Předpověď počasí z Veverčího oříšku

| Vydáno:
Sychravé počasí dorazilo, léto se s námi definitivně rozloučilo a na dveře klepe zima. Že máme prabídné vyhlídky, to je na první pohled jasné. My se však teď podíváme na ten druhý. Třeba to bude o něco lepší!

A rovnou se na to vrhneme, protože i tentokrát jsme pro vás připravili nejnovější meteorologické novinky ze světa!

Ale jak bude u nás? Tak, vážení, lepší to nebude. Sychravé počasí bude přetrvávat, dokud nenapadne sníh. Teploty se budou držet, jak je jejich zvykem, kolísavě mezi 15 a 8 °C, takže vytáhněte aspoň čepice, všude řádí bacil!

Slunko, slunéčko se na nás neusměje, už nás má nejspíš za celé léto dost a dopřává si teď dovolenou v teplých krajích. Obloha bude zatažená, těžká a může hrozit, že na nás spadne. Padat však budou maximálně dešťové srážky, na trakaře to zatím nevypadá, nad horami se však může blýskat a hromy mohou divě bít.

S koncem měsíce očekáváme sněhové závěje a laviny, proto doporučujeme, abyste všechnu práci udělali hned, jinak se z domu už prostě nedostanete.

Povětrnostní podmínky budou hrozné. Foukat bude tu od jihu, tu od západu, a na sever raději vůbec nelétejte, nebo by se vám mohlo stát, že místo v Polsku skončíte v Rakousku.

Bio zátěž se zdá býti proměnlivá. Skáče si mezi čísly 7, 8, 9 a 15. Takže vás může bolet hlava, klouby a můžete mít výpadky paměti. Někomu se z toho všeho může dělat nevolno.

A nyní se pojďme podívat na slibované aktuality ze světa!

V Transylvánii konečně zastavili krvavý déšť! Místním se zdál poněkud morbidní, jediná, kdo s jeho ukončením nesouhlasila, byla skupina místních upírů. Jak a kdo krvavý déšť vyvolal, se doposud nepodařilo zjistit.

Naši islandští sousedé se perou pro změnu s příliš vysokým přílivem. Pravděpodobně za vše může buď špatně provedené kouzlo na přivolání deště, které se vymklo kontrole, nebo došlo k uražení zdejšího vodního elementála. Případ se i nadále vyšetřuje.

A v Africe se potýkají s nenadálým deštěm jedovatých žab. Nikdo si nedokáže vysvětlit, proč žáby padají z nebe právě nad Afrikou. Jedna z možných teorií se kloní k tomu, že došlo k mohutnému tornádu nad Madagaskarem a veškerá tamní populace žab byla násilně přestěhována proti její vůli nad vyprahlou africkou pevninu. Jedovatý déšť tak komplikuje nejen leteckou dopravu. Případ dosud nebyl uzavřen.

A to je pro tentokrát všechno. Teple se nabalte, udělejte čaj a nezapomeňte – Nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř!

Pro Denní věštec
Theresa Brendi

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *