Poháre, poháre, kdo z tebe vypadne?

| Vydáno:
A je to tu zas. Po dvou letech nastávají žně pro všechny studenty se sadistickými a sebevražednými sklony, také pro profesory zodpovědně dohlížející na výsledný estetický dojem tohoto aktu. A vůbec pro všechny, kterým už čáry a kouzla zevšedněly a potřebují napumpovat do žil trochu adrenalinu. Byť jen zprostředkovaně, jelikož nechat se zabít není tak vzrušující jako při tom někoho sledovat, zdá se. Ctěný pohár se zhostil role kata nadmíru skvěle a vyplivl ze svých útrob jména dvanácti šťastlivců, kteří mohou získat sobě čest a slávu, koleji pak cenné body. Slavnostní losování jsme sledovali a přinášíme vám exkluzivní reportáž.

Někteří možná očekávali, jiní si byli jistí. V každém případě bylo ale na vyšších místech rozhodnuto, že nejlepší výhled budou letos mít tito čtyři profesoři: madam Tydynka Flyová, madam šéfredaktorka Niane z Libelusie, madam Judith Eleanor Pixie a pan Mathew Whitecrow. Jak vidno, emancipace dorazila i do Bradavic a tato tvrdá zábava není již výsadou pouze pánů profesorů, ale po pachu studentské krve a potu prahnou i madam profesorky. Poháru se zdálo, že madam Niane nemluví přímo k němu. Madam Flyová zase přiznala, že ji fialový hábit akorát tak kazí. Jinak se však tato část obřadu obešla bez obětí.

 

Nutno podotknout, že se fialová elita dostavila k poháru s mnohem znatelnějším úsměvem na líci, než tomu bylo u jejich studentů. Na popularitě získal elitní klub madam Isy a madam Flyové pro ty, kteří byli nominovaní a dvakrát je pohár neposlal dále. Někteří se klepali nervozitou již několik minut před započetím losování a na světlo světa vyplouvaly drobné detaily toho, co ten Sedmiboj vlastně obnáší…

Madidess Leevian > O nasazování života mi nikdo neříkal! – pípne kdesi vzadu –

Patricia Baloure > Svoj život? – pozrie sa na pána Nicha – Zabudol Ste mi spomenúť menší detail…

… a fialový stůl byl rád, že se k nim přes atmosféru hodnou rozkrojení nikdo nedostane.

Nicholas McElen > Slečno Baloure, eh, znáte moji paměť… – směje se –

Jiným padla čelist až ve chvíli, kdy z poháru vypadl lístek s jejich jménem. I přes riziko vzplanutí brku jsme zaznamenali některé z reakcí, které, jak sami uznáte, stojí za zveřejnění v plném rozsahu.

Kate Resea > – vytřeští oči –

Michelle Blue > – nevěří vlastním očím –

Oliver McCollin > – omdlí –

Kouhei Hasangeki > – asi umřel s širokým úsměvem na tváři –

Madidess Leevian > Kachna se mnou.

V opeřencích nenašla však útěchu pouze studentka Havraspáru. Napnutým uchem reportérky Denního věštce byly zachyceny I podivné rozhovory madam Niane a madam Isy o gumových havranech. Přejícní spolužáci podporovali právě upadnuvší do mdlob…

Esperanza Milagrosa > Budete skvělé trio – KOK – pobaveně se směje –

… a kdo zrovna netleskal nebo nepotřásal rukou, vrhl se s chutí na jídlo, které se na počest dvanácti odvážných zjevilo na stolech. Zkrátka taková normální pohřební hostina.

Osudy všech statečných budeme bedlivě sledovat a po celou dobu konání Sedmiboje vás budeme informovat, co se kde šustlo a zakřičelo. Můžete očekávat rozhovory se Sedmibojaři, prognózy a statistiky, ankety a možná i nějakou tu aktivitu pro nadšené fanoušky, kteří nevědí, do čeho píchnout. Inu, necháme se překvapit.

Pro Denní věštec

Draggita Lea Ostrodrápková

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *