Halloweenští strašáci

| Vydáno:
Milí čtenáři Denního věštce! Na hradě se opět slaví můj oblíbený kouzelnický svátek, což znamená, že se většina hradní populace rozhodla vystrojit do děsivých kostýmů. Ať již vkus máte, nebo ne, nezoufejte – já ho totiž mám i za vás. V tomto článku se podíváme na to, kteří zoufalci z našeho hradu se neumí obléknout, i když k tomu mají novou kolekci z NiTě. Anebo umí?

Předhalloweenská soutěž – vyhodnocení

| Vydáno:
Minulý týden jste se mohli zúčastnit naší speciální soutěže na téma Halloween a jistě už všichni netrpělivě čekáte na její výsledky. Kolikpak soutěžících se zapojilo do klání o báječné ceny? Jak se poprali s nelehkými úkoly? Co si kdo odnese za výhru? Pojďme se na to společně podívat.

Vzpomínka na bývalé slavné šéfredaktory

| Vydáno:
Novinařina. Některé postavičky, které prošly hradem, jí zasvětily celý svůj kouzelnický život. Zanechte chvíli dlabání té nejstrašidelnější dýně a pojďte s námi věnovat vzpomínku několika výjimečným, kteří v minulosti trůnili na šéfredaktorském křesle některého z kouzelnických periodik.

Vzpomínka na bývalé slavné šéfredaktory II

| Vydáno:
Plán byl podle šéfredaktorčina úkolníčku jasný (mimochodem nic bych nedala za to, že tu úhlednou precizní tabulku do něj narýsovala jedna z jejích zástupkyň). Součástí halloweenského speciálu bude jeden článek o bývalých slavných šéfredaktorech, který dodá zatím neznámá osoba do soboty 27. 10. Plán selhal přesně ve chvíli, kdy jsem se tou neznámou stala já. Samozřejmě, že ne časově! Nechat mě bez kontroly zahrabat se do hradních archivů končí totiž vždycky katastrofou. A tak jsou články dva. Při zachování původního plánu bychom totiž v příštím halloweenském speciálu se slzou v oku vzpomínali na ty,  kteří se po jednom historickém článku už nikdy neodhodlali otevřít Denního věštce. Přátelé, vítejte u pokračování článku o slavných šéfredaktorech!

Oslavy Halloweenu na hradě

| Vydáno:
Halloween je za dveřmi, je tudíž nasnadě se zamyslet nad tím, jaké možnosti máme, když jej na hradě chceme oslavit. Je však otázkou, zda i po letech mají Halloweenské taškařiny co dát obyvatelům hradu, kteří na hradě den co den tráví už mnoho let. Je Halloween svátkem jen pro první ročníky?

Halloween v Azkabanu

| Vydáno:
Ať už vnímáte Halloween v jeho pravém slova smyslu, nebo jste spíše zastánci naší české dušičkové varianty, jistě se se mnou shodnete, že k tomuto času patří vše nadpřirozené, strašidelné a tajemné. Oslavy Halloweenu v Azkabanu mě od začátku zajímaly, protože se domnívám, že krom Chroptící chýše, hřbitova v Godrikově Dole a pokojů některých studentů sotva existuje místo, které by bylo pro Halloween či Dušičky lepšími kulisami než Azkaban. Chcete-li se do těchto kulis vypravit se mnou, čtěte dále!

Obludné praktiky profesorů

| Vydáno:
Už jste někdy od svých spolužáků zaslechli řeči typu: „Tyjo, ta si na nás zase vymyslela věc.“? Nebo jste byli svědky nějakých obludných praktik, které naši profesoři při svých hodinách používají? Že ne? Tak to jste mezi těmi šťastnými! Ale my to víme! Denní věštec to vypátral!

Šedé entity našeho hradu

| Vydáno:
Běžně je při pobíhání chodbami nevnímáme, pokud jimi zrovna omylem neprojdeme. Jsou součástí našeho hradu od nepaměti a spjati s ním tak silně, že ani jejich vlastní smrt je nedonutila školní pozemky opustit. Narážíme na ně denně, ať už v kolejních místnostech, ve Velké síni či v kronice naší školy. Duchové.

Strašidla kouzelnická

| Vydáno:
Znáte strašidlo Protivu či máte strach z Krvavého Barona? A jak na vás působí taková strašidelná esa jako jsou Bílá paní, Barbucha, hastrmani, hejkalové či nejrůznější čerti? Všechno jsou to bytosti, jež straší i obyčejné mudly. Jaké bytosti nedají spát nám kouzelníkům? Máte-li dostatek odvahy, pak čtěte dál.