Selena Enail Smithová: „K učení bych se ráda vrátila po velkých prázdninách.“

| Vydáno:
Selena Enail Smithová stála v čele Příčné ulice 9 hogwartských let. Profesorka původem z Mrzimoru se pro Denní věštec rozpovídala nejen o Příčné, ale také o svém působení v Sedmiboji, žlutém hábitu či plánech do budoucna. Pokud se chcete o madam Seleně dozvědět něco nového, tento rozhovor vám toho odkryje spoustu!

Kolem trhliny vyrostla Aréna Sedmiboje

| Vydáno:
Na přelomu starého a nového týdne během mrazivé noci byla na pozemcích nedaleko našeho hradu dokončena stavba Arény Sedmiboje. Stavební práce byly opožděny časovou smyčkou, nebo snad i mrazivým počasím, to se nepodařilo přesně zjistit. Ať tak, či tak, termín byl dodržen a obyvatelé hradu se probudili do nového dne s Arénou za okny hradu.

Studentská léta v Havraspáru

| Vydáno:
Také vás stejně jako mě zajímá, od jakého roku jsou studenti naší školy na hradě? Který z nich je nejstarší? To vše a ještě mnohem více se dozvíte uvnitř. V prvním ze čtyř statistických článků, které jsou zaměřeny na bradavické studenty, jejich ročník a věk. Začínáme v havraspárské koleji.

Rozhovor s profesorem Oliverem McCollinem: Prostě dream come true!

| Vydáno:
Vtipný, usměvavý, milý, srdečný, originální. Ano, řeč je o panu Oliveru McCollinovi. Ten není na hradě žádným nováčkem. To jistě všichni ví. Nebelvírský student, absolvent léta 2015, nositel Řádu Godrika Nebelvíra a mnohem víc. A během posledních pár měsíců se toho v jeho hog-životě udála spousta. Nejdříve se stal kolejním ředitelem Nebelvíru a chvíli nato byl jmenován novým profesorem. I když… ani mezi profesory není žádný nováček. Pan Oliver zkrátka dovede překvapit.

KOZA – vše, co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat

| Vydáno:
Ke zkouškám KOZA se dostane jen opravdu málo studentů naší školy – vždyť jdou skládat až po 14 letech na Hogwarts! I přesto se někdo najde, v Zimě 2018 to byly dokonce 2 studentky, jmenovitě zmijozelská Marguerita Laux a nebelvírská Nerys Heliabel Ghostfieldová. Rozhodla jsem se s nimi a profesorkami, které jejich zkoušky vedly, udělat rozhovor. Na sovu mi odpověděly pouze Nerys Heliabel Ghostfieldová a její vedoucí profesorka, Cerridwen Lowra Antares. Doufám však, že se i přesto něco zajímavého dozvíte a že se vám článek bude líbit.

Olivový bibliokoutek VI. trochu jinak – 3+1 s Paulem

| Vydáno:
Moji milí „bookloveři“, věřím, že se snad mezi vámi nenajde jedinec, který nikdy v životě neslyšel o spisovateli, kterého jsou plná knihkupectví. Je inspirativní, duchovně založený, píše poměrně stručně a přesto jeho knihy jsou přímo napěchované moudry. Ano. Paulo Coelho. Toť jeho jméno. Pojďme se mu trochu více podívat na zoubek.

Saurinne Arlen: „Poháněly mě bodovací hodiny.“

| Vydáno:
V Zimě 2018 vybojovala titul Snaživce roku teprve čtvrtá žlutá studentka druhého ročníku – Saurinne Arlen. Její úspěch je o to větší, že dopomohla své koleji k poháru a zároveň se jí podařilo celý rok vést famfrpálový tým. Saurinne si ze slavnosti však neodnesla pouze bouřlivý potlesk, ale také cenu zakladatelky její koleje – cenu Helgy z Mrzimoru. Pojďte se tedy podívat, jak Saurinne zpětně svůj rok hodnotí!

Vzpomínka na Sedmiboj 2016

| Vydáno:
Naposledy jsme si soutěže, která vždy ovládne doslova celý hrad včetně všech novin, užili dosyta v Létě 2016. Od té doby uplynuly tři školní roky a letos nás nemine čtvrtý, ten, který dříve vždy nosil další ročník velké hradní události. Než však zjistíme, zda nás vůbec čeká, pojďme si připomenout ročník minulý.