Předávání redaktorských cen z pohledu módních kreací

| Vydáno:
Před začátkem školního roku se konalo historicky první udílení redaktorských cen. Slavnostní událost, která si dozajista zaslouží i ohodnocení módních kreací, zejména těch, jež se objevili na pódiu. Pokud chcete vědět, co si na sebe vzali profesorské a novinářské ikony, čtěte dále…

Než se pustím do samotného hodnocení, učiním za dost svému svědomí a pro módních protokolů neznalé uvedu, co je a není přípustné si na udílení cen vzíti.

I když je to sláva velkolepá, protokolově nemá tak přísná pravidla jako Závěrečná školní slavnost. To především znamená, že dámské šaty mohou být i nad kolena nebo s rozparkem či méně vyzývavým výstřihem. Pánové mohou společenské obleky vyměnit za slušivé kalhoty s elegantní košilí. Opět by měl být kladen důraz na barevné sladění, ideálně s aktuálními módními trendy. A jako vždy je vítán i nějaký více či méně originální nápad, který vás odliší od ostatních, nebo ladí s tématem slavnosti.

Hodnocení začnu trojicí profesorů, kteří se vyskytovali na pódiu:

Niane z Libelusie: Šaty keltských tanečnic jsou jako stvořené pro udílení cen. Jak je vidět, tak se Niane také snažila ladit s barvou sošky pro vítěze a svůj oděv okořenila o žluté střapatice do vlasů, pásek a střevíce. Jediné, co musím vytknout, jsou Rockové brýle. Ty se k modelu nehodí.
Celkově ****

Ronald Holms Williams: Musím přiznat, že panu řediteli to v tomhle modelu děsně sekne. Prošívaná košile a kožené kalhoty s opaskem z kůže scvrčka vypadají úžasně. Trošku nechápu, proč si pan Ronald s sebou do VS bral smrkovou lucernu… Asi čekal nějakou kulišárnu v podobě zhasnutých světel, těžko říct. Nicméně normálně by to bylo za rovných pět hvězdiček. Ale pan ředitel je VIP osobnost školy, a tak není divu, že si jeho i jeho oblečení každý na škole hned všimne. A tak se ke mně doneslo, že pan Ronald měl na sobě to samé nejen na Závěrečné slavnosti, ale vlastně v tomhle modelu chodí pořád. Za to bohužel musím strhnout minimálně jednu hvězdu. Pane Ronalde, je pravda, že vám to v tom neskutečně sluší, ale všechno se časem okouká. Proto by to chtělo alespoň jednou za čas oblečení prostřídat.
Celkově ****

Lilien Emity Meissed: Barevné sladění černé a modré je skvělá volba, zvláště pro letošní zimu. Havraspárská půlnoční tajuplnost nejen dává tušit, do jaké koleje Lilien dříve patřila, ale zároveň je jako stvořený pro takovouto událost. Vršek potulné kejklířky je na udílení cen až příliš odvážný. Ale v tomhle případě v tom vidím touhu Lilien zviditelnit se a být na očích. Je to originální a pěkné
Celkově *****

Nakonec tu mám trojici „osoškovaných“ vítězů, kteří také museli vystoupat na pódium:

Edmund Heusinger: Jak je vidět, tak Edmund umí nejen líbivě psát články do časopisů, ale i se oblékat. Když nad tím tak přemýšlím, tak mu v tom zřejmě dost pomáhá jeho kolej. Havraspárský kabátec a Havraspárská půlnoční tajuplnost tvoří gró celého modelu. Edmund to pak vhodně doplní černo-modrou košilí, prstenem a botami.
Celkově ****

Nerys Heliabel Ghostfieldová: Zdá se, že i Nerys tušila, že by to mohlo vyjít a mohla by se ocitnout na pódiu. Proto si evidentně dala na svém oděvu záležet. Mágův vínový hábit, Štědrovečerní romance, Ozdobný pergamen a žluté náušnice spolu nádherně ladí. Jediné, co musím vytknout, je klobouk. Sám o sobě je úžasný, ale barvou se ke zbytku oblečení vůbec nehodí.

Celkově ****

Nebelbrach Mechacha: Nebelbrach se zřejmě řídil stejným heslem jako Edmund. Hodit na sebe co nejpěknější kolejní ošacení. A dá se říct, že se i v jeho případě dílo podařilo. Nejvíce však chválím čapí brk a hlavně čapku z výtisku DV. Je to senzačně originální. Bohužel ani zde to není na plné hvězdičky, neb Nebelvírské Dží Dží se k slavnostnímu hábitu vůbec nehodí.

Celkově ****

Na závěr malá poznámka k hodnocení redaktorů. Jak jste si jistě všimli, úplně jsem ignorovala obří ušiska Nebelbracha nebo zajímavý obličejík Nerys a tykadélka Edmunda. Doslechla jsem se totiž, že v době udílení cen byl na hradě cirkus, a tak je jasné, odkud naši vítězové ke svým zajímavým zkrášlovadlům přišli.

Pro Denní věštec

Veena

Komentáře

  1. – Jé, parádní článek. Mdm Niane mi připomněla jednu celebritu z Ameriky… :o)) Všem to moc slušelo! Díky, že jsem si mohla atmosféru toho super večera připomenout. :o)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *