Stanley Brainwash – kdo prolomí mlčení???

| Vydáno:

Ojedinělá kauza (článek z 18.3.) se vyvíjí stále podivněji. Mluvčí ministerstva stále opakuje, že je vše zatím v šetření a tak si na oficiální zprávy musíme ještě počkat. Jenže jak dlouho? A kdyby šlo jen o veřejnost…

Zoufalá paní Brainwashová žije od poslední návštěvy vyšetřovatelů v mrazivé nejistotě. Ani po opakovaných urgencích ji nikdo neinformoval a tak se obrátila na soukromou detektivní kancelář. Aby ji mohla zaplatit (co si budeme nalhávat, služby těchto společností nejsou nic levného), založila veřejné konto a s prosbami o pomoc se obrátila na veřejnost.

Dnes ráno vydala paní B. prohlášení. Na konto bylo během dvou dnů odesláno přes pět set galeonů, proto považovala za slušné veřejně všem dárcům poděkovat. Mimo slova díků (které štědře prokládala zoufalými záchvaty pláče) četným posluchačům sdělila, že prozatímní částka postačí minimálně na měsíc intenzivního pátrání a že bude prostřednictvím tisku informovat, jak všechno pokračuje (když už se na tom všem podíleli, slíbila jim, že budou rozhodně informovanější, než je ona sama ze strany ministerstva).

Na tento krok paní B. okamžitě zareagovaly dvě oficiální instituce, a to Svaz reportérů, novinářů a pisálků a samotné Ministerstvo kouzel. Jak už to bývá, první ze jmenovaných vyjádřila paní B. naprostou podporu a Ministerstvo (jak se dalo očekávat) reagovalo na kritiku kritikou. Důrazně doporučilo paní B., aby přestala se srdceryvnými kampaněmi a nenarušovala už rozběhnuté vyšetřování.

Stanovisko paní B. si můžete domyslet. Ministerstvu vzkázala, že bude o záchranu svého muže bojovat do poslední chvíle (přičemž zlí jazykové namítli, že tak přivede celé kouzelnické společenství na mizinu).

Všeobecně se usuzuje, že šance na nalezení S. Brainwashe jsou mizivé, už kvůli skutečnosti, že nebyly vzneseny žádné požadavky, což bývá u únosů pravidlem. Je přece tolik případů zmizení osob (v kouzelnických kruzích to skutečně není žádná rarita, zvlášť ve spojení s působením smrtijedů). A velké šance se nedávají ani soukromým detektivům.

O dalším vývoji (ať už bude jakýkoliv) budeme samozřejmě informovat.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *