ŠFM Havraspár x Mrzimor

| Vydáno:

O druhý zápas této sezóny se postaral Havraspár s Mrzimorem. O fanoušky nebyla nouze, na tribunách probleskovala i zelená barva, a ve vzduchu to jiskřilo.

První se do vzduchu vznesl Theodor Mudd, po něm se vznesly oba týmy. Aimée Leavittová naskočila na 2. odrážeče, vzápětí však opět slezla. Chvíli bylo prázdno, ale pak na její místo nastoupila Addie Hazel. První akce se ujmula odrážečka Indris Elwinor, která se trefila do žluté kapitánky Seliny Garcia. Ta se musela uzdravit Laudanem. Další zásah Selina dostala od Addie, ale na shození to nestačilo. Ve druhé minutě se Cassiopea Zmlklá pokusila Mrzimoru střelit první gól, Salisha Kuipers však obruče ochránila.

O druhý gól se snaží Theodor, Salisha opět střelu chytá. Dále se ale camrálu zmocňuje Havraspár. Eleonora Anima se snaží trefit do levé obruče, Ben Gobha však camrál chytá. Lauru de Morganne na 2. střelci střídá Aimée. Po Eleonoře se k obručím dostává modrá kapitánka Betria Carson, ale ani ta neměla štěstí, Ben opět střelu chytil. I Aimée se snažila proměnit skóre ve prospěch Havraspáru, opět neúspěšně, neuvěřitelné!

Skóre se mění až v 9:12, kdy Betria stříl gól a modří vedou 10:0. Eleonora opět střílí, Ben ale zasahuje, a skóre je tak pořád stejné. Jen do doby, než o 3 minuty později Aimée střelí druhý gól. Indris Selinu odsoudila k 5 minutám na střídačce, a místo ní nastupuje prvačka Tery Poe. Eleonoře se daří a v 9:20 si díky ní modří připisují další dva góly. Čas 9:20, 40:0 pro Havraspár. To se nelíbí odrážečce Katie Ackerman, která Eleonoru shazuje z koštěte a místo ní nastupuje Amaltheia Capella Moonlight. Indris odpaluje potlouk na Cassiopeu, místo které nastoupila Klotylda Malíková. Selina se opět vrací na hřiště, ale to už Betria střílí další gól. Modrá kapitánka ovšem hned slézá, protože se připravuje nastoupit na post chytače. Na koštěti je opět Laura. Havraspárské střelkyně měly jasnou převahu. Totéž činí i Theodor, místo kterého nastupuje Ludovic Astier. Selina se ujímá camrálu, a dvě minuty před nástupem chytačů střílí první gól. Ludo uvolňuje místo Cassiopee, která se vrací do hry. Bohužel to už Selina nestihla zaznamenat, protože je zase dole. Střídá ji opět Tery.

Aimée proměňuje na 70:10, ale to už se do vzduchu vznesli chytači, Betria Carson za Havraspár a Theodor Mudd za Mrzimor. Eleonoře vyšly dvě střely, Laura si též připisuje dva góly, ale Mrzimor také zabral, protože Cassiopea střílí druhý gól. Stejně si počíná i Selina, které se daří dát třetí, ale zároveň poslední gól pro žluté. V 10:00 dává Eleonora svůj pátý gól, tím je skóre 120:30 pro Havraspár. Do konce zápasu stihnou modří ještě proměnit 5 střel. Tři střelila Laura a po jedné EleonoraAimée. To je pro Havraspár 170 bodů.

Mrzimorskému brankáři Benovi se celý zápas dařilo, vychytal 47 % střel. To znamená, že z 32 pokusů se stalo 17 gólů, což je s 11. úrovní skvělý výkon. Salisha to měla mnohem jednodušší. Ta měla úspěšnost 57 % a ze 7 pokusů se staly 3 góly. Dva střelila Selina, jeden si může připsat Cassiopea. U modrých se nejvíc dařilo Eleonoře se šesti góly. Pět jich střelila Laura, po třech daly AiméeBetriou.

U odrážečů to bylo vyrovnanější, ale pořád měl převahu Havraspár. Kontrola potlouků u nich byla 56 %, zatímco u Mrzimoru 44 %.

Po prvních dvou ránách, které byly Indris a Addie směřovány na Selinu, se potlouk ocitl před Benem Gobhou, ale Helen  Miltonová zasáhla a úspěšně potlouk odvrátila. To jsme si alespoň mysleli, jenže po chvíli se Helen ozvala, že to byla Katie, kdo Bena ochránil. Komentátor by si v tom měl udělat pořádek. Katie tím nekončí, ještě zasáhne Eleonoru. Helen není pozadu, protože za chviličku potloukem dostane Betria. Selina je opět pod palbou Indris, Katie ubírá zdraví Eleonoře a Helen Betrie. Addie se rozhodla pro Selinino doražení a shazuje ji z koštěte. Mezitím co Indris trefuje Cassiopeu, ještě stíhá bránit Aimée na střelci. Addie trefuje Cassiopeu, a ta si už musí vyléčit zdraví. Nebyla to příjemná rána! Další ránu na ni však Katie odvrací a trefuje Eleonoru. Další dvě rány od Indris patří Selině, a ta musí opět na střídačku. Katie po dalších dvou trefách Eleonoru shazuje, ale vystřídá ji Amaltheia. Helen post opouští a přenechává ho Markovi W. Callawayovi. Cassiopea opět dostává ránu od Addie a Indris ji doráží. Místo Cassiopei nastupuje Klotylda a Tery uvolní místo Selině. Markovi první odpal nevychází, ale pak už se trefuje do Laury. Addie s Indris opět pálí po žluté kapitánce, která je za tři minuty dole. Mark uvolňuje místo Helen, Katie trefuje Lauru a Helen pálí po Addie. Hodiny ukazují 9:30, takže se pozornost odrážečů přesunuje na chytače. Indris trefuje Theodora, ten ale po chvíli uvolňuje místo Markovi. Katie mezitím trefuje Betriu. Indris zasahuje potlouk, ale rychle se vzpamatovává a odvrací nebezpečí od modré chytačky. Helen taky trefuje potlouk, ale nic si z toho nedělá a pálí po Betrii. Odrážečky se soustředí na chytače protihráčů, takže Mark s Betriou jsou pod palbou potlouků a oba musejí doplňovat zdraví. Mark uvolňuje místo Theovi, zatímco Helen dostává druhou ránu do ruky. Dnešní den asi nebyl pro odrážeče tím šťastným, protože Indris, kterou následuje Katie, se nemůžou trefit. Místo Betrie nastupuje Ewenlia, Thea střídá Mark a opět se pozornost přesunuje na ně. Indris ale Marka shazuje a poprvé tento zápas nastupuje Lakshmana Bhattacharyya. Helen se dnes opravdu nevede, tak se toho ujímá Katie a trefuje Eleonoru, která právě dala gól. Do konce zápasu se podaří shodit už jen jednoho hráče, Marka, kterého si vzala na starosti Indris.

Indris si ho zapsala jako 5. shozeného hráče, Addie a Katie si každá shodila jednoho hráče.

Chytači si také nenudili! Mrzimor střídal 3 chytače, Theodora, Marka a Lakšmí, Havraspár 2 chytače, vlastně chytačky, Betrii a Ewenliu. TheodorMarkem se vystřídali rovnou 4x, LakšmíTheodorem 2x a MarkLakšmí 1x. BetriaEwenliou se vystřídaly 2x. I když měl havraspárský tým našlápnuto na výhru, v 10:19 Mark William Callaway polapil zlatonku a zápas ukončil. Finální skóre bylo 170:180 pro Mrzimor.

Sestavy týmů (první uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali):

Havraspár:

  1. střelec: Eleonora Anima, Amaltheia Capella Moonlight
  2. střelec: Laura de Morganne, Aimée Leavittová
  3. střelec: Betria Carson, Laura de Morganne

Brankář: Salisha Kuipers

  1. odrážeč: Indris Elwinor
  2. odrážeč: Addie Hazel

Chytač: Betria Carson, Ewenlia Lerche

Mrzimor:

  1. střelec: Selina Garcia, Klotylda Malíková, Tery Poe
  2. střelec: Theodor Mudd, Ludovic Astier, Cassiopea Zmlklá
  3. střelec: Cassiopea Zmlklá, Klotylda Malíková

Brankář: Ben Gobha

  1. odrážeč: Helen Miltonová, Mark William Callaway
  2. odrážeč: Katie Ackerman

Chytač: Theodor Mudd, Mark William Callaway, Lakshmana Bhattacharyya

Ohlasy hráčů:

Theodor Mudd (zástupce kapitána):

Do zápasu jsem se snažil jít s čistou hlavou, protože po předchozí prohře den předtím mi zrovna nebylo nejlépe. Naštěstí nás Ben v bráně dost podržel a my se mohli více zaměřit na práci v poli, ne jen chytit zlatou. A to se přesně Markovi povedlo v ten správný moment. Za což jsem moc rád, protože tohle vítězství jsme potřebovali na zvýšení morálky.
Ze samotného zápasu si už moc nepamatuji. To víš, musel jsem se soustředit, abych si druhým zápasem neudělal ještě větší ostudu jako náhradník na chytači. Ale vystřelil jsem si na bránu, to bylo pro změnu docela fajn.
Měl jsem pocit, že to někteří až moc prožívali, hlavně to, že my jsme vyhráli. Ale je to jen famfrpál, hra, nemělo by se to brát nějak vážně. Ale to je jen můj názor.

Ben Gobha (brankář):

Můj druhý zápas! Jsem nadšen! To že bych byl v prváku v sestavě, o tom se mi ani nesnilo, vlastně musím říct, že jsem z toho byl lehce nervózní. Ovšem atmosféra famfrpálového zápasu je úchvatná a zcela si mě získala. Bohužel nad námi měl Havraspár od počátku střeleckou převahu, což pro mě brankářského nováčka bylo celkem náročné, ale podařilo se mi díky začátečnickému štěstí vychytat téměř polovinu vystřelených střel. Zápas jsem si moc užil. Markovi se podařilo na poslední možnou chvíli chytit zlatonku, bylo to neuvěřitelné! Moc se těším na náš poslední zápas a také na možnosti IT, které se mi v příštím školním roce otevřou.

Betria Carson (kapitánka týmu):

Z dnešního zápasu mám rozporuplné pocity. Bylo skvělé zase hrát a spolu s Havraní letkou si užívat sounáležitosti a s dravostí dávat do zápasu vše. Jsem velmi hrdá na svůj tým. Střelkyně sázely jeden gól za druhým, odrážečky se nám postaraly o hodně palačinek. Isha v bráně zářila a my chytačky jsme do hledání zlatonky daly vše. Byla radost takový tým vést a korigovat.
Z čeho radost nemám je, že při hře nehrálo skoro vůbec roli, jak byl který tým vytrénovaný a kdo měl celý zápas díky tomu převahu a o výsledku rozhodlo nehorázné štěstí, které se přiklonilo na stranu našich soupeřů. Ani tak nejde o to, že jsme prohráli, protože jsme si zápas užili a máme na co být hrdí. Moje rozčarování a docela velké znechucení pramení z toho, že se tak děje při zápasech až moc často. Pro hráče i mě jako kapitánku je to frustrující a demotivující. Nedivím se, že týmy zápasí s tím, že mají málo hráčů, kteří jsou ochotni pravidelně trénovat a získávat zkušenosti na vyšší úrovně, když hráči pak vidí, že je jejich snaha nedoceněná a zbytečná, protože trénink nehraje roli. Vše rozhodne náhoda, kam se přikloní. To, že hráčům s úrovněmi kolem 30 vychytá nováček s 11. úrovní polovinu střel, je výsměchem.
Aby to nebrali mrzimorští jako výpad proti jejich týmu, dodávám, že hráli dobrý zápas, bylo vidět jejich úsilí a chuť poprat se o vítězství a gratuluji jim k vítězství. Jen se z takového zápasu nedokážu radovat.

Laura de Morganne (střelkyně):

Daly jsme do toho všechno a jsem spokojená s tím, jak jsme hrály. Vzhledem k minulému roku, kdy jsme i díky štěstí vyhrály famfrpálový pohár, mě to až tolik nebolí. Ať si Mrzimor užije svou výhru 🙂

Pro Denní věštec
Cassiopea Zmlklá

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *