Zmijozel hrál, Mrzimor vyhrál

| Vydáno:
Zmijozel 80:150 Mrzimor

Ráno neděle 6. 1. bylo naplněno napětím a očekáváním. Nad famfrpálovým hřištěm se vznášela mlha, která však s půl devátou roztála; to se na tribunách začali hromadit fanoušci ze všech čtyř kolejí s vlaječkami a transparenty. Na lavičkách se pomalu rozcvičovaly týmy Zmijozelu a Mrzimoru. Jako první se dohromady dal tým Zmijozelu, kterému potvrdila připravenost kapitánka Andra Tigers, vzápětí však totéž zopakovala kapitánka Mrzimoru Jenny Layla Gilesová. Zápas měl začít v 9.00, ale díky minutovému zdržení začal fakticky až v čase 9.01.

První na koštěti byla střelkyně Hannabell Cavanaugh, avšak kompletní tým dal dříve dohromady Mrzimor. Zmijozelu se mírně zdržela brankářka Rhea De Morgan.  K první akci se dostala mrzimorská odrážečka Hanna Yorii, která však potlouk minula a ten ji trefil do pravé ruky. Hned nato se dostal camrál do ruky Andře Tigers, která prostřelila brankářku Alex Teerovou a předznamenala další vývoj utkání.

Duo odrážeček Loralei Silwerin a Elaine Robillard se opět vyznamenávalo od samotného začátku. První jmenovaná zasáhla Amandu Wright, druhá sice svůj první potlouk minula, v zápase však byla neúprosná. Alex Teerová zaznamenala svůj první úspěšný zákrok, když vychytala střelu Samanthy Aileen Massey. Hanna Yorii se poprvé trefila do Hannabell Cavanaugh, po tomto zákroku jiný zbloudilý potlouk mířil ke zmijozelské brankářce, ale Loralei skvěle odvrátila nebezpečí.

V danou chvíli se hráči obou týmů pustili do zběsilého tečkování, což je naštěstí po chvíli přešlo. Jakmile přestali lovit drobky na hřišti, ujala se camrálu Samantha Aileen Massey, která vstřelila druhý gól utkání. Poté si první akci na odrážeči vyzkoušela Jenny Layla Gilesová, které se však odpal opravdu nepovedl. Jak se to dělá jí následně ukázala Loralei, která podruhé trefila Amandu. Tu hned dalším potloukem srazila z koštěte její druhá ruka Elaine, zatímco Samantha se pokusila vstřelit gól, ale Alex předvedla neuvěřitelný zákrok a zabránila mu. Na volný post střelce nastoupila takřka okamžitě Elizabeth Jessica Hladíková.

Dalším cílem zmijozelských odrážeček se stala Jenny Layla Gilesová, kterou trefila jako první Elaine. Andra vstřelila třetí gól,  když Alex hlídala opačnou obruč, za což schytala ránu potloukem právě od Jenny. Hanna takřka okamžitě nato zasáhla potloukem také střelkyni Hannabell. Další gól, o který se kapitánka Zmijozelu pokusila, Alex úspěšně chytila. Nejspíš aby pomstila Andru a zároveň dokonala práci Elaine, Loralei se napřáhla a potloukem zasáhla Jenny, která se na koštěti neudržela. Na volné místo odrážeče nastoupila Andy Topher. Aby toho nebylo málo, hned s dalším potloukem a ránou z ruky obávané zmijozelské odrážečky Loralei se s lítáním na koštěti na pět minut rozloučila další odrážečka Hanna Yorii.

Kapitánka Mrzimoru stáhla z postu střelce Elizabeth, znovu tak nastoupila po nucené pauze Amanda. Hanna se na zemi uzdravila Laudanem a zatímco Hannabell neúspěšně zkoušela vstřelit gól, nastoupila na volného odrážeče Katy Ritch. Loralei další ránou zasáhla Andy Topher, hned po ní se do žluté odrážečky trefila také Elaine, která ji shodila z koštěte. Na druhého odrážeče Mrzimoru nějakou chvíli vůbec nikdo nenaskočil, všichni náhradníci museli ještě odpočívat.

Andra se opět pokusila vstřelit další gól a zvýšit vedení, ovšem Alex, která zažívala jeden ze svých nejlepších zápasů, jí v tom opět zabránila. Katy Ritch se dostala ke svému prvnímu potlouku a úspěšně jej odpálila, škrkna mi však sežrala informaci o tom, koho zasáhla. Na volného odrážeče nakonec naskočil Vrtichvostík Třpytivý, který hraje spíše na postu chytače. Dalším cílem Loralei se stala Katy Ritch, její ránu však ustála. Ta se po úspěšném gólu Andry dostala ke druhému potlouku a trefilu Samanthu. Vrtichvostík bez jediného zásahu do zápasu opustil pozici a pustil na koště zpátky vyléčenou Hannu. Zbloudilý potlouk se pustil do pronásledování Amandy, ale Katy skvěle odvrátila nebezpečí. Nato Andra vstřelila další gól a Elaine opět potloukem zasáhla Katy, která se uzdravila Laudanem.

Další potlouk Loralei se jí nepodařil odpálit, Katy byla stažena z hřiště kapitánkou a na její místo nastoupila uzdravená Andy Topher. Andra znovu skórovala, Loralei zasadila ránu Selině, která do sebe okamžitě vyklopila lahvičku s Laudanem, na což reagoval náhradník Zpytlehněv Zďáblíkov s nabídkou: Až vám dojdou Laudana a budete chtít nějaká koupit, ozvěte se!“ Další zbloudilý potlouk zamířil opět za zmijozelskou brankářkou Rheou, kterou ubránila Elaine. Rhea hned po zákroku opustila pozici brankáře, místo ní nastoupila Astoria von Pens.

Samantha střílela na pravou obruč, ale Alex nezaskočila a gól nevstřelila. Hanna odpálila potlouk na Elaine, ale nesrazila ji.  To se nepovedlo o chvíli později ani Andy, která trefila Hannabell. Andra nebyla úspěšná při snaze o zvýšení skóre. Elaine následně přišla do rány potlouku a oplatila Hanně ránu. Ta s dalším potloukem trefila Samanthu, zatímco Hannabell zkoušela dát neúspěšně další gól do branky. Andy, které se dostal poslední potlouk přes nastoupením chytačů, se ho odpálit nepodařilo a trefil ji do ruky. Při nastupování chytačů se Hannabell pokusila o další gól, ale ani tentokrát jí to nevyšlo.

Na chytačský post si jako první našla cestu Magdarlene di Facittra, v závěsu za ní však hned byla Jenny Layla Gilesová. Zápas nabral rychlý spád. Andy s dalším potloukem střílela do Andry, poté Elaine chránila svou chytačku před zbloudilým potloukem. Samantha vstřelila další gól, zatímco Elaine tentokrát zachraňovala Andru. Druhý průlet chytaček proběhl opět bez zádrhelu a zlatonka se zdála na hony vzdálená. Jenny byla ihned po průletu zasažena potloukem od Loralei. Hannabell se pokusila o osmý gól v utkání, ale ani tentokrát se jí to nepovedlo. Hanna ještě na poslední chvíli zasáhla potloukem Magdarlene, tu to však nijak neovlivnilo v průletu, se kterým předběhla Jenny.

Odrážečka Andy opět zasadila ránu Andře,  zmijozelská střelkyně Samantha vstřelila osmý a poslední gól utkání. Elaine se pokusila trefit Jenny, ale potlouk letěl úplně jiným směrem. O sražení mrzimorské chytačky se mohla pokusit ještě Loralei, ale než stihla odpálit, proletěla nejprve Magdarlene, po ní hned Jenny, která po střemhlavém letu chytila zlatonku a ukončila zápas v čase 37 minut a 56 sekund.

Statistiky
Nejvíce pestrou hru v tomto zápase předvedli rozhodně odrážeči. Na tomto postu se během zápasu vystřídalo 7 různých lidí, z toho 2 ze Zmijozelu (Elaine Robillard, Loralei Silwerin) a 5 z Mrzimoru (Andy Topher, Hanna Yorii, Jenny Layla Gilesová, Katy Ritch, Vrtichvostík Třpytivý). Během zápasu proletělo 37 potlouků, z toho 5 bylo zbloudilých: Loralei Silwerin bránila Rheu De Morgan, Katy Ritch ochránila Amandu Wright, Elaine Robillard ochránila Rheu De Morgan, Magdarlene di Facittru a Andru Tigers). Zmijozelští odrážeči ovládli potlouky z 56 %, ti mrzimorští pak ze 44 %. Na Loralei Silwerin se usmálo největší štěstí, do cesty se postavila nejvíce z nich, 11. Elaine Robillard se setkala se 7 potlouky, Hanna Yorii s 6. Andy Topher přišla do dráhy 4 potlouků, Katy Ritch a Jenny Layla Gilesová shodně po 2.

Střelců v tomto zápase bylo také spatřeno 7, a to 3 za Zmijozel (Andra Tigers, Hannabell Cavanaugh, Samantha Aileen Massey) a 4 za Mrzimor (Amanda Wright, Elizabeth Jessica Hladíková, Mischel Binghum, Selina Garcia). Zmijozelské střelkyně camrál ovládly ze 100 % a své protějšky k míči vůbec nepustily. Celkem se dostaly k 18 střelám, z nichž 8 proměnily (z toho 5 Andra, 3 Samantha), což značí úspěšnost 44 %. Andra se dostala k camrálu , její úspěšnost byla 62,5 %. Samantha střílela , její úspěšnost byla 50 %, Hannabell měla možnost vstřelit gól, netrefila se však ani jednou.

Na brankářském postu se objevily během zápasu 3 brankářky. Za Zmijozel 2 (Astoria von PensRhea De Morgan), ani jedna se však nedostala k žádné akci. Mrzimorská Alex Teerová se v zápase vyznamenala navzdory své 16. úrovni. Vychytala 10 střel z celkových 18, čímž zabránila tomu, aby se Zmijozel jako v loňském roce dostal na rozdílových 160 bodů, a zajistila si tak úspěšnost 55 %.

Chytači si v tomto zápase příliš nezahráli. Náhradníci za Zmijozel (Narcisse Cinerea, Zuzana Malron) i za Mrzimor (Vrtichvostík Třpytivý) v podstatě jen zahřívali lavičku. Do zápasu se zapojila pouze Magdarlene di Facittra a Jenny Layla Gilesová. Při prvním průletu byly obě chytačky vyrovnané, ten druhý už Magdarlene stihla rychleji. Třetí průlet byl poslední a Jenny, která jej zvládla až po zmijozelské chytačce, ukončila zápas. Ani jedna z chytaček neměla neúspěšný průlet, jejich nasazení bylo 100% se štěstím na straně Mrzimorských.

Průběh skóre: 80:0, 80:150 (38. minuta).

Ohlasy kapitánů
Andra Tigers: „Výsledek zápasu jsem trochu čekala, s Mrzimorem se nám zlatonky chytat nedaří. Můj tým však předvedl perfektní hru, ostatně jako vždy. Mé báječné střelkyně nepustily soupeře ani jednou k camrálu, odrážečky vymlátily polovinu hřiště, brankářky… ukázaly, že se umí bleskurychle vyměnit. A má nejmilejší chytačka Magda, přestože se jí smůla, jakmile hrajeme s Mrzimorem, lepí na paty, letěla vstříc zlatonce a perfektně zdolala všechny překážky. Zmijozelský tým je opravdovou perlou a já jsem na každého jeho člena právem hrdá.“

Jenny Layla Gilesová: „No co na to říct? Asi budu jako božský Kája… Opravdu jsem to nečekala! Šoupli jsme to tam a je to naše první výhra v této sezoně!
Hra mě ale celkově nebavila. Zápas se mi jako celek moc nelíbil, ani atmosféra se mi nezdála… Ale naši fanoušci atmošku zachránili se super transparenty a nutné podotknout, že nejen Mrzimorští fandili. Díky, Nebelvíre!
Moji hráči byli skvělí, jako vždy. Byli připraveni, každý věděl, co dělat, a já je musím opět pochválit!
Děkuji hlavně náhradníkům, kteří byli pohotoví a ihned zalepili díru, která se na postu objevila.
Ale chválím i ty, kteří na hřišti nebyli vidět, a i přesto hře hodně napomáhali.
No a i já jsem si na zápase splnila takový malinký sen, a to konečně si zahrát na toho, koho se 3× do roka bojím, a zasadit aspoň jednu ránu.
– mrkne –
Děkuji ještě jednou všem, kteří nám fandili a věřili, že by to dnes mohlo dopadnout jinak, než to zpočátku vypadalo.
Mějte slunce v duši a usmějte se.“

Ohlasy vybraných účastníků
Elaine Robillard: „Zápas mě mile překvapil tím, že byl mimořádně krátký, méně mile tím, že Magda nechytila zlatonku před průletem.
Přestože Mrzimor byl v nevýhodě a zjevně mu chyběl dostatek zkušených hráčů, neváhal a zmobilizoval celou kolej a nenechal žádný post prázdný. Za to jim patří pomyslná poklona.
Naši hráči do toho dali samozřejmě maximum. Střelkyně nedaly camrál z ruky, s Lori jsme tvořily opětovně obávané odrážečské duo a chudáci náhradníci se tísnili na lavičce, tak tak, že se vešli.
Zlatonka se opětovně ukázala jako rychlá potvůrka, ale věřím, že příští rok ji v zápase s Mrzimorem úspěšně chytíme!“

Alex Teerová: „Když jsem ráno vstávala, vůbec se mi nechtělo věřit, že už nastal ten den, kdy se se Zmijozelem utkáme. Na hřiště jsem vcházela s tím pocitem, že jsem natrénovala, co jsem mohla, a že to dopadne prostě tak, jak má.
Bylo mi líto našich střelkyň, které se k camrálu nedostaly ani jednou. Na mě však camrál létal neustále. Ve výsledku jsem se svým výkonem spokojená, Andra i Hann mají o dvanáct úrovni víc než já, Samantha o jedenáct, a to je opravdu velká přesila. Víc jak polovinu střel jsem chytla, což je podle mě úspěch.
Zmijozel má opravdu silné družstvo, to se musí nechat. Myslím však, že i přesto jsme proti nim hráli, jak nejlépe jsme uměli, a byla to zajímavá podívaná.
Dále bych chtěla pochválit naše odrážeče, jelikož skvěle chránili naše hráče a naopak nešetřili hráče z druhého týmu.
No a jako poslední, taková třešnička na dortu, je naše kapitánka Jenny. I přesto, že před zápasem byly zmatky a dost lidí spadlo z koštěte, zachovala chladnou hlavu a ještě chytila zlatonku!“

Sestavy týmů
Zmijozel:
1. střelec: Andra Tigers
2. střelec: Hannabell Cavanaugh
3. střelec: Samantha Aileen Massey
brankář: Rhea De Morgan, Astoria von Pens
1. odrážeč: Elaine Robillard
2. odrážeč: Loralei Silwerin
chytač: Magdarlene di Facittra

Mrzimor:
1. střelec: Selina Garcia
2. střelec: Amanda Wright, Elizabeth Jessica Hladíková
3. střelec: Mischel Binghum
brankář: Alex Teerová
1. odrážeč: Hanna Yorii, Katy Ritch, Andy Topher
2. odrážeč: Jenny Layla Gilesová, Andy Topher, Vrtichvostík Třpytivý, Hanna Yorii
chytač: Jenny Layla Gilesová

Navzdory tomu, že se tak mohlo stát, boj o famfrpálový pohár tímto zápasem nebyl ujasněn. Zmijozel i přes svou prohru stále vede v ligové tabulce, avšak za týden, v sobotu 13. 1. v 9.30, proti sobě nastupují týmy Mrzimoru a Nebelvíru. Výhra Mrzimoru by pořadí v tabulce ŠFM mohla ovlivnit.

Pro Denní věštec
Narcisse Cinerea

Published by

Narcisse Cinerea

Redaktorka, pro kterou je psaní jedním z nejmilejších koníčků. Cení si dobrého čtiva, lidskosti, kvality před kvantitou a schopnosti myslet. Nejraději se věnuje všemu, co ji nějakým způsobem naplňuje, rozvíjí a v čem nalézá smysl.

Komentáře

  1. Díky za super postřehy ze zápasu. Stihla jsem až závěrečnou atmosféru po chycení zlatonky, ale takto přesně vím, o co jsem přišla 🙁

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *