Orionis x Orionis

| Vydáno:

Když už člověk neví koho vyzpovídat, musí se obrátit na vlastní rodinu. Je to jednoduché, pohodlné a věřím, že i vás budou zajímat odpovědi Betelgeuse Orionis na mé všetečné otázky.

Hm, hm… Tak delikátní rozhovor jsem už dlouho nedělala, na co se tak zeptat… No, začneme jak jinak než z trapného soudku. 🙂 Řekni nám třeba něco o testrálech, jak se mají?

Ale tak… pořád stejně. Jsou vyzáblí, zamlklí, vyzáblí, věčně hladoví, vyzáblí, neviditelní… a vyzáblí. To jsem už říkala?

Co P a P? Jak se ti učí dohromady s bratrem?

Bezva. Teď jsme otevřeli druhý ročník, který je obzvláště super. Vystupuji tam jako kolejní ředitelka – takže mám hromady placeného volna, nemusím docházet do hodin, o nic se starat… Už jsem to řekla – prostě bezva. =)

Jaký předmět by tě lákal jako studenta nejvíc (nepočítám Astronomii a Tebou vyučované předměty…)?

Jak nepočítám Astronomii? Abych pravdu řekla, to, že v prvním ročníku Astronomie teď sedí pouze jediná studentka, je jev opravdu tristní a nanejvýše politováníhodný! Nechápu, jak to může někoho nezajímat! Hlavně že je narváno na Jak se oblíbeným státi, na Flákání a na tom hippísáckém předmětu o vodních dýmkách, to ano, ale že by tu někoho zajímala stará dobrá věda, to ne! Kam ten svět spěje! A moc na mě nemrkej! Ehm, dobře… Milí čtenáři. Co bych tak ráda studovala, kdybych mohla? Taje pravděpodobnosti. A ještě Praktické rady nepraktickým čarodějkám. U těchto dvou předmětů mě opravdu mrzí, že už nemohu zasednout do studentských lavic. To je ode mě vše…

Máš čas na astronomii a tvé oblíbené pozorování hvězd nebo tě výuka a povinnosti profesora zaměstnávají více než dost?

Jistě, na to mám čas vždycky. Sice je teď venku zima, takže obvykle jen večer vykouknu a zase rychle uteču zpátky do komnaty, ale jen co se trochu oteplí, budu na Astronomické věži opět pečená vařená. S opravováním úkolů si hlavu nelámu, je důležité studenty naučit, že trpělivost známky přináší. Tím se prostě rozhodně nenechám otrávit.

Co říkáš na nečekané mimosoudní vyrovnání Angely a DV?

Nic, já se o ty jejich tahanice nestarám.

Na jaké straně znaménkové souboje jsi? Jsi pro plus plus?

Ne, jsem pro mínus plus krát děleno. Myslím, že takto by to mohlo být dostatečně poetické i z technického hlediska.

Ano, velmi poetické 🙂

Jak často se teď zdržuješ u Rosmerty? Máš s ní nějakou smlouvu, že jí děláš takovou reklamu? Nebo snad dobrovolná aktivita?

Ne, já k ní právě vůbec nechodím. Když jsem tam omylem zabloudila naposledy, nechtěla mě pustit, mám z toho trauma! Ale já na takovéhle vysedávání v putykách prostě nejsem, takže když jsem jí to sdělila, byla jsem nucena odejít trochu ve spěchu. A to mě ten její svalnatý kumpán ještě ani nechtěl pustit ze dveří, nejdřív jsem jim musela slíbit, že ke Košťatům dohodím alespoň všechny své známé. Tak jsem to prostě takto hezky vymyslela – chytré, že? Teď už jistě chápeš i tu mou výzvu ke zpěvu hymny. 😉

Myslíš, že po tomto rozhovoru čtenáři DV konečně pochopí, že jsme dvě Orionisové?

No, já věřím, že čtenáři pochopili už dávno. Obecně si totiž myslím, že každý, kdo čte DV, má sklon se o věci našeho světa starat trochu více, takže informace o dvou Filiusových sestrách ho jistě neminula… Větší problém spatřuji spíš v mase těch, kteří DV nečtou, případně ho dokonce ještě ani nenašli. Ale tak informační sovy jim kvůli tomu přece extra rozesílat nebudeme, že, jejich problém, že přišli o takto zásadní informaci! =D

Děkuji za ochotu propůjčit se k tomuto rozhovoru. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *