Bylinkářka Hilda vypráví… jak profesorka k dobrému spánku přišla

| Vydáno:
Pamatujete si, jak jsem se seznámila s bylinkářkou Hildou, která vlastní starý, zapadlý krámek na Příčné ulici? Pamatujete, jak mi minule slíbila, že se s námi podělí o nějaký ten zajímavý a pravdivý příběh? Já si to pamatuji dobře! A proto jsem se také vydala zpátky na Příčnou ulici, až na její úplný konec za paní Hildou vyzvědět, co si pro nás nachystala.

Věštecké kukátko: hádě Yvonne Silber

| Vydáno:
Denní věštec vám, milí čtenáři, představuje novou rubriku s názvem Věštecké kukátko, v níž budeme oslovovat málo známé tváře našeho hradního společenství a zkusíme na ně „vyslídit“ něco zajímavého z kouzelnického světa i z toho světa u mudlů, kterého jsme všichni součástí.
Dnes se seznámíme se zmijozelskou studentkou druhého ročníku Yvonne Silber, která neodmítla nabídku Denního věštce k rozhovoru a zodpověděla několik mých všetečných otázek.

Šéfredaktoři Corvina Declaratio v průběhu věků

| Vydáno:
Kolejní časopisy jsou nedílnou součástí hradního života. Nebyly by však, kdyby se o ně nestarali ti nejpověřenější, co jim obětovali víc než jednu noc před uzávěrkou daného čísla –šéfredaktoři. V dnešním článku se podíváme na ty, kteří měli tu čest vést havraspárský časopis, který nese vznešený název Corvinus Declaratio. A že jich nebylo málo a otisk v něm nese každý, kdo do šéfredaktorské židle usedl!

Olivový bibliokoutek X.

| Vydáno:
Ale ale, desáté vydání našeho bibliokoutku. To by chtělo něco speciálního, co říkáte? Nebo ne? Nebo raději speciál až někdy jindy? Tak jako tak vás čeká opět pět knížek, které – trochu předbíhám – musíte přečíst! Můžu slíbit, že těšit se můžete na nějaký zajímavý tip z povinné četby, neopomeneme dramata, dětskou knížku, naši hradní knihovnu nebo jeden poklad, který musíte, ale musíte přečíst! Pojďte se na to podívat spolu se mnou.

Rozhovor s madam Ked Looben: „Nakonec ale srdce opět zavelelo a poslalo mě sem.“

| Vydáno:
Naše milá profesorka Ked Looben není na hradě žádný nováček. To jistě mnozí z vás ví. Bývalá studentka zmijozelské koleje, knihovnice, profesorka předmětů Elementálové, Kouzelné korálky a Kouzelnická šperkotvorba. Madam Ked je člověk vskutku zajímavý a činorodý. Zajímá vás, kam směřovaly mé otázky tentokráte? Pojďte si přečíst, co na sebe madam Ked prozradila.

Letem kulturním čarosvětem IX. – Jak se žije u mudlů?

| Vydáno:
Milí kouzelní čtenáři. Svět kouzel je nám dobře známý. Jsme jeho obyvateli někteří pár let, jiní už desítky. Tak jako tak nás sice náš svět občas dovede překvapit, ale jsme si v něm povětšinu času jistí. Umíme lítat na košťatech, využíváme kouzla k vedení domácnosti, známe naše kouzelnické předměty i záliby. Jak to ale chodí u mudlů? Víme to všichni?

Bez C. A. PARTA k Merlinovu moři

| Vydáno:
Prázdniny se nachylují ke svému závěru. Přede mnou je už jen několik málo volných dní než začne škola, a já si je hodlám užít naplno. Proto neváhám ani minutu, když se mi nabízí možnost odcestovat pomocí magického přenášedla, tentokrát k Merlinovu moři, pro mě naprosto neznámého místa. Ani se nezdržuju jeho hledáním na mapě. Natáhnu si na sebe plavky a šortky, nos si namažu opalovacím krémem, popadnu klobouk a sluneční brýle a vyrážím vstříc poslednímu prázdninovému dobrodružství.

Ohlédnutí za letní soutěží v Sub Salix

| Vydáno:
Během prázdninových měsíců probíhala v čítárně Pod vrbou velká soutěž Vrba ve víru živlů. Zapojit se mohl úplně každý, a to tak, že ke každému ze čtyř živlů (oheň, voda, vzduch, země) napsal báseň, povídku nebo drabble, či všechny tři útvary. Čtyři kouzelnice z celkových 35 autorů poslaly všech 12 příspěvků a získaly tak titul Mistryně živlů. Ze Zmijozelu je to Andra Tigers, z Havraspáru pak hned tři studentky: Indris Elwinor, čerstvě zařazená Magnolia Rafaela Calder a má maličkost, Mia Whitebear.