Soumrak famfrpálu?! aneb Zamyšlení nad sezónou Léto 2011

| Vydáno:

V posledních několika letech se o famfrpálový pohár bojovávalo prakticky jen mezi Nebelvírem a Zmijozelem. Tyto koleje měly velice silné týmy a o vítězi školního mistrovství tak rozhodoval jejich vzájemný zápas – a v podstatě šlo o to, kdo z obou veskrze stoprocentních soupeřů bude mít více štěstí a chytí zlatonku.


Koleje Mrzimor a Havraspár se dlouho beznadějně plácaly o několik tříd za těmito borci. Ovšem již předloni šel žlutý tým znatelně výkonnostně nahoru, postupně získával více zkušeností a začal představovat rovnocennějšího protivníka, než byli červení a zelení zvyklí. Loni již poznali, že s Mrzimorem je třeba vážně počítat. Slabinou tohoto mladého týmu ale zůstává post chytače… merlinužel je v Mrzimoru tato pozice zřejmě opravdu postižena kletbou, jak již bylo rozebráno v článku Prokletí mrzimorských chytačů? (Žlutý Trimeles, 2.2. 2011).

V loňské sezóně se do boje o famfrpálový pohár zapojil také fialový „profesorský“ (ve skutečnosti „zaměstnanecký“) tým, od nějž všichni čekali zdramatizování turnaje – jeho výkony ale byly dosti nevyrovnané a zeleno-červenou nadvládu nakonec neohrozil. (Profesoři tehdy skončili třetí). Letos již patrně profesoři vyhodnotili situaci tak, že ve svém věku a postavení se nebudou ztrapňovat před nějakými studentíky a zůstali pouze na tribunách. Škoda!

Kapitáni:

V sezóně Léto 2011 se vedení mrzimorského družstva ujala Ellka Willowa, kapitánkou zelených se stala Jean Molliacová, kapitánem červených zůstal Nebelbrach Mechacha. V Havraspáru kapitánskou pásku letos nosila Lilien Emity Meissed – tuším, že rovněž stejně jako loni.

První zápas sezóny sehráli letos Nebelvírští proti Mrzimorským . Byl to zpětně viděno asi nejpříjemnější a nejpohodovější zápas Léta 2011. Boj byl napínavý, Mrzimor hrál opravdu dobře, ale proti mistrovskému červenému chytači se mu prosadit nepodařilo. Žlutí i červení ale hráli férově a se vzájemným respektem a všichni si utkání pěkně užili. Délka necelých 9 hodin byla myslím přijatelná pro všechny.

07. 05. 2011 – Nebelvír (1540) x Mrzimor (990)

Celková doba zápasu: 8:55:15, chytil(a) zlatonku: Nebelbrach Mechacha

Druhé utkání sezóny mezi Zmijozelem a Havraspárem však přineslo nepříjemné překvapení: modří prakticky vůbec na hřiště nenastoupili a zelení tak z vítězství s nulou neměli moc upřímnou radost. Kolem této události se následně rozvinula bouřlivá debata, v níž se řešilo, jestli má famfrpál vůbec ještě nějaký smysl a budoucnost… neuvěřitelných 108 komentářů pod článkem Havraspár versus Zmijozel (Žlutý Trimeles 15.5. 2011) ukázalo, že tento sport nám rozhodně není lhostejný, nějaké změny ale určitě nutně potřebuje.

14. 05. 2011 – Zmijozel (1250) x Havraspár (0)

Celková doba zápasu: 2:25:23, chytil(a) zlatonku: Cerridwen Lowra Antares

Třetí zápas sehrál Mrzimor proti Havraspáru. Pro tyto týmy to bývalo rozhodující utkání, jehož vítěz se radoval alespoň z 3. místa a poražený zůstal beznadějně poslední. Letos ale nešlo o napínavé derby, modří i toto utkání takříkajíc vypustili a Mrzimor jasně zvítězil – než se ale podařilo žluté chytačce zápas „proti nikomu“ zakončit, museli Mrzimorští létat nad hřištěm téměř 27 hodin, což je už myslím neúnosné a je otázkou, zda by neměla být pravidla famfrpálu upravena tak, aby v podobném případě mohlo být utkání ukončeno vzdáním se beznadějně slabšího soupeře. Na druhou stranu takto Mrzimor získal zdarma možnost tréninku, což je také užitečné – pokud ovšem dojde k dlouho slibované a naznačované reformě famfrpálu, je otázkou, zda takto „nalétaná procenta“ žlutým k něčemu příští rok budou…

