mě okouzlila tím, že se vystrojila do duchařského. Bohužel tento souboj o to, kdo vypadá býti duchem více, vyhrála na plné čáře Nerys Heliabel Ghostfieldová. Byť je Marguerita Laux snaživá, její outfit splývá v odstínech šedi. Nerys má tu výhodu, že může použít i oranžové prvky a dopřát nám tak skutečně překrásný oblek. Gratuluji a posílám strašáckou gratulaci!

A nakonec… na konec tohoto článku jsem si nechala nebelvírskou pokladnici Esmeraldu Milagrosa. Má na sobě sice spoustu různých barev a oblečků, což se navzájem trochu bije, ale co oceňuji… koště! Je to dokonalý doplněk letošního Halloweenu, protože co děsí víc než hráč famfrpálu, který se po ostatních ohání a mlátí je hlava nehlava? Nic. Doufáme však, že ostatní se od ní nebudou inspirovat.

Milí čtenáři, to by bylo z dnešního módního článku úplně všechno. Doufám, že vás čtení pobavilo stejně tak, jako mě pobavily některé kostýmy! Pokud máte jiný názor, neváhejte psát do komentářů. Na viděnou u dalšího článku!

Pro Denní věštec
Žvanilka

Komentáře

  1. Vždycky žasnu, jak úžasné modely je možné vymyslet. Klobouk dolů!
    Žvanilko, díky za skvělý článek a vítej v naší redakci!

  2. Jak nemám splývat v odstínech šedi, když jsem mrtvá?:D Žvanilko, barevnost je pro živé!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *