Galaktická kolekce na scéně!

| Vydáno:
V polovině července spatřila světlo světa nová kolekce zvaná Strážci galaxie, která naplnila pulty butiku madam Malkinové. O naplnění obchodu se postarala dlouholetá nadaná návrhářka Christina Elizabeth Stark. Kolik času jí celá kolekce zabrala, kde se zrodil nápad a jaký kousek je její nejoblíbenější? To vše se dozvíte a jako bonus vám přinášíme galaktické oblečení v akci na hradních obyvatelích!


Je tomu již nějaký čas, kdy madam Ginevra naskladnila novou kolekci z jehly Christiny Elizabeth Stark. Ta se tak po bezmála měsíci po výroční kolekci postarala o další nové kousky do našich šatníků. Sotva se tak stihly měšce z části naplnit, a už módní nadšenci neodolali touze a vrhli se na další nákupy. A není divu, jelikož galaktická kolekce je originální a nabízí velkou spoustu modelů. Na své si tak přijde každý, ať už si z butiku odnese pouze jedny šaty, nebo několikery. Pánové nejsou vůbec o nic ochuzeni, jelikož všechny modely jsou ušity i pro ně! Jen se podívejte na tu krásu. 

Mimo šaty a košile se Christina pustila také do doplňků, které nesmí chybět žádnému správnému outfitu. A jelikož dominantních klobouků není nikdy dost, tak mohou milovníci výrazných klobouků do sbírky přidat ještě i tento s planetami. A čeho také nikdy není dost, jsou girlandy, které jsou mezi obyvateli velmi oblíbené a dokáží skvěle podtrhnout zvolený outfit. A samozřejmě šperky – planetární náramek a sluneční prsten.

A jelikož jsem byla zvědavá, kde se zrodil nápad na vytvoření galaktické kolekce, oslovila jsem s prosbou o mini interview tu, která to má všechno na svědomí. Jakmile přišel souhlas, nic nebránilo tomu, abych Chris položila několik otázek, kterými nám částečně odkrývá svou práci. 

Denní věštec: Kde jsi brala inspiraci ke zpracování galaktické kolekce si asi umíme všichni domyslet, ale jak ten samotný nápad vlastně vznikl? Zčistajasna se zrodila jiskřička s představou, nebo se to k něčemu pojí? – usměje se –

Christina Elizabeth Stark: Nápad jsem měla v hlavě už třeba rok dva, měla jsem uložené nějaké arty na tohle téma na pinterestu a vyloženě to jen čekalo na samotnou realizaci. Tehdy jsem se na to nevrhla hned, protože jsem si byla jistá, že je to moc hard a nezvládnu to a teď poslední půlrok jsem zas spíš myšlenkami v práci a ve škole, takže na Hog mi už zbývá jen velmi málo času a energie. Paradoxně z hlediska navrhování mi přišel vhod úraz s nohou, co jsem měla v květnu a červnu, protože jsem najednou ze dne na den jen ležela, a tak jsem se vrhla i na ten náš hrad. – usmívá se – A určitě to bylo poznat, byla jsem tam pečená vařená, navrhla bžiliardu věcí (např. na Den založení, do T&T) a pak došlo i na tu samotnou planetární kolekci, co čekala v šuplíku.

Denní věštec: Během té doby jsi toho do světa vypustila opravdu spoustu, přesto by bylo lepší, kdyby v tom nehrálo roli zranění. A vytvořit takového obra během léta je velmi obdivuhodné – většina obyvatel odpočívá na dovolené a ty tvoříš početnou kolekci, která naplní butik u madam Malkinové. – smekne pomyslný klobouk – Kolik taková kolekce zabere času, od kdy jsi na ní pracovala? 

Christina Elizabeth Stark: Normálně při plném nasazení bych to dělala tak dva měsíce určitě, ukousla jsem si celkem velký projekt jen tak naráz… Ale tím, jak jsem neměla co dělat, největší vzrůšo za celý den byly schody a cesta do kuchyně, tak jsem měla cca troje šaty za den. K tomu nějaké doplňky a napsat texty… Dejme tomu, že tak týden práce? Pak mi ještě madam Giny psala o pánské varianty, nicméně ty už byly rychlejší a po večerech jsem do dalšího týdne dodělala i ty. Ono to vlastně leželo v brigádách už od nějakého toho května nebo června, ale byl Den založení, ještě jsem čmárala i jiné věci, ve škole jsem si v mezičase léčení odstátnicovala… Takže kolekce vyšla na světlo světa až vlastně teď 19. 7.

Denní věštec: To je za běžného provozu opravdu dlouhá doba, než projekt vznikne! Jedna věc je vytvoření samotných kousků, ale součástí je i popis dané věci. Tady jsi mohla čerpat z faktů, ale přesto jsi je musela sepsat. Dělá ti tato část potíž, nebo je to po té grafické práci už taková sladká trešnička na dortu a napsat komentář vlastně není vůbec žádný problém?

Christina Elizabeth Stark: Popisky… No asi záleží jak kdy. – směje se – Někdy je nálada taková, že popisek se píše sám a mám ho kolikrát dřív, než je donavrhnuto. Už si jakoby předpřipravím brigádu, napíšu nadpisy, popisky a pak jen domalovávám. Ale někdy je to úúúmorné a kolikrát to pošlu až o den dva později, jen protože nemám popisek. Tady se to psalo samo, jelikož jsem chtěla do popisku vždy zakomponovat i nějaký ten fun fact o dané planetě, ať se prostě kdokoliv, kdo to čte, i něco dozví.

Denní věštec: Popisky jsem četla opakovaně a ta fakta k planetám byla rozhodně skvělá volba! Máš prostor mezi tvořením nových kousků pro hradní obyvatelstvo vůbec odpočívat? Nebo je to jak se říká „z práce do práce“? Jedno odevzdáš a pustíš do světa, ke druhému následně usedáš, či máš už rozpracováno? – směje se –

Christina Elizabeth Stark: Malování je nikdy nekončící činnost, je to skutečně z práce do práce. Jediné, co mě osobně brzdí, je čas a nálada. Co malovat je totiž vždy, ať už od objednávek, věcí na přání, věcí do čarodílny, nebo již zmíněných věcí tzv. v šuplíku. Jezdím ale z práce dost pozdě domů, mám na starosti nějaké ty mudlovské studenty plus občas nějaký ten sport a energie na hrad už opravdu moc nezbývá. V podstatě bych to charakterizovala tak, že vždy mám něco rozpracováno – jen to čeká na ten svůj pravý čas. – zazubí se

Denní věštec: Je mi to naprosto jasné. Ceníme si tvého času a energie, kterou do tvorby dáváš! Spojit všechny povinnosti, zájmy a odpočinek je často velký oříšek. – stáhne rty k sobě – A nakonec by mě zajímalo, který z tebou vytvořených kousků do galaktické kolekce je tvůj úplně nejoblíbenější a proč? – usměje se

Christina Elizabeth Stark: Můj nejoblíbenější? Noo, to není vůbec snadná otázka. Velice jsem si oblíbila Merkur, měla jsem nějakou tu představu, jak bych to chtěla, a ten výsledek je tomu opravdu hodně blízko (což se mi popravdě moc často nestává). A pak taky Jupiter, jelikož ten jsem namalovala jako úplně první. Zkusila jsem svůj šuplíkový nápad, povedlo se to a byla jsem tak nadšená, že jsem se vlastně až pak rozhodla dodělat všechny ostatní. Takže ten je takový klíčový. Z pánských variant se mi asi nejvíc líbí Mars, být chlap, tak jdu do něj – mám pocit, že se mi asi nejvíce povedl.

A jelikož galaktickou kolekci hradní obyvatelé hojně nosí, neodpustím si módní okénko. Podařilo se mi nasbírat minimálně jeden outfit ke každé planetě a prodávaným doplňkům. Jen se podívejte, jak to všem napříč kolejemi, nováčky a zaměstnanci sluší! 

Christina Elizabeth Stark a Midar Kilahim
Merkurova vznešenost 

Co by byla Christina za návrhářku, kdyby nenosila své navržené kousky. Ze své kolekce na chodbách hradu skvěle prezentovala šaty inspirované planetou Merkur, které doplnila o planetární girlandu a stejnojmenný náramek. Galaktický outfit sladila s kousky ze salonu NiT. Vlající přehoz v kombinaci s hořícími svíčkami je odvážná kombinace. Ale asi to má Chris ošetřené, jelikož Podsvětlí u jejích outfitů můžeme spatřit často. 

Jsem moc ráda, že si nová kolekce získala příznivce iz pánských řad, protože je opravdu slušivá. Tato tunika pro pány je opravdu krásná a pan Midar ji skvěle zkombinoval s navy džínami, lýkovými botami a také Kill-Holí. Tyhle kousky spolu skvěle hrají. Zvolila bych jinou pokrývku hlavy nebo ji vynechala a bylo by to za mě dokonalé. 

Barbara Arianne Lecter
Saturnův prstenec

Že je madam Barbara mistryní neokoukaných a promyšlených kombinací, si jistě všiml každý, kdo sleduje módu byť jen koutkem oka. Šaty Saturnův prstenec jsem na nikom jiném nezahlédla, ale nevadí, jsem ráda, že mé pozornosti neunikla inspektorka výuky. Madam z galaktické kolekce v kombinaci s maskou vytěžila opravdu maximum, jelikož vypadá jako návštěvník z jiné planety. Myšleno v dobrém! Geniální outfit! 

Annya Liddle a Jeba Záhradníková
Venušina vášeň 

Šaty Venušina vášeň si podle mě získaly spoustu dam, ani já jsem s jejich koupí neváhala. Tyto šaty přímo vyzývají k tomu, aby dominovala zlatá barva, toho se slečna Annya držela. Nahodila tedy zlaté doplňky, kam to jen šlo. Výroční zlatonoska se k outfitu krásně hodí. Nechybí svatozář, kterou asi jen málokdo slečně uvěří, že je pravá, a samozřejmě zlatá obuv a sluneční prsten ze zmiňované kolekce.

A že zlata není nikdy dost, předvedla i Jeba, která tímto outfitem ukázala, že se umí držet při zemi a nejsou její dominantou crazy nebo creepy variace, kterými děsí nováčky. Jeba šaty inspirované Venuší kombinovala stejně jako slečna se zlatými doplňky v podobě čelenky, pásku a náhrdelníku z NiT, který se postaral o skvělý detail, a nakonec s letními sandálky ve žlutých tónech. Krásný letní outfit. 

Betelgea Northwood a Martin Javor
Hedvábí z Uranu

Mezi letošními nováčky se urodilo několik, kteří o módu projevili zájem, jednou z nich je i Betelgea, která při první možné příležitosti běžela na Příčnou ulici rozšířit svůj šatník. A jak by také ne, červnová registrace má tu výhodu, že se dají peníze vydělat. Bete skvěle zkombinovala šaty inspirované Uranem s brýlemi Denní hvězda a růžovým obláčkem. Postarala se tak o tematické ladění toho, co lze „spatřit“ na obloze. To vše doplněné o stříbrné šperky a boty. Krásný outfit!

Nestává se příliš často, že by se mezi muži dal najít někdo (kromě vy-víte-koho), kdo jde s dobou. Galaktická kolekce si získala také pana Martina, který dominantní košili Hedvábí z Uranu doplnil o Havraspárské kalhoty. Jak víme, tak někdy je méně více, což platí i zde, jelikož košile je sama o sobě výrazná, není zapotřebí vymýšlet přehnané detaily. A nechybí tematická girlanda s planetami. Jen tak dál! 

Bertranda Hooki
Neptunova elegance a Lunární klobouk

Bertranda šla cestou žluto-modré kombinace a za mě jí to vyšlo skvěle, protože výsledný outfit přitáhne pozornost, což je podle mě Bertrandina schopnost. Upoutat pohledy kolemjdoucích výrazným oblečením a pokrývkou hlavy. Přiléhavé šaty s rozparkem inspirované planetou Neptun doplnila o nepřehlédnutelný Lunární klobouk, samozřejmě ze stejné kolekce. Do noty se trefila také předmětem na zem. Celý outfit pak dotvořila pomocí žlutých a zlatých kousků. 

Enselis Ismenia
Jupiterovo oko bouře 

Šaty zemitých barev inspirované planetou Jupiter na sebe oblékla Enselis, která jako doplňky zvolila Planetární girlandu, jež díky některým planetám dodává outfitu trochu barev. Oblíbeným doplňkem je v kombinaci s galaktickou kolekcí také Kapesní galaxie, která hraje stejnými odstíny jako šaty Jupiterovo oko bouře. Aby Enselis dodala trochu barvy, vybrala v truhle zelené kousky. Od Zkaženého mimozemského séra, které je v souvislosti s kolekcí velmi trefné, přes rukavice až k botám. 

Alyssa Rachel Holmes a Skylar Blair Anderson
Titěrné Pluto 

Ani Alyssa neodešla z butiku madam Malkinové s prázdnou, ba naopak tam nakoupila téměř vše pro kompletní ladící outfit. Pro jediné botky jí stačilo skočit pouze o dveře vedle a měla vyřešeno! Mezi všemi dostupnými šaty si vybrala ty, na které se módní návrhářka inspirovala Plutem. Ty doplnila o planetární náramek a girlandu. Je jasné, že mezi ostatními lososy v uniformách i Alyssa vyčnívá. 

Barevné kombinaci navržených šatů neodolala ani Skylar, která se při tvoření výsledného dojmu držela tmavých barev. Což je naprosto pochopitelné, jelikož tyto šaty nějakou šílenou barevnou kombinaci nedovolují. Jediným výrazným prvkem je v tomto případě účes. Šaty Sky doplnila o šedé silonky se vzorem a jemné návleky, které ladí ke zvolené škrabošce. U svých outfitů pak málokdy Skylar vynechá Rituální kruh, který snad nevyužila pro přivolání nějaké mimozemské bytosti. 

Kim Sarah Reevesová
Saténová země

Během léta jsem měla možnost na madam Kim zahlédnout minimálně jedny další šaty z galaktické kolekce, které mám samozřejmě taktéž zachycené, ale na ty přijde řada v budoucnu, jelikož je to za mě outfit velmi povedený. Pro tuto příležitost však využiji tyto šaty, které byly inspirovány Zemí. Madam Kim dala na jednoduchost a přidala pouze stříbrné boty a čelenku ladící s celým outfitem. A do zavařovačky pochytala modré z nebe a pár hvězd. 

Eilonwy Ellesméry
Tajemný Mars

Ani po měsíci a půl se mi nepodařilo spatřit nikoho, kdo by měl, pro úplnost článku, na sobě šaty Tajemný Mars, tak jsem byla nucena rozhodit sítě. Užuž to vypadalo, že se budu muset postarat o prezentaci šatů sama, ale k mé úlevě se našla Eilonwy, která se chopila výzvy. Jelikož jsou šaty opravdu krátké, tak je Eil skvěle zkombinovala se zemitými tóny v podobě tříčtvrtečních kalhot a turbanu na hlavu a výraznějšími červenými botami. Děkuji za skvělou ukázku! 

A které šaty z vydané kolekce jsou vaše nejoblíbenější?

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...

Závěrem bych ráda poděkovala Chris, že mi ochotně odpověděla na otázky, a hlavně vytvořila galaktickou kolekci, a také všem příznivcům hradní módy, kteří své úspory utrácí za nové kousky a módní policie má nadále z čeho čerpat. Vstříc módě! 

Pro Denní věštec
Nicolette Marique Leroy 

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *