Nebelvír dosáhl druhého vítězství

| Vydáno:

Havraspár 300 : Nebelvír 470


Druhý zápas letošního Školního famfrpálového mistrovství přinesl převahu Nebelvíru, který získal rozhodující náskok během první hodiny hry ještě před vypuštěním zlatonky. Havraspár předvedl kvalitní výkon, měl neustále dost hráčů na střídání a chvílemi získával převahu na postech, ale na soupeře s více terčíky to nestačilo.

Na začátku utkání oba týmy nastoupily pouze s mistrovskými hráči. Nebelvírské odrážečky Rebecca Shadowfang a Narcissa Teacherová (první je oficiální kapitánka týmu, druhá vedla Nebelvír v tomto zápase) ihned použily lektvar síly. Bylo zřejmé, že Nebelvír chce svého soupeře od začátku zaskočit. Havraspárská Caitlin Galbraith reagovala také lektvarem. Na přelomu čtvrté a páté minuty přišly slepené góly Nebelbracha Mechachy a Sheily Lostris, které poslaly Nebelvír do dvoubrankového vedení. V minutě osmé zasáhly červené odrážečky modrou kapitánku Eliah Tailesovou, Esperanza Milagrosa přidala dva a Sheila Lostris jeden červený gól. Nebelbracha, kterého poslaly ze hřiště škrkny, nahradila na střelci Lily Peterson a v minutě jedenácté skórovala. Nápor Nebelvíru pokračoval, o dvě minuty později poslala Rebecca potloukem na ošetřovnu Michaelu Mary Enigmatic a Sheila zvýšila na 0 : 70.

Pak se dostal ke slovu i Havraspár, James Watfar dokázal dvěma góly snížit. Nebelvír si však udržoval převahu. Ve třicáté osmé minutě se ocitla na ošetřovně modrá brankářka Michaela po zásahu potloukem, který vyslal André van Wreight, a Olivie Windy toho využila ke vstřelení gólu. Nebelvír vedl již o sto padesát bodů, 30 : 180. James ještě na chvíli snížil, Rebecca však dvěma góly zajistila červené koleji v čase 0:42:51 náskok sto šedesáti bodů, který už nemůže zvrátit ani chycení zlatonky.

V následujícím průběhu Nebelvír postupně svůj náskok navyšoval. O vítězi bylo rozhodnuto a čekalo se, kdo chytí zlatonku. Pustily se za ní mistrovská chytačka Lilien Emity Meissed a excelentní Narcissa. Týmy do hry vyslaly i nemistrovské hráče. Po hodině a dvaceti čtyřech minutách dosáhl Nebelvír nejvyššího náskoku 60 : 380 po gólu Hekatey Centaurix. Do konce zápasu se pak týmy střídaly ve skórování. Havraspár brankou Jessie Athary snížil až na rozdíl dvě stě sedmdesáti bodů, Nebelvír však zareagoval sérií pěti gólů.

Po dvou hodinách a čtyřiceti čtyřech sekundách ukončila utkání Lilien. Potřetí v historii hradu chytil zlatonku chytač poraženého týmu. Poprvé se tak stalo 24. 1. 2009, když Havraspár porazil Mrzimor 3220 : 2350, zlatonku ale chytil žlutý Abrielan Zirp. Podruhé 2. 6. 2012, Nebelvír porazil Havraspár 1600 : 220, úspěšnou chytačkou byla modrá Eressiel de Naso.

Ohlasy kapitánek
Narcissa Teacherová: S Havraspárem to byl jako obyčejně příjemný zápas, ačkoli osobně, jak jsem měla možnost ho prožívat i jinak než jako hráč, tak mi na té obvyklé pohodě trošku ubylo. A to jsem měla po celou dobu k ruce naši právoplatnou kapitánku Reb. Hráči, buďte hodní na své kapitány, věru to nemají lehké! -smích-

Nebelvír však i v poměrně malém počtu hráčů ukázal, co v něm je, brzy se mu podařilo nahrát rozhodující náskok, a tak už si pak mohli zahrát i nemistrovští (i když o nic méně nadaní) hráči. Bohužel kvůli nějaké mezikolejní komunikační propasti se nedostalo na oblíbenou zábavu hnojůvek, na kterou Nebelvír tak lačně čekal. Lili lapila zlatou zrovna ve chvíli, kdy jsme si na sestřelování už už brousili zuby.
Musím říct, že Havraspár byl docela dobře sehraný a naproti všemu na něm bylo vidět nadšení hráčů. Přišlo jich opravdu hodně, neměli žádný velký problém udělat kompletní sestavu a nikdy se nám nepodařilo shodit celý tým, měli spoustu záskoků všude možně. Jim teď už chybí jen pár mistrů a čtverečků a hnedle bude po rozhodnutých zápasech.
Jsem ráda, že i přes tak trochu tvrdou hru se neprojevila rivalita a utkání bylo po celou dobu v přátelském duchu. -úsměv-
Eliah Tailesová: Co se zápasu týče, hodnotím ho jako vydařený. Až na jeden malý zádrhel jsme byli neustále plní, byl pořád někdo, kdo mohl střídat. Sice mě trochu mrzelo, že i když se nám nakonec podařilo mít často převahy, stejně góly zpočátku nepadaly. Chtělo by to terčíky. Accio terčíky nefunguje. -zatváří se smutně- Zápasy s Nebelvírem mám zapsané v hlavě jako velmi zábavné a myslím, že jsme to potvrdili.

Sestavy týmů
Havraspár: Annie Reprobate, Brianag Mac Coileáin, Caitlin Galbraith, Dunstan Merryweather, Eliah Tailesová, Elysion Blackmoorová, James Watfar, Jessie Athara, Kathie Amanda Nakimur, Lilien Emity Meissed, Lucy Mysterious, Michaela Mary Enigmatic, Nicole Landin.
Nebelvír: André van Wreight, Emily Smith, Esperanza Milagrosa, Hekatea Centaurix, Kate Resea, Lily Peterson, Narcissa Teacherová, Nebelbrach Mechacha, Oliver McCollin, Olivie Windy, Rebecca Shadowfang, Sheila Lostris, Victoria Whitney Rose.

Školní famfrpálové mistrovství bude pokračovat v sobotu 11. května 2013 zápasem mezi Zmijozelem a Havraspárem.

Published by

Nebelbrach Mechacha

Hradní novinařině se věnuje od nástupu do školy v Létě 2009, kdy začal psát pro Lví tlapou. Spolupráci s Denním věštcem navázal ve školním roce Zima 2012. Od počátku píše články týkající se Soubojového klubu, v Zimě 2013 založil tradici pravidelného famfrpálového (raději říká kvidyčového) zpravodajství. Sem tam se hecne a zpracuje i jiné téma. Řídí se heslem: „Scholaris in omne tempus.“

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *