Našli jsme dvojice – Druhá část

| Vydáno:
V první části této série článků jsme si už ukázali spojení našich obyvatel se zakladateli Bradavic, Merlinem, duchy a hlavní studentskou trojicí ze světa Harryho Pottera. To ovšem nebyly jediné dvojice – a jak jsem slíbila, nakoukneme nyní do dalších dvojic z řad studentů.

Než vás pustím ke čtení samotných přiřazení, ráda bych vypíchla jednu zajímavost. Dvojčata Weasleyovi jsou očividně oříškem pro mnoho z vás, málokomu se chtělo je rozdělovat, a tak mnohdy máme spíše trojici, nežli dvojici… ale komu to vadí? Já myslím, že nikomu, alespoň je vidět, jak silné pouto oba bratři ztvárnili a že jim to všichni věří!

Začneme velmi důležitou postavou příběhu o Harrym Potterovi, Nevillem Longbottonem, o kterém se chvíli spekulovalo jako o možném „vyvoleném“. A v konečné fázi… možná by to bez něj Harry ani nezvládl, byl to přeci Neville, kdo se postaral o hada Naginiho…

Neville Longbottom
Sooyeon Choi – Soo je taková… hodně věcí poplete, u velké spousty činností je podceňovaná, i když je hodně snaživá, navíc je všude vidět, ale ne vždy v tom dobrém světle – což vůbec nemyslím špatně, ale někdy je potřeba ubrat nadšení a zaměřit se na preciznost. Věci jí pod rukama občas bouchnou, na druhou stranu v sobě má to něco, co vidím i v Nevillovi na konci s Godrikovým mečem v ruce.

Zpytlehněv Zďáblíkov – oba jsou trošku hradními „figurkami“, ale jejich činy mají zásadní rozhodnutí na chod obou „institucí“. Oba jsou trošku dětští, ale zároveň v sobě mají poezii, kterou občas dospělí ani chápat nemohou. Sice nejsou ze stejné koleje, ale to nevadí, protože jejich oddanost světu kouzel je legendární. Ačkoli Neville neměl ani kapku smyslu pro módu a Zpýťa byl hradním „kritikem“, stejně oba našli v mém srdci společnou stopu.

Fred a George Weasleyovi
Any Dawson – Namítáte, že bratři Weasleyovi jsou na novopečenou profesorku dva? Tak to namítat přestaňte, protože madam má ne pouze jednu, ani dvě, ale hned multipack osobností! Mezi nejznámější (a nejveřejnější, ehm) patří samozřejmě Any a Dawsonka. Nebe a dudy, peklo a ráj, anděl a démon. Madam Dawsonová si mileráda zařádí, její trestní rejstřík je stále k dohledání v havraspárských archivech. Totéž bychom mohli říci o Fredovi a Georgeovi, jen ta barva nesedí. Ale modrá a červená dají dohromady fialovou – tadá! A paní profesorka Any Dawson je na světě.

Emma Ellie Lewis – Asi by bylo jedno, který z nich. Ale ona je stejný záškodník jako dvojčata Weasleyovic. Je s ní ohromná legrace, nezkazí žádnou srandu a pro trest si (v minulosti) také nejde zcela daleko. Navíc je skvělá brankářka, zatímco Fred a George jsou úžasní odrážeči. Jistě by je láska k famfrpálu spojila o to víc.

Emma Ellie Lewis – Emma mi přijde jako dost známá výtečnice, což nabízí její srovnání s dvojčaty Weasleyovými. Přiznávám, že volba Freda namísto George je dosti arbitrární a že si ani nejsem jistá, kdo by měl být oním Emminým dvojčetem, přestože kandidáti by se našli. Spíš symbolickým pojítkem je pak i Nebelvír jako kolej.

Sooyeon Choi – Pochopitelně zařadím i sama sebe a nejvíc se přirovnám k Georgeovi Weasleymu. Hodně lidí by mě asi vzhledově přirovnalo k Cho Changové, ale smyslem je porovnávat osobnosti, ne vzhled. Stejně jako Zpytlehněv ráda vyvádím neplechy a velmi lehce se z nich dostávám. Měli jsme spolu na hradě spoustu plánů do budoucna, které vám však nesmím říct! Též hrdě reprezentuji svou kolej a ráda popichuji ostatní spolužáky. Kromě toho jsem stejně jako George skvělá odrážečka! Teoreticky jsem mohla k Georgeovi přirovnat Zpytlehněva, ale ten zamířil do ledových krajin, proto se mi více hodil na Freda, protože Fred Weasley na konci druhé části sedmého dílu umírá.

Zpytlehněv Zďáblíkov – Ačkoliv jsem původně chtěla, nedokážu dvojčata rozdělit a přiřadit k nim dvě různé osoby. Zpýťa je jenom jeden – a ačkoliv tropí různé neplechy a má svůj humor a své žerty, má ve skutečnosti zlaté srdce. Dávejte si na něj však v každé situaci pozor – nikdy nevíte, kdy vám podstrčí dávivý dortíček… navíc má stejně podnikavou duši.

Zpytlehněv Zďáblíkov – Začínám celkem zpříma, ale Fred a Zpytlehněv se podobají v mnoha ohledech. Oba dva mají talent pro lumpárny, a co víc, umí se z nich vychytrale dostat. Samozřejmě mají oba vtipné narážky a poznámky. Fred je sice z Nebelvíru, ale i on hrdě reprezentuje svou kolej a považuje ostatní za… však vy víte. Fred a George jsou dohromady velmi podnikaví, to se vlastně projeví v šestém díle Harryho Pottera, kdy si otevřou vlastní hračkárnu. Oba jsou celkem skrblíci, nechali by vlastní rodinu klidně zaplatit dvojnásobek normální ceny.

Zpytlehněv Zďáblíkov – Zpýťa i bratři Weasleyovi měli vždycky velmi silný cit pro to, kde a za co vydělat a najít si nějakou příležitost zbohatnout. Stejně jako oni i Zpýťa má vynikající smysl pro humor a schopnost být mezi všemi oblíben. Společnou mají i jakousi neúctu vůči pravidlům a schopnost je obejít.

Ginny Weasleyová
NaSaŠí Jackson – věčná dvojka s Harrym. Ano – Nasaší byla ta, která doprovázela Trevora Ztřeštěného a tvořila s ním super dvojici. Ginny zase nerozlučně patřila k Harrymu Potterovi. Obě šly za svým cílem. Ginny získala Harryho srdce a NaSaŠí získala srdce všech ve zmijozelské koleji. Obě byly nekonfliktní, a přitom cílevědomé. Krásná kombinace schopností.

Newika Shelley Lovecraft – Newika mi zase hrozně připomíná Ginny. Také je Nebelvírka a navíc se ráda baví s lidmi ve Velké síni. No a taky provádí různé Weasleyoviny, jako třeba tahání z jezera. A taky má Weasleyovsky oranžové vlasy a chodí s mým Hogovským Harry Potterem – no není to dokonalá shoda náhod? Teda… Mají společnou fotku od Paštičky, chápete.

Lenka Láskorádová
Indris Elwinor – Indris pod svou občasnou zbrklou kůží skrývá neuvěřitelně velký mozek a schopnost k vytrvalé práci. Věřím, že na ni dokáže být velký spoleh, čehož si Havraspár může jen cenit. Lenka byla sice trošku střelená, někteří by řekli, že až bláznivá, totéž si někteří studenti vypráví o Indris. Kdo dokáže strávit takovou dobu v jámě?

Newika Shelley Lovecraft – Newiku a její škrkny zná celý Hrad. A kdo by náhodou neznal, stačí mu letmý pohled do jejího čarostavu, kde se na něj sesypou ze všech stran. Vrchní škrkní protagonista z kronik o panu Potterovi není nikdo jiný než Lenka Láskorádová, která si za svou víru v existenci těchto stvoření vysloužila nejeden tázavý pohled. V roce 2020 již kouzelnická věda postoupila dál a škrkny jsou dnes všeobecně uznávanými tvory. Jejich slídivé prstíčky tu a tam zažije každý obyvatel našeho Hogu, když se snaží promluvit a škrkny to po něm papouškují třeba sedmkrát. Nepokoušejte se na ně ale nadávat, jinak by jich na vás Newika mohla poslat celou armádu!

Nina Yozhinski – obě se vymykají přírodním zákonům. Jedna neustále básní o škrnách a o tom, co provádějí, druhá se zase zabývá svým neexistujícím tělem. Obě ale mají tvůrčí duši a jsou inspirací pro ostatní. Každou si člověk zapamatuje a ani jednu nejde přehlédnout, navzdory tomu, že Nina nemá tělo. Asi o ní ještě hodně uslyšíme.

Patricia Baloure – Slečna Patricia rozhodně nepatří k lidem, o jejichž příčetnosti by se dalo pochybovat. Tedy, pokud ji trochu blíže poznáte. Na první pohled mohou totiž některé její kreace působit trochu jako z jiného světa. A právě v tom vidím její podobnost s Lenkou. Obě patří k lidem, kterých si všimnete. Obě jsou kreativní a mají osobitý, originální styl oblékání a využívání doplňků, na který jen tak někde nenarazíte. A navíc mají obě srdce na správném místě a patřit k jejím přátelům je výsada a čest.

Draco Malfoy
Faolan Heredan – Na první pohled vlastně docela sympaťák, ale velice záhy zjistíte, že má poměrně radikální názory, přes které vlak nejede. Tak jako Draco neměl v lásce mudlovské šmejdy a kouzelníky-zrádce, nemá rád Fao cikány, muslimy a lidi, kteří o sobě prohlašují, že jsou Evropané. Přes to všechno se ale nakonec dokáže zachovat správně, tak jako Draco nakonec pomohl Harrymu a neprozradil ho. Fao je momentálně zmrazený.

George McBrave – Na první pohled lehcí záporáci, ale srdce mají dobré. Je v nich touha po ocenění a lásce. Milují své rodiny. Jsou to dobří kouzelníci. Pokud se pokusíte podívat na dno jejich kouzelnické duše, objevíte „křehké chlapy“ pod drsnou slupkou.

Cho Changová
Aya Watanabe – Bezpochyby chytrá a krásná. Ale stejně jako Harry nerozuměl Cho, tak ani já nerozumím Aye. Patří do Havraspáru, pálí jí to, ale občas se umí zachovat hloupě a nepochopitelně. Rozhodně bych se jí nechala okouzlit a „svést“, ale nevím, jestli bych jí svěřila nějaké důležité tajemství. Jo, a stejně jako Cho hraje Aya famfrpál.

Helen Miltonová – Dvě inteligentní slečny. Dvě dobře vypadající čarodějky. Studentky se skvělou povahou. Obě oblíbené svými kamarádkami i širším okolím. Nadané a schopné. Myslím, že se k sobě hodí.

Sooyeon Choi – Zde jsem se inspirovala hlavně podobou obou dívek. A to jak fyzickou, kdy obě mají podobné rysy, tak i psychickou, protože obě jsou mírné, hodné a obětavé. Obě by pro svou kolej udělaly první poslední. Obě mají smysl pro humor, ale jsou nesmlouvavé v otázce smyslu pro spravedlnost.

Seamus Finnigan
Mischel Binghum – Mám takový dojem, že oba mají obrovskou zálibu ve vyhazování sebe nebo ostatních věcí do vzduchu. Oba jsou těžcí pohodáři, co si nelámou hlavu s ničím, ale také je nic nezaskočí. Jen Mischel by Seamuse trochu zastínila v ostatním umění kouzel a čar.

Kira Mae Spencer – Ač se liší pohlavím a kolejní příslušností, jednu velice, ale velice viditelnou vlastnost mají společnou – výbušnost. Ne snad, že by to byli cholerici. Ale četnost ohňostrojů v podzemí z kotlíku Kiry nemohl ve Velké síni přeslechnout snad nikdo. Pokud se vám podařilo Kiru zastihnout s umytými vlasy a tváří, jste šťastlivci. Totéž by platilo o Seamusovi, který je z dokumentů o HP znám svou smůlou na exploze – kdykoli kdekoli cokoli vybuchlo, zaručeně z toho nevyvázl bez zčernalého obličeje.

Kira Mae Spencer – Během Vánoc a chvilku po Vánocích jste mohla přistihnout tuto studentku, jak cosi míchá v laboratoři. Avšak mnoho jejích pokusů skončilo výbuchem do obličeje. Kdo jiný než Seamus měl stejné pyrotechnické nadání? Seamus byl též velkým fanouškem Denního věstce a nenechával si ujít ani jeden díl. Kira krom čtení Denního věštce ráda čte i kolejní časopisy. Nejenže je čte, ale dokonce sedí v šéfredaktorském křesílku a prochází každičký článek, který jí padne pod ruku.

Kira Mae Spencer – Je veselá. Ráda vysedává ve Velké síni a baví se. Ale ještě radši chodí do laboratoře/sklepení, zkouší nové přísady a nová kouzla… a bouchá! A hlavně v tom spatřuji jejich podobnost.

Lee Jordan
Any Dawson – Oba dva mi připadají jako přiměření lumpíci a rozhodně jsou oba výrazné osobnosti. Zatímco Lee se mi do paměti zapsal zejména jako bradavický famfrpálový komentátor, madam Any je vidět zejména každý den ve Velké síni, rozhodně ale umí oba oživit dění a vzbudit velké vášně.

Cheech Lee – Přemýšlím, jestli si Cheech zvolil své jméno náhodou, nebo jestli i on sám se slavným Lee Jordanem sympatizuje. Drobná vzhledová podobnost: oba mají tmavší pleť. Ale nejdůležitější je, že jsou to oba baviči. Oba rádi pozorují a komentují dění, rozesmívají celou Velkou síň a válí se U Tří košťat pod stolem – samozřejmě nikdy ne sami. Tak jako Lee byl jedním z party, má kolem sebe i Cheech vždycky někoho. Třeba Marka Williama Callawaye nebo Felixe Stonea.

Cedrik Diggory
Bibi Anne – Kdybych se na to měla dívat z pohledu Harryho ve čtvrtém ročníku, je Bibi jednoznačně Cedric. Je to moje soupeřka v turnaji (na získání snaživce), ale nedokážu ji vlastně pořádně nesnášet, protože je strašně hodná, vždy připravená mi pomoct, přátelská a vlastně taková jemná a milá duše. Jen doufám, že na konci neumře. 😀

Katie Ackerman – Na první pohled nevýrazní, ale ve skutečnosti moc šikovní, chytří a talentovaní studenti. Oba by mohli dokázat veliké magické věci. Katie i dokáže, když jí potenciální partner skonal…

Nebelbrach Mechacha – V obou mladých mužích se, nakolik mohu posoudit, snoubí moudrost a smysl pro čest. Oba jsou hrdí na svou kolej, ale nemají problém respektovat studenty z ostatních kolejí, oba si váží přátelství a férového jednání. Oba mají tendenci být ve sporech spíš smírčí silou než přiloženými uhlíky. Zbývá jen doufat, že Neba nepotká podobně tragický osud jako Cedrica.

Thomas Olkim – Oba dva jsem si vždycky představovala stejně – vysocí, s odvážným pohledem a ještě odvážnějším srdcem. Oba dva byli zapálení do soutěží a snažili se je čestně vyhrát. Zároveň byli ochotní pomoci svým soupeřům a podat jim pomocnou ruku. Víra ve spravedlnost a čestný souboj musí být hlavně v srdci.

Oliver Wood
Helen Miltonová – Prostě k sobě patří. – směje se – On naprosto zažraný do famfrpálu. Myslí na něj i při spaní. Je to jeho životní náplň. Ona? Zažraná do psaní a svých školních povinností. Kudy chodí, tudy píše, je tím stejně fanatizovaná jako on do famfru. Navíc je famfrpál také její vášní. – směje se –

Jenny Layla Gilesová – Jenny a Oliver sdílí nadšení pro famfrpál a fakt, že někdy byli kapitáni svého kolejního týmu. Ani jeden neměl problém opravdu na svůj tým dohlížet a kopat do jeho členů, aby se víc snažili. Přestože posty mají rozdílné, oba se na svém postu velmi snaží a dosahují výborných výsledků.

Loralei Silwerin – Famfrpál, to je, oč tu běží. Drahou Loralei jsem žel (nebo snad dík?) jako kapitánku kolejního týmu nezažila, nicméně pověsti mají dlouhou trvanlivost. A v jejím případě to asi bude platit ještě dvojnásobek, protože proslula jako famfrpálec na slovo vzatý. Tým vycepovaně jásal „famfrpál je smyslem našeho života!“ a Loralei dál spokojeně vymývala mozky. A její úsilí se vyplatilo – poukáže na pohár – Připomíná vám to něco? Ne? Tak to si jděte znovu přečíst kroniky o panu Potterovi. Oliver Wood žil pro famfrpál. Zoufalství, naděje, láska – to pro něj tento kouzelnický sport představoval. Stejně jako pro Lori.

Loralei Silwerin – Tato postava se objevovala pouze v prvním a druhém díle Harryho Pottera, ale hned si získala oblibu hlavně mezi milovníky famfrpálu. Loralei sloužila krásné dva roky na postu kapitána a jako kapitánka neměla dokonalý přehled jen o svých hráčích, ale i o hráčích z jiných kolejí. Každý správný kapitán musí znát silné a slabé stránky ostatních týmů, na které se dá při zápase zaměřit. Stejně jako Wood je ochotná nováčkům pomáhat při kolejních trénincích nebo jim vysvětlovat vše, co je třeba znát.

Astoria Greengrassová
Astoria von Pens – Dál bych ráda mluvila o Astorii von Pens. Nepřekvapivě mi připomíná svou jmenovkyni Astorii Greengrassovou. Nejenže jsou obě Zmijozelky, ale obě jsou i dost ambiciózní. Filmová Astoria si vezme Draca Malfoye a naše je pokladnicí Zmijozelu, aktuálně nejbohatší koleje. Jestli tohle podle vás není úspěch, nevím, co je.


Ke studentům je to vše, vážení čtenáři. Ve třetí části se můžete těšit na ty, bez kterých by Bradavice nebyly školou… na profesory ze světa Harryho Pottera a na jejich dvojníky z našeho světa Hogwarts.

Pro Denní věštec
Lilien Emity Meissed

Published by

Lilien Emity Watfar

Redaktorka, pro kterou je největší motivací vědomí, že má práce smysl, že její snahu dokáže někdo ocenit a popostrčit ji tak do další tvorby. Na Hogwarts se (ráda) vyskytuje tam, kde je „cítit novinařina“. Má ráda dobré jídlo a pití, slabost má pro různé roztomilé chlupáče, a jak její jméno napovídá, i pro lilie.

Komentáře

  1. Veľmi ďakujem za také milé prirovnanie, ešte aj k mojej najobľúbenejšej postave 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *