Večer se Strašivcem

| Vydáno:
Dne 15. března proběhlo historicky první setkání se spisovatelem v útrobách hradu. Hostem byl pan Nerozuma Strašivec. Jak večer probíhal? Proč není důležitá větvička na zemi? A co se stalo matce pana Strašivce? Pokud jste na místě činu nebyli, tak se to dozvíte pouze zde.


Přestože jsme byli s panem Strašivcem domluveni na setkání, málem k němu nedošlo. Pan Strašivec si to jednoduše rozmyslel a nechtěl na setkání přijít. Naštěstí se mi ho podařilo přemluvit a v mém doprovodu s mírným zpožděním na setkání přeci jen přišel. Během cesty mi vyprávěl osud čarodějky Miriany z Houmpenu, kterou zabil chrlič.

Po krátkém úvodním projevu knihovníka se slova ujal pan spisovatel, který vyprávěl o své rodině. Před tím se nezapomněl ochránit kouzlem proti všemožným čarám. Bohužel hned na úvod se objevil spor mezi novým knihovníkem a panem Strašivcem ohledně vhodnosti jeho knih do školní knihovny. Po ostřejší výměně názorů ale večer pokračoval již poměrně hladce.

O svých knihách se příliš rozpovídávat nechtěl, spíš poskytoval rady do života. Upozorňoval na nebezpečí při nezodpovědném kouzlení. Stále zdůrazňoval, že se na každé i nejjednodušší kouzlo musíme soustředit, jinak nás brzy potká nějaké neštěstí. Neštěstí, které potkalo i jeho rodinu, když se na jeho matku zřítil dům při hloupé kouzelnické chybě.

Po této nepříjemné vzpomínce, která nechala pana Strašivce naprosto chladným, se na řadu dostaly dotazy přítomných. Nejvíce pana Strašivce potěšil dotaz na ruské šamany, o kterých se dokázal na chvilku rozpovídat. Připojil i velice zajímavou historku o souboji šamana s vyvolaným temným démonickým drakem.

„Víte, šamani v ruské tajze se na kouzlení dokonale soustředí, berou v úvahu veškeré možnosti a připravují se na ně. Proto dokážou poměrně úspěšně a celkem bezpečně vyvolávat i démony. Jeden z šamanů dokázal po dlouhých přípravách vyvolat démonického draka. Souboj to byl fantastický, šaman dokázal předvídat každý drakův útok a úspěšně jej odrážet. Netrvalo dlouho a šaman měl zcela navrch. Už to vypadalo na jasný triumf šamana, ale během jednoho složitějšího kouzla pod ním praskla větvička. To samozřejmě šamana vyvedlo z dokonalé koncentrace. Bohužel to nebyl ten důvod, který ho stál život. Tím důvodem byl druhý drak, který přiletěl, když uslyšel řev svého démonického předka. Je jasné, jak to dopadlo, drak šamana sežral. Nikdy se nedokážete připravit na všechny možnosti, ale musíte je umět eliminovat!“ vyprávěl Nerozuma Strašivec.

Po tomto příběhu dostala většina přítomných podivný strach a v dalším dotazování už nepokračovala. Nervózní spisovatel se brzy rozloučil a spěšně opustil náš hrad. Poté následovala poměrně živá diskuze ohledně knihovny. Nápady a novinky se dozvíte na konci měsíce právě zde v Denním věštci.

Během setkání bylo možné odpovídat na otázky pomocí kouzelných pergamenů. Udělovaly se imaginární body, které se následně přepočítaly na hodnotné ceny a body do školního poháru. Pro ukázku přikládám některé z pergamenů, které se během večera objevily:

Soutěžní pergamen č. 1

Soutěžní pergamen č. 2

Pořadí na prvních třech místech:

1. Michael Jones – 31 IB

2. Calwen Silvernose – 24 IB

3. Narcissa Teacherová – 21 IB

Doufám, že se zúčastněným večer líbil a užijí si i další plánované večery.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *