Rádio UNC – reportáž z pátečního předávání

| Vydáno:
Na konci ledna letošního roku se Denním věštcem nesla zpráva, že v pátek 6. února se uskuteční historicky první Udílení novinářských cen. Jak celý večer probíhal? Kdo si nakonec odnesl ocenění? Čtěte a dozvíte se více.


Slavnostní vyhlašovací večer začal pár minut po devatenácté hodině ve Velké síni, kdy na pódium dorazila organizátorka, šéfredaktorka Denního věštce, madam Niane z Libelusie.

Po úvodních slovech díků, která směřovala všemi směry, jsme se posunuli k vyhlašování první a zároveň komplikované kategorie Projekt roku. Při hlasování v této kategorii odbornou porotou vznikla komplikace, kdy se na prvním místě umístily hned dva projekty. Proto se hlasování opakovalo a rozhodovalo se už pouze mezi těmito dvěma projekty. Na druhém místě se umístila s celkovým počtem čtyř hlasů Módní patrola časopisu Corvinus Declaratio. Z úst Draggity Ley Ostrodrápkové jsme se pak dozvěděli, že vítězným projektem roku 2014 se stal s počtem pěti hlasů Únos žab spadající pod Hadího krále.

Vyhlašování druhé kategorie, Novinářský debut roku, bylo úsměvné. Na druhém místě skončil Edmund Heusinger nominovaný časopisem Corvinus Declaratio s celkovým počtem čtyř hlasů. Na místě prvním skončil opět Edmund Heusinger, tentokrát však nominovaný Denním věštcem. „Vážně mockrát děkuji a především Vám, sl. z Libelusie, a druhému svému šéfovi, Dunovi, protože bez šéfredaktorů by to nešlo,“ prohlásil vítěz, který porazil sám sebe.

Umělecký počin roku byla kategorie, kde svůj boj svádělo pět uměleckých skvostů nominovaných slečnou Lilien Emity Meissed. Na třetím místě se s jedním hlasem umístily texty Kamikaze Lick a Ve světě bez duhy. Na místě druhém pak skončilo dílo Simirajský bojovník od Theresy Brendi s dvěma hlasy. První místo pak obsadila Any Dawson. S dílem Sedmero umění subsalixkých – 3 dny získala od odborné poroty celkem pět hlasů.

Čtvrtou vyhlašovací kategorií byly Neviditelné tváře časopisu. Na třetím místě se s jedním hlasem umístila Emily Smith nominovaná šéfredaktorkou Lví tlapou. Druhé místo obsadila s dvěma hlasy Nerys Heliabel Ghostfieldová nominovaná čítárnou Sub Salix. A na prvním místě s celkovým počtem šesti hlasů skončila opět Nerys Heliabel Ghostfieldová, tentokrát nominovaná Denním věštcem.

Kategorií, která byla vyhlášená ještě před slibovanou soutěží, byl Časopis roku. V této kategorii již hlasovali čtenáři přes hlasovací lístek. Na místě třetím se umístil nebelvírský časopis Lví tlapou s pěti hlasy. S devíti hlasy se na druhém místě umístil havraspárský časopis Corvinus Declaratio. A vítězem v této kategorii se z úst samotného pana ředitele stal Denní věštec s celkovým počtem devětadvaceti hlasů.

Vyhlašovací pauzu nám zpříjemnila Bilkis Blight, která nám představila přesmyčkovou soutěž vytvořenou Draggitou Leou Ostrodrápkovou, jejíž vítěz si odnese jeden galeon. Na třetím místě se s jedním bodem umístili Tadäus Trottertickler a NaSaŠí Jackson. Na místě druhém se umístila Barbara Arianne Lecter společně s Michaelem Jonesem. A vítězem se stal Trevor Ztřeštěný se třemi body.

Po pauze následovalo vyhlašování kategorie Článek roku. Na třetím místě s šesti hlasy se umístily články Letem světem s C.A. PARTem I. od Nerys Heliabel Ghostfieldové a Nestvůrní obyvatelé temných zákoutí: Děsí nás krvechtivé příšery, nebo jen vlastní strach? od Nicole Landin. Na místě druhém se pak se sedmi hlasy umístily články Lze najít tajemství zapadlá v čase?, který pochází z brku Andrewa Uroborose, a Godrikův Důl – město duchů? od Cerridwen Lowry Antares. Vítězným článkem roku se pak stal článek Co na hogu neuslyšíte! z redakce Hadího krále.

Poslední vyhlášenou kategorií byl Redaktor roku. O prestižní titul se ucházelo celkem dvanáct redaktorů z různých hradních periodik, ale vítězem mohl být jen jeden. Na místě třetím se umístil Edmund Heusinger, který získal sedm hlasů. Na místě druhém o pouhý jeden hlas, tedy s celkovým počtem osm hlasů, se umístila Bilkis Blight. A absolutním vítězem v této kategorii se s čtrnácti hlasy stal Nebelbrach Mechacha.

Na samotný závěr zbývalo vylosovat z hlasujících jedno jméno, které si odnese cenu jednoho galeonu. A vítězkou se stala Lucky Santangelo.

A jak jinak se rozloučit než slovy organizátorky: „Zbývá nám jen pár závěrečných slov. Znovu a opět chci poděkovat všem, kteří se na tomto projektu podíleli. A to znamená také všechny členy všech redakcí. Znamená to i hlasující a znamená to hlavně Vás, čtenáře, jak řekl pan Nebelbrach. Protože my tady jsme jen a jen kvůli Vám. Přála bych si tedy, aby měli šéfredaktoři v dalším roce dost sil a trpělivosti, redaktoři dost inspirace, času a talentu, a Vy, čtenáři, abyste po celý rok měli co číst, protože za rok, opět na Den kouzelnického tisku, se tady opět sejdeme a opět zde budou čekat krásné sošky na své nové majitele.“

Všem výše zmíněným i všem nominovaným za celou redakci Denního věštce gratulujeme ještě jednou. Na úplný konec snad už jen zmíním, že každý ze sedmi oceněných, ať už je to jedinec, či redakce, získává památeční diplom a finanční odměnu tři galeony, za které patří velké díky vedení školy a sponzorům. Krom toho také vítězové kategorií Umělecký počin roku a Časopis roku obdrží do užívání speciální logo, za které děkujeme Nerys Heliabel Ghostfieldové. Poslední a zcela jistě nejatraktivnější cenou je originální soška, kterou získali vítězové kategorií Redaktor roku, Novinářský debut roku a Neviditelné tváře časopisu. Autorkami sošky jsou slečny Hekatea Centaurix, Nerys Heliabel Ghostfieldová a paní profesorka Selena Enail Smithová. Děkujeme!

Pro Denní věštec
Trevor Ztřeštěný

Komentáře

  1. – Děkuji za krásný večer a program, bylo to vážně hezké a atmosféra luxusní! Těším se na příští rok! 🙂

  2. – Děkuji všem za hlasy, jsem za ně moc vděčná!

    Byl to krásný večer a já doufám, že se za rok zase všichni sejdeme!

    Gratuluji vítězům! 🙂

  3. – Taky bych rád poděkoval za všechny hlasy, které mi došly a zároveň se kajícně přiznávám, že jsem neměl ani tušení, že jsem byl nominován a že to dopadlo, jak to dopadlo. Ale slečna Niane už mi zahrozila, takže slibuju se polepšit :o)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *