První krůček k obhajobě famfrpálového poháru?

| Vydáno:
Zmijozel 230:80 Havraspár

Po letních prázdninách a trénování jsme se minulou sobotu 8. 12. dočkali prvního zápasu letošního mistrovství. Mezi sebou se utkala dvě velmi silná družstva – Havraspár a Zmijozel. Vzhledem k tomu, že v minulých letech tyto zápasy vždy stály opravdu za podívanou, přivstala si spousta fanoušků a pozorovatelů.

Pokud si pamatujeme z minulého roku, tak červnový zápas byl opravdu krátký a většina hráčů nestihla pořádně ani ukázat, co se v nich skrývá. Zelená chytačka Magdarlene di Facittra tehdy zvládla chytit zlatonku již během tří minut. Letos se tak obě družstva domluvila, že své chytače vypustí do oblak až s půlhodinovým zpožděním, aby se něco podobného a nemilého už neopakovalo.

Havraspárská kapitánka Aya Watanabe potvrdila připravenost svého týmu pět minut před devátou hodinou ranní, Andra Tigers o dvě minuty později a oficiální zahájení zápasu tak bylo stanoveno na 9.01.

Nedá se říct, že by mělo jedno družstvo nějakou velmi výraznou převahu, jednalo se opravdu o vyrovnaný a napínavý zápas. Camrál si sice u sebe více držely zmijozelské střelkyně (59 %), ale úspěšnější byly ty havraspárské (67 %).

Nejvíce se k camrálu drala zmijozelská kapitánka Andra, která ze sedmi svých střel neproměnila jenom dvě, měla tedy úspěšnost 71,4 %. Na zelené straně jsme pak viděli často camrál i v rukou Hannabell a Samanthy, které obě měly tři šance (Samantha měla poté v ruce camrál taky těsně před koncem zápasu a už nestihla vystřelit), ale každá vstřelila úspěšně právě jednu obruč, nebo také Jaggy, která jednou vstřelila branku a jednou její střelu Aya vychytala. Chvíli se na koštěti objevil i střídající Jarrq, který se snažil jednou proměnit, ale bohužel se to nepovedlo.

Na druhé straně si nejvíce camrálů pro sebe urvala Wronka, které se však povedlo z pěti střel proměnit jen dvě, a Eleanor, která zaznamenala velmi povedený zápas a podařilo se jí z pěti pokusů proměnit celkem čtyřikrát. Když je ale řeč o úspěšnosti, musíme vyzdvihnout z havraspárského týmu primusku Arietty, která měla dvě příležitosti a obě patřičně využila v prospěch svého družstva. Odnášela si tak ze zápasu 100% úspěšnost! Zajímavé také bylo, že již od začátku zápasu jsme mohli vidět jakýsi podivný a tajemný druhý camrál, který často trefoval brankářky do zad i hlavy.

Havraspárská kapitánka a brankářka Aya si svědomitě hlídala obruče celý zápas. Letělo na ni celkem 17 střel, přičemž na jednu už nestihla Aya zareagovat, protože byla až na samém konci zápasu. Mimo tu však 8 s přehledem či štěstím chytila a 8 naopak pustila, což činí 50% úspěšnost. Astoria potom měla snahu se Aye vyrovnat a povedlo se jí z 12 střel chytit 4, což také není vůbec zlé.

I na postech odrážeče bylo co sledovat. V jednu chvíli potlouk lítal kolem zelených, v druhou zase na havraspárské straně, ale i přesto na ně mělo havraspárské družstvo trošičku více štěstí – 52 % potlouků bylo jejich, zbylých 48 % zelených.

Loralei musela své spoluhráče bránit celkem 3×, Elaine potom pouze jednou. Zelené tvořily opravdu dosti nebezpečné duo. Elaine se dostala k potlouku celkem devětkrát – jednou ji trefil do ruky, jednou minula Edmunda, ale poté už bezchybně pálila po spoluhráčích, nejčastěji po Edmundovi, Arietty a Wronce. Největší odražečskou hrozbou byla však asi Loralei, která vystřelila po soupeřích 14× a právě 5× se jí povedlo nemilosrdně někoho srazit k zemi. Úspěšně se jí podařilo shodit z koštěte již v páté minutě zápasu Wronku, kterou musela nahradit Aimée. Úplně stejná situace se poté opakovala ještě ve 23. minutě. Dvakrát okusil její sílu i Edmund, který musel dolů ve 33. minutě a stejně tak i v 55. Vždy ho nahradila Hazel. Jednou se Loralei podařilo dostat dolů i Arietty, za kterou nastoupila ve 27. minutě Isabell.

Modrá dvojice se skládala z Mony, která si ulovila potlouk celkem 12×, přičemž 3× z toho ji potlouk trefil a zbytek raději odpálila úspěšně kamsi do dálky, aby neohrozila sebe, nebo dokonce své spoluhráče. Jednou poté bránila Edmunda. Evanlyn bránila dvakrát spoluhráčky střelkyně a mimo to se dostala k potlouku ještě 13×. Nejvíce pálila (čtyři střely po každé) po Hannabell a dost významným terčem pro ni byla i Jagga.

Jak již bylo řečeno, chytači nastoupili až po první půlhodině zápasu. O překážku ani jeden z chytačů neškobrtl. Magdarlene se na svém postu ohřívala po celou dobu zápasu, zatímco modrá chytačská jednička Edmund byla dvakrát sražena a nahrazena byla vždy Hazel. Stejně jako minulý rok nakonec dopadl zápas vítězstvím Zmijozelu, kdy Magdarlene di Facittra v čase 59 minut 19 vteřin obratně chytila zlatonku. Vítězný zápas tak pro Zmijozelské znamená první krok k obhajobě poháru.

Bohužel kapitánky jsem oslovila později než bylo vhodné, a tak jsem z nich dostala jen pár vět, za což se samozřejmě čtenářům omlouvám.

Ohlasy kapitánek
Andra Tigers: „S výsledkem zápasu jsem samozřejmě spokojená, průběh zápasu jsem ale už merlinužel stačila od soboty zapomenout.“

Aya Watanabe: „Vzhledem k tomu, že Zmijozel je na tom opravdu velmi dobře, šla jsem do zápasu s defenzivní taktikou, a tím pádem jsem vůbec nečekala, že statistiky budou tak dobré, až to bude vypadat, že jsme byli se Zmijozelem skoro vyrovnaní. Jsem na svůj tým pyšná a moc jim všem děkuji za účast. Co se průběhu zápasu týče, k tomu nic moc říct nemohu, jelikož jsem to do doby, než mi přišla žádost o vyjádření, stihla zapomenout.“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Hannabell Cavanaugh, Jagga Viggo, Jarrq Miekkala
3. střelec: Samantha Aileen Massey
brankář: Astoria von Pens
1. odrážeč: Elaine Robillard
2. odrážeč: Loralei Silwerin
chytač: Magdarlene di Facittra

Havraspár:
1. střelec: Eleanor Blackfoot
2. střelec: Wronka Zabloudilová, Aimée Leavittová
3. střelec: Arietty Liella Minette, Isabell Tenebris
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Evanlyn Cooper
2. odrážeč: Mona Phillips
chytač: Edmund Heusinger, Hazel Jane Morion

Následující famfrpálový zápas se odehraje mezi týmy Nebelvíru a Zmijozelu. Určitě půjde o stejně napínavý zápas, tak si nachystejte hlasivky a dorazte 15. 12. v 9.30!

Pro Denní věštec
Amanda Wright

Komentáře

  1. Na tom podivnem camralu je zajimave, ze netrefoval obe brankarky, ale jen jednu, tu zmijozelskou.
    A ten posledni camral na konci zapasu Sam vystrelit stihla, ale ja uz nestihla chytat 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *