Polévka a věštecké pokusy

| Vydáno:

Věštby, polévka, písmenka, celer, mrkev a další věštecké pokusy…

To se jednou procházím Velkou síní, občas s někým prohodím slůvko, chci se najíst, jídlo není, tak okusuji talíř a co nevidím… Modrá studentka Isabella Anne Swan sedí nakloněna nad havraspárským stolem a kolem ní se potuluje shluk opravdu nenápadných studentů.
Okamžitě se musím přidružit, takže to beru skokem a hbitě si sednu vedle Isabelly. A co že se to přesně stalo?

Isabella mě odháněla rukou a nějakými plácačkami či co. Zamračila jsem se a nenechala se odehnat. Snažila jsem se přijít na to, co ta Isabella dělá zajímavého.

Jů! Polévka!

Zmerčila jsem hrnec polévky a okamžitě si nabrala. Isabella se na mě obořila s tím, co jí tu polévku beru, že prý to má pro věštecké pokusy.

Tak si říkám, o čem to mluví? A Isabella to nejspíše vycítila (a neptejte se mě jak, ona je věštkyně!). S kyselým obličejem jsem zbytek polévky slupla a zvědavě pozorovala, jak Isabella věští z mrkve, celeru a mastných ok život mrzimorského studenta Teodorika Valdoriuse v příštích dnech. Nestačila jsem se divit, co se s naší Isabellou stalo, že by se přes noc přeměnila? Výměna tělesné schránky? Či jiná pohroma? Rozhodla jsem se to zatím neřešit a vrátit se k tomu později.

Isabella se otázala, kdo dál chce vyvěstit budoucnost. Okamžitě jsem se přihlásila a sedla si naproti ní, zatímco jsem odolávala a tu polévku jí nesnědla.

„Takže… vidím… celer… a to znamená výdaje.“ Isabella si promnula obočí.
„Pak je tu nějaké ocenění… a …“ Moje skleróza mi nedovolila si zapamatovat zbytek toho, co mi Isabella vyvěštila, ovšem s jistotou můžu říci, že je to skvělá adeptka na věštkyni. Mohla by se tím živit!

Věštění z polévky je jistě originální způsob jak si zjistit, co vás může čekat v příštích dnech, a také originální způsob, jak je možné začít držet dietu. 😉

Pak mi ovšem z pusy vyletěla neomalená otázka, zda je havraspárská studentka Isabella Anne Swan opravdu věštkyně. Isabella ovšem věří, že ano.

Nejspíše nám navždy zůstane záhadou, jak se z Isabelly stala přes noc věštkyně, pokud se k tomu ona sama nevyjádří a neprozradí nám, zda je to změna k lepšímu…

Komentáře

  1. Grr – Lairová, Lairová, jestli jsem tě nevarovala, že špatně skončíš…Počkej až tě potkám, příšero. Nepřej si mě! 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *