Selena a její jehla

| Vydáno:

Příčná ulice přišla na halloween s novou kolekcí, kterou si obyvatelé hradu zamilovali. Jaká kouzla využívá vedoucí Příčné ulice? Zeptali jsme se na to přímo madam Seleny Enail Smithové.


Dobrý den, jsem ráda, že jste si na mě našla chvíli. Víte, vždy mě zajímalo, jak to u vás na Příčné děláte? Vždy to vypadá, že jen doplňujete regály, a pak přijdete s takovou úžasnou kolekcí, jako je ta halloweenská. V čem vězí vaše kouzlo? Kdo se všechno podílel na této úžasné kolekci?

Dobrý den i Vám! – usměje se –
Inu, vše se odehrává v našem hlavním „stanu“ na Příčné, kde se pod rouškou tajemné mlhy skrýváme a domlouváme veškeré podrobnosti. Nejdůležitější je, aby se nic z toho, co připravujeme, nedostalo na veřejnost. Hlavní kouzlo spočívá pravděpodobně v tom, že dokážeme udržet jazyk za zuby. Sice říkáme, že bude kolekce a cosi dalšího, ale samotná náplň kolekce je přísně střežena až do samotného konce. Ale věřte mi, že občas to dá velkou práci. Sice to může vypadat, že neděláme nic jiného, než že doplňujeme starší kousky, ale věřte, že mezitím probíhá spousta práce okolo novinek.

To známe i v Denním věštci, na hradě se nic neutají. Mohu se tedy zeptat, kdo všechno se na kolekci podílel, nebo je to tajné?

Kolekce je dílem mé maličkosti a mé kolegyně Evelin. Evelin se snažila ale víc jak já, takže vytvořila drtivou většinu věcí do kolekce.

To chcete říct, že jste celou kolekci vytvářely ve dvou? – překvapeně zamrká – Kdy jste na ní začaly pracovat?

Ano, ve dvou… – odmlčí se – Hmm… Halloweenské cukrovinky jsme začínaly péct před mým odjezdem na dovolenou, no a zbytek kolekce vznikal asi tak týden před samotným zveřejněním kolekce. Některé kousky i na poslední chvíli o Halloweenu.

No, to máte tedy můj obdiv… A prozraďte mi, máte nějaký oblíbený kousek? Šila jste ho vy, nebo vaše kolegyně?

Ono je vcelku těžké mít oblíbený kousek, jelikož tato kolekce byla opravdu rozmanitá a občas jsem nevěděla čemu dát přednost.

Jaký módní kousek byl tedy nejoblíbenější?

Chvilku vydržte, kouknu se do záznamů. Takže… Mezi nejprodávanější kousky patřil plyšový strašidelný Jack, Jackovy půlnoční návleky, náramek „Mumie“ či triko s Jackem Skellingtonem. Top byl ale strašidelný Jack.

No vidíte, a já myslela, že to vyhraje „kůstka“. Asi se na to ptám zbytečně… Co chystáte na příště?

Kůstka se začala bohužel prodávat až k večeru a to už byla většina lidí v rámci Halloweenu finančně vyždímaná. Příště bude příště, ale Příčná ulice nebude rozhodně spát, to mohu slíbit a zaručit se za to.

Už se těším. Asi nebudu jediná, kdo začne šetřit. Máte něco na srdci, co byste chtěla čtenářům vzkázat?

Ale jistě. Čtenářům DV přeji, ať mají vždy co číst a hlavně ať šetří, a to nejen kvůli útratě na Příčné, ale kouzelník nikdy neví, kdy se mu nějaký ten galeon hodí.

Ještě malá otázečka závěrem. Neplánujete dělat nějaké kurzy „šití“?

Hm… – zamyslí se – Já se opravdu necítím na to, že bych měla vést kurz šití. Nejsem na takové úrovni, abych mohla toto řemeslo šířit dál. Chystám si nějaký ten výlet na PU v rámci semináře, ale kurzy šití prozatím ne.

To je škoda. Měla byste prvního studenta. Děkuji za rozhovor a přeji hezkou, dobrou noc.
Vám také krásný večer a třeba někdy příště se setkáme při dalším rozhovoru.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *