Profesor Thor Henrik Nilsen aneb růžové žiletky

| Vydáno:

Už i tučňáci ve školní radě si ráčili všimnout nového profesora, pana Thora Henrika Nilsena. Pokud i vy se chcete něco dozvědět o našem novém fialovém, čtěte dále.

Když jsem přepadl pana profesora ve Velké síni a chtěl jsem se ho zeptat na pár informací ohledně výuky, nevypadal příliš nadšeně. Posléze se náš rozhovor dostal do mírně jiných kolejí…


Víte, že jste výjimka? Většinou se noví profesoři přijímají z řad studentstva, jaké myslíte že byly hlavní páky na to, aby vás madam Angela přijala?


Měl jsem dvě páky, které mě sem dostaly – pan Ségolas a slečna Anseiola. Kdyby mě oba dva dobře neznali, těžko bych se k Vám dostal…


A co ta třetí, vaše nesporné kvality? Ty určitě také měly svůj vliv.

Víte, že už i hradní zdi si šuškají o tom, co budete učit? Když si povídaly ty u Velké síně, zaslechl jsem, že by to snad mělo být Přeměňování a vyšší ročníky Kouzelnické češtiny, můžete to vyvrátit, potvrdit či jinak specifikovat?


Ano, bude to přeměňování. Bude to také vyšší ročník kouzelnické češtiny a také vyšší ročníky astronomie. Hodně mě udivilo, že tak důležitý obor, jako je transfigurace, se tady nevyučuje.


Boužel jeho výuka skončila s odchodem profesorky ze školy. A jakou životní pouť máte vy za sebou? Prozraďte našim čtenářům něco víc o své temné (či snad světlé :D) minulosti.


Má minulost nebyla nikdy nijak temná…:-D Mým domovem je Norsko a jsem hrdý na to, že odtamtud pocházím. Hodně jsem studoval v hlavním městě (jestlipak víte, jaké? :-D) na univerzitě transfigurace. Své znalosti jsem zúročil v Kruvalu a nyní se je pokusím zúročit i tady.


Samozřejmě, Oslo je nádherné město. Máte za sebou spoustu let studia a o co jiného, kromě již zmíněné gramatiky, přeměnování, astronomie, se zajímáte?


No, ještě o ty růžové žiletky 😀 Hodně mě zajímají obory okolo Jasnovidectví a Numerologie.


Ano, Elizabeth Lextrová, se sem právě dobývá se svou esejí o jejich historii, nedivil bych se, kdyby se o růžové žiletky začala zajímat celá škola. Prozraďíte nám o nich něco víc?


Rád bych prozradil, ale to by potom přišly o tu roušku tajemství, no ne? Nechám studenty trochu podusit zvědavostí.


A kdyby jste jen trošku poodkryl roušku tajemství? 😀


Poodhalím, že jsou tu s námi už od 8.st.n.l. Prožívaly své strasti a svá muka, stejně jako užívaly šťastných období, tak jako ostatní národy.


Uvažujete o vypsání předmětu, který by nás seznámil s jejich zajisté zajímavou historií? Aá, vidím, že už nám o nich opravdu víc neřeknete. Chcete ještě něco vzkázat čtenářům Denního Věštce?



Zamyslí se

A víte, že i uvažuju? Ale ještě si počkám, jaký o ně bude zájem. Uvidíme. Každopádně čtenářům bych chtěl popřát hodně nervů do nového školního roku a Vám bych chtěl popřát mnoho spokojených čtenářů.


Já vám mnohokrát děkuji za čas mnou otrávený a přeji co nejradostnější život růžovým žiletkám i Vám.

Takže tu máme novou záhadu, já jdu dále pátrat po růžových žiletkách a hned jak se něco dozvím, máte to tu!

Komentáře

  1. – Á, jak vidím, ukázkový příklad protekčního přijetí a to mi bylo tvrzeno, že na této škole žádná protekce není a každý si na registraci musí počkat…

  2. No a co? – Když na to má a madame Angela jej přijala, nechápu, proč by to mělo vadit. Když byl lepší než jiní, má právo tady být, no..

  3. – Já bych taky mohla ukázat, že jsem lepší než jiní… Ale to by musela být otevřená registrace a ne, aby se brali profesoři proto, že je někdo zná…

    1. Re: – Jste-li, ukažte. Chcete-li. A ano, je to tak. Profesoři zvenku musí mít nějaké „doporučení“, aby stálo za to nad nimi vůbec uvažovat. O někom, koho nikdo nezná, si sice můžeme myslet co chceme, ale z dlouhodobého hlediska se o něm neví nic. A to je pak problém.

    2. – Btw: A na registráciu si samozrejme musel nový kolega počkať tiež. Ak ste si všimli, bol prijatý až po študentskej registrácii.

  4. – Kdybych věděla, že se při studentské registraci smím přihlásit jako profesorka, tak bych také neváhala… Je to docela podraz pro všechny, kteří by profesory chtěli být a nemají v hradě známé a přesto na to, aby zde učili, mají… A to nemluvím jen o sobě a nemám ani přemrštěné sebevědomí…

  5. – Nevím co to je za diskuzi, být profesor, něco znamená, nejde přijmout někoho, kdo sice má dobré výklady, ale nikdo o něm nic neví, tak to prostě je…

    1. Re: – Stěžovat si umí každý. A vám to jde nějak pěkně od ruky. 🙂 Ze studentské pozice máte mnohem větší šanci na přijetí do fialového sboru. I když ta šance stále není příliš vysoká, neb zájem má hodně lidí a těch míst zase tolik není.

    2. Re: – Stěžovat si umí každý. A vám to jde nějak pěkně od ruky. 🙂 Ze studentské pozice máte mnohem větší šanci na přijetí do fialového sboru. I když ta šance stále není příliš vysoká, neb zájem má hodně lidí a těch míst zase tolik není.

  6. – Po studiu na této škole jsem zjistila, že pokud nevycházíte dobře s určitými profesory, tak stejně máte smůlu na přijetí do fialového postu… Takže…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *