Sedmiboj 2018: 3. kreativní úkol

| Vydáno:
Týden volna utekl jako voda a sedmibojaři znovu stáli před obtížným úkolem: aréna se jim otevřela přesně potřetí. Praktický úkol tentokrát napovídal souvislost s Denním věštcem a žádný ze sedmibojařů s ním neměl větší problémy. S novinovým plátkem však souvisel i kreativní úkol, se kterým se měli popasovat sedmibojaři vzápětí. Jaký byl? A který sedmibojař využil kouzelného slůvka?

Jak hluboko si musí sáhnout nováčci do měšce?

| Vydáno:
Drahí čitatelia. Určite si každý z vás spomenie na prvé dni na hrade. Ako ste dostali na konto sumu, z ktorej ste museli kúpiť školskú uniformu, zapísať sa na predmet a veľa iných vecí. Postupom času sa mnohým z nás podarilo zarobiť dosť na to, aby mali nejaký ten komfort, a hlavne, aby nás neprekvapili nečakané výdavky. A teraz si predstavte, že príde zlá víla a vynuluje vám konto v Gringottovej banke a nechá vám tam len pár svrčkov a srpcov. Ja by som si takú situáciu nevedela predstaviť. A čo vy? Na našom hrade sú študenti, ktorý tejto zlej finančnej situácii musia čeliť. Poďme sa teda pozrieť na ich výpoveď a rady.

Nezapomenutelní mágové: Apofis de Corristo

| Vydáno:
Vážení čtenáři, vítám vás u nové série článků, která bude zaměřena na život těch kouzelníků, kteří se nejen mihli ve zdech našeho hradu, ale též po sobě nechali jakýmkoliv způsobem nesmazatelný a patrný otisk, který můžeme v různých podobách nacházet i v dnešních dnech. Prvním z vybraných je osobnost, kterého na hradě pamatuje opravdu málokdo – Apofis de Corristo. Pakliže se chcete dozvědět více, čtěte.

Nováčkovský rozhovor

| Vydáno:
Nováčci už tu jsou nějakou tu dobu a určitě už si zvykli a usadili se. Jak se jim vede v našem světě? Zeptala jsem se na to Niky Moons z Mrzimoru, Indris Elwinor z Havraspáru, Annyi Liddle ze Zmijozelu a Trixie Deliah Sinclair  z Nebelvíru.

Sedmiboj 2018: 1. kreativní úkol

| Vydáno:
První kreativní úkol letošního Sedmiboje mají všichni účastníci už za sebou. Sedmiborcům se podařilo díky důmyslným plánkům znovu navrátit stabilitu do Godrikova Dolu, díky čemuž se opět můžeme těšit z jeho přítomnosti na hradě. Jak se však jednotlivci popasovali s úkolem, který měli na svých bedrech?

Zajímavosti ze světa kouzelnických soutěží

| Vydáno:
Sedmiboj patří spolu s Bradavickou čtyřkou k tradičním soutěžím, které se na naší škole konají s větší či menší pravidelností. Když si odmyslíme Turnaj tří kouzelnických škol, kouzelníci obvykle neznají žádná další magická klání. Přitom se dá říci, že kde jsou kouzelníci, tam se brzy zrodí tradice vzájemného poměřování magických dovedností.