NaSaŠí Jackson: „Na dvou košťatech zároveň se létat nedá.“

| Vydáno:

NaSaŠí Jackson je jednou z nejvýraznějších tváří našich hradních zdí. Od jejího zfialovění v lednu 2016 uběhlo pět školních let, během kterých nejen ukázala své kvality jako profesorka, ale také jako zodpovědná inspektorka výuky. Dva školní roky zastává post kolejní ředitelky Zmijozelu. Nyní jednu ze svých funkcí opouští.
Po roce opět u kávy s NaSaŠí Jackson. Přidejte se k nám!

Famfrpálová sezóna Léta 2018

| Vydáno:
Famfrpál je neodmyslitelnou součástí hradního dění. Nejinak tomu bylo i v roce Léto 2018, který přinesl nové zápasy, které dnes již píší historii našeho Školního famfrpálového mistrovství. To, která kolej si odnesla pohár a jak se celá sezóna vyvíjela, se můžete dočíst v následujícím souhrnném článku.

Hradní sůvy a jejich oblíbenost

| Vydáno:
Každý, kdo pobývá na našem hradě, brzy zjistí, že bez sovy to tady prostě moc dobře nejde. Buď si ji pořídí do vlastního sovince, nebo alespoň používá na korespondenci ty školní. Jsou i takoví, kteří si „hůvy“ zamilují tak, že je berou jako dalšího hradního mazlíčka postaveného na stejné úrovni jako jsou krysy a hafoni. Oslovila jsem studenty naší školy a zajímala se, jak jsou na tom se sovami oni.

Olivový bibliokoutek VIII.

| Vydáno:
Zdravím všechny knižní nadšence u dalšího dílu našeho známého bibliokoutku. Možná jste si všimli malého výpadku v jinak pravidelném režimu článků. I knihomolové občas zamrznou, nicméně jsem zpět a přináším s sebou další tipy na zajímavé knížky. Pojďme se podívat, co se do našeho knižního koutku vešlo tentokráte!