21. 05. 2011 – Mrzimor (3380) x Havraspár (350)

Celková doba zápasu: 26:48:10, chytil(a) zlatonku: Ellka Willowa

Čtvrtý zápas sezóny: tradiční nejsledovanější derby Nebelvír versus Zmijozel. V článku Zamyšlení nad zápasem Nebelvír x Zmijozel (DV 28.5. 2011) si p.p. Mintaka Orionis všimla, že zatímco dříve byly tyto týmy opravdu přísně elitní, dnes „famfrpál už není tak ‚strojově‘ kvalitní, přijde mi sympatické, že za kolej může nastoupit skoro kdokoli, kdo je přítomný v danou dobu na hradě. Tím se famfrpál opět otvírá všem a může přinést zajímavé a zasloužené výsledky.“ Co dodat? Ukázalo se, že Zmijozel, byť stále disponuje vynikajícími hráči, již není neporazitelný, a to povzbudilo Mrzimor před nadcházejícím utkáním se zelenými… Na druhou stranu již tímto zápasem bylo rozhodnuto o vítězi a Mrzimor věděl, že přes veškerý optimismus s tisícovkou bodů navíc (do školního poháru) nemůže počítat…

28. 05. 2011 – Nebelvír (1020) x Zmijozel (560)

Celková doba zápasu: 5:19:3, chytil(a) zlatonku: Nebelbrach Mechacha

O výsledku pátého utkání – Nebelvír versus Havraspár – prakticky nikdo nepochyboval. Překvapením bylo snad jen to, že chycení zlatonky trvalo více než 12 hodin

04. 06. 2011 – Nebelvír (2550) x Havraspár (330)

Celková doba zápasu: 12:33:50, chytil(a) zlatonku: Nebelbrach Mechacha

Poslední (šestý) zápas sezóny – Mrzimor proti Zmijozelu – naopak přinesl naprosto šokující průběh. Poté, co ztratili naději na celkové vítězství, byli patrně Zmijozelští natolik demotivováni, že k utkání nastoupili pouze ve čtyřech a o mnoho víc jich během zápasu nedorazilo. Mrzimor tak poprvé v historii porazil Zmijozel a to naprosto neuvěřitelným poměrem 4670:530. Ve školním famfrpálovém mistrovství tak žlutí odsunuli zelené na 3. příčku a získali stříbro! Přestože po většinu času byli na hřišti sami, museli tam ale vydržet více než 23 hodin. Rozhodnuto přitom bylo již po dvou hodinách hry…

11. 06. 2011 – Mrzimor (4670) x Zmijozel (530)
Celková doba zápasu: 23:10:54, chytil(a) zlatonku: Ellka Willowa

Celkové výsledky Léto 2011

1. Nebelvír 3:0

2. Mrzimor 2:1

3. Zmijozel 1:2

4. Havraspár 0:3

• Mrzimor – celkové skóre 9040:2420 (na hřišti 58:54:19)

• Nebelvír – skóre 5010:1880 (na hřišti 26:57:48)

• Zmijozel – skóre 2340:5690 (na hřišti oficiálně 31:57:23, ale vzhledem k průběhu zápasu Mrzimor x Zmijozel odhaduji reálně tak na celkových 10-12 hodin na hřišti)

• Havraspár – skóre 680:7180 (na hřišti oficiálně 30:55:23, ale vzhledem k průběhu zápasu Mrzimor x Havraspár a Zmijozel: Havraspár odhaduji tak na celkových maximálně 8 hodin na hřišti)

Pro srovnání loňské výsledky:
1. Nebelvír 4 : 0 (celkové skóre 8010 : 2590)
2. Zmijozel 3 : 1 (skóre 5660 : 760)
3. Profesoři 2 : 2 (skóre 5140 : 3490)
4. Mrzimor 1 : 3 (skóre 5090 : 3100)
5. Havraspár 0 : 4 (skóre 1290 : 15 250)

Z této malé statistiky je patrné, že největší kus práce na famfrpálovém hřišti odvedl letos Mrzimor, avšak „bez stovkového chytače se turnaj vyhrát nedá“, jak na adresu žlutých již na začátku sezóny prorocky prohlásil červený Nebelbrach Mechacha.

Pokud se mrzimorské kapitánce Ellce podaří zlomit letité prokletí žlutých chytačů, mohlo by to už příští rok vypadat docela jinak.

Ale bude se vůbec ještě hrát famfrpál tak, jak jsme ho léta znali? Již před letošní sezónou se mluvilo o zásadních změnách, nakonec žádné nepřišly. Přijít o „nalétaná procenta a čtverečky“ je pro naprostou většinu hlavně starších hráčů nepřijatelné, přitom je však patrné, že dosavadní podoba famfrpálu se tak nějak přežila.

Bez famfrpálu by ale Hogwarts nebyly Hogwarts! Nejde přece jen o to, že člověk stráví celý den mačkáním jakéhosi virtuálního tlačítka. Kdo se do hry opravdu vžije, ten úplně cítí vítr svištící mu kolem uší, zářivě červený camrál létající z jednoho konce hřiště na druhý a potlouky dorážející ze všech stran. To, že se potřebný počet lidí dokáže domluvit a zorganizovat tak, aby byly všechny posty obsazeny po celý dlouhý den a třeba i noc, že dokážou svůj čas „obětovat“ pro kolej, to je podle mě pravý smysl famfrpálu. Ta „týmovost“. A dá se přitom zažít i spousta legrace, když je dobrá vůle a dobrá nálada.

Můžeme stokrát říkat, že celé hodiny „bezduše klikat“ je ztráta času, ale důležitost této hry je právě a jedině v tom, že ji za důležitou považujeme – anebo už ne?

Komentáře

  1. :-/ – Musím se ohradit…
    Nepopírám, že proti zmijozelu jsme nenastoupili, ale proti mrzimoru ač s málo hráči, modří se snažili a to i po tom, co přišli ti srazový, takže prosím trochu opatrně s tím, že Mrzimor trpěl na hřišti 27hodin sám!
    To že si Havraspár s Nebelvírem zápas maximálně užili nikde zmíněno radši ani není, že? No jasně, ono by to pošpinilo ten skvělý ublížený dojem, o havraspáru jako o rušiteli famfr sezony!
    A co se týká hodin, havraspár byl na hřišti proti červeným neustále, to jsme již na 12hodinách. A co se týká zápasu proti mrzimoru, také tam nějakou tu hodinu strávil,..takže trochu prrrr!!!

  2. také… – … mě to zarazilo, že o zápasu H x N byla jedna věta, protože obě koleje si zápas užívaly v přátelském duchu, včetně pozápasových akcích (např. v knp) a stylem „Havravír“ a „Nebelspár“ …
    článek ale vyzněl přesně, jak by měl vyznít o mrzimorského studenta, tak se není čemu divit… každopádně název článku by se měl asi opravit, protože tohle neodpovídá … chybí mi tam slovo Mrzimor

    😉

    1. Re: také… – Já musím souhlasit s Espi i Lilien. 🙂 Sophi, nevím, co to do Tebe vjelo, chápu, že Havraspár se letos choval ve famfrpálu proti Zmijozelu nemožně a tam naprosto chápu jakékoliv plivance. Ale proti Mrzimoru? Že jsme měli sraz, za to nemůžeme, byl naplánován dřív než famfrpál. Já sama jsem Ti ještě vysvětlovala přes sovy situaci, navrhovala jsem jiný termín a kdesi cosi, protože mě opravdu mrzelo, že na zápas s vámi tu nemůže být celá kolej. Přesto Havraspár nastoupil a my, co jsme srazovali, jsme hned po příchodu domů vběhli na hřiště, kde to bylo v pohodě 7 proti 7. Nevím tedy, co to tady všem bulíkuješ a jaký je Tvůj motiv. :)) Tedy mě malinko uráží, když pak píšeš, že za celou sezonu jsme na hřišti byli 8 hodin 😉

      A přesně jak říká Espe. Proč se o zápase Havraspár vs. Nebelvír nepíše skoro nic? Proto, že by se to muselo pochválit a cílem tohohle článku je plivnout si na Havraspár, který je přeci tak neschopný, nesportovní a neochotný představovat si, jak „létá na hřišti a vítr mu cuchá vlasy“? 😀 ;)) Ten zápas s Nebelem byl úžasný, pro nás nejlepší za sezonu, skvěle jsme se bavili, atmosféra byla báječná, mejdan v KNP po zápase ještě lepší. Ten den si chválili nebelvírští v LT, chválila si ho i madame Minti, my modří jsme si to v kolejce nemohli vynachválit. 🙂 Tohle mě trochu mrzí..

      A pak tedy musím vyjádřit svoje zklamání nad posledními dvěma odstavci. Sophi, cožpak jsme si spolu nevyměňovaly románové sovy, kde jsem Ti vysvětlila náš úhel pohledu? Měla jsem dojem, že jsi ho dokonce pochopila. Zjevně ne, když máš pak potřebu si opět kopnout. Přijde mi to trošku dětinské, z nějakého důvodu mám dojem, že je to kvůli boji o školní pohár, jsem vedle? 😉

      Je mi to líto. Jinak je to úplně skvělý článek, takové shrnutí sezony bylo potřeba. A ty, Sophi, umíš fakt dobře psát. Když zrovna nemáš potřebu ublíženě šlapat po Havraspáru. Jak říkám, za zápas se Zmijozelem si zasloužíme ledacos. Ale proti Mrzíku? Nedejmerlin proti Nebelvíru, kde to bylo fakt úžasné? Je mi fakt líto, že jsem investovala tolik času do psaní sovy, ve které jsem Ti vysvětlovala náš úhel pohledu.

      A závěrem jen zmíním – když už si kopu do Havraspáru, kopnu si i do jeho kolejního, že? 😀 Komedie. Nechápu, jak si vůbec můžeš myslet, že se zavedením nového famfrpálu můžeme „Přijít o „nalétaná procenta a čtverečky“ je pro naprostou většinu hlavně starších hráčů nepřijatelné, „. Mohla bys mi říct, co si myslíš o profesoru Werewolfovi, když se domníváš, že by všem vzal nalétané statistiky a nový famfrpál by se spustil všem „od nuly“? 😉

      Je mi z toho blivno, nehodlám tohle dál řešit. Myslela jsem, že jsi někde trochu jinde 🙂

      1. Re: Re: také… – Larrie… Z toho tvého výrazu „blivno“ se budu asi ještě dlouho vzpamatovávat. Je to asi to, co se mně tady dneska dotklo nejvíc a co mi připadá nejvíc nespravedlivé. Přečti si prosím článek ještě jednou bez toho, že v něm budeš hledat „plivance“, které tam fakt nejsou, a pak prosím i mé komentáře tady. Třeba pochopíš, že mně o žádné „kopání“ do nikoho nešlo…

  3. – Zajímavý článek… šéfredaktor by na jeho popud mohl přidat do ankety možnost „nesnížím se na úroveň jistých redaktorů“ Ale dobře, když článek tak pevně a přesvědčivě podává, co všechno se na hřišti událo, navíc tak neskutečně nestranně… ať se mu vyrovnají taky komentáře: Havraspár je prostě lepší než Mrzimor. Vždycky byl a s tímhle přístupem žlutých vždy bude, smiř se s tím, prskáním si možná vyléčíš zlomenou sebedůvěru z aktuální výše bodování, ale ničemu nepomůžeš. Je mi líto všech normálních, chytrých a slušných žlutých, o spoustě mám dobré mínění a věřím že by takový blábol v životě nenapsali. O jiných, a bohužel právě o těch kteří jsou nejvíc vidět, se to říct nedá, jak je tady krásně vidět. Nevím, čeho jsi chtěla článkem dosáhnout. Že je Mrzimor zrovna lepší ve famfrpálu nikdo nepopírá a popírat nebude, opravdu si to nemusíš dokozavat takovým článkem. Napsat rozumný, spravedlivý článek o famfrpálové sezóně, rozběhla by se tady úplně jiná a daleko lepší diskuze. Napsat dobrý článek o tom, že se Mrzimor ve famfrpálu zlepšil, prakticky všechny komentáře by tady uznale přitakávaly, protože je to pravda. Tímto výplodem urážíš všechny koleje, kteřé se zmíněných zápasů zůčastnily, nejvíc ale právě Mrzimor, který by si zasloužil uznání za své výkony, ne prskání na ostatní. Pomlouváním soupeřů, že nestáli za nic, snižuješ úspěch a výkon vlastního týmu. A jo, pochop si to jak chceš, tu část o tom kam mě s takovým komentářem pošleš můžeme přeskočit, články utváří mínění o autorech a mínění o autorech zase váhu jejich reakcí. 😉

  4. no 🙂 – toto je článek napsaný rozhodně objektivně a bez nějakého zaujetí :)) A neříkáme to jen my, modří, o kterých v tom článku fakt není jediné pěkné slovo, ale i červení, kterých se to, že jsi nezmínila ten skvělý vzájemný zápas docela asi taky dotklo:)
    Nemluvě vůbec o tom, že ve článku není zmíněno, jak se zelení v podstatě vykašlali na zápas s Mrzimorem, když zjistili, že ten pohár vlastně už vyhrát nemůžou… 🙂 Ale to je přece pochopitelné stanovisko…

    Když jsem viděl titulek, zajásal jsem. Při čtení článku už jsem byl ale trochu zaražen. K tomu konci a tomu, že se smažou procenta a terčíky – buď prosím tak laskava a přestaň šířit paniku. Dost práce mi dalo, aby se stávající statistiky převedly do nového systému a nikdo o nic nepřišel. Ale chápu – kdyby tento článek měl být objektivní, tak by sis musela dát tu práci s tím, že se někde zeptáš, jestli je něco pravdy na to, že všichni přijdeme o nalétané pomoc.

    O novém famfrpálu toho sice moc říkat nechci, ale zásadní otázky bych zodpověděl – stejně jako jsem poskytnul informace tomu,kdo se zeptal. Ale to už je práce navíc přece.

  5. hehehe – Mám takový pocit, že zvládneme napsat i víc než těch 108 komentářů. 😀 Nicméně tenhle článek zatím neberu vážně, nevěřím, že by sluníčková žlutá něco takového dokázala napsat, to fakt ne. Asi by se mělo zrušit těch 1000 bodů za výhru famfrc poháru, zbytečně to jen rozviřuje atmosféru mezi kolejemi. Troufám si říct, že kdyby tam vůbec nešlo o ty body, polovina lidí by ztratila tu motivaci hrát. A polovina by tam šla, aby si užila „vítr svištící kolem uší“. Víte, stačí si otevřít okno a ucítíte úplně to samé. 😀 Ta snaha hodit na Havraspár špínu tu byla vždycky, nejvíc ale vynikala, když měl na dosah pohár, takhle to na mě působí. A jak jinak donutit havraspárské, aby se přestali snažit bodovat, než do nebe urážejícím článkem, že. 🙂 a než někdo začne volat, „jak si něco takového můžeme myslet“, „Mrzimoru nejde o pohár!“ a „Nám jde hlavně o atmosféru ve famfrpálu“, tak se prosím zamyslete. Když vám jde o to famfrpál si užít, proč ho kazí jen Havraspár a ne Zmijozel, který když viděl, že nevyhraje, jednoduše zmizel? Asi v tom bude trochu hlubší důvod. 🙂

    1. Re: hehehe – Mrzimoru samozřejmě o pohár (ten i onen) jde, ovšem rozhodně kvůli tomu na nikoho nehází špínu. Že v tom poháru bodovacím modří mají (zatím) navrch, to rozhodně nebylo pro mě popudem je „do nebe urážet“. Já takhle neuvažuju a vašich výkonů si vážím, vaší kreativity i vašeho ohromného časopisu. Možná byste také vy mohli zkusit nehledat ve všem jen to černobílé vidění a řevnivost…
      (P.S. Já právě úplně a naprosto chápu, že ne každému se chce trávit hodiny tím klikáním, které samo o sobě fakt objektivně vzato žádná zábava není. Když to trvá únosnou dobu a oba týmy mají šanci zvítězit, pak je to fajn a člověk si může představovat ten vítr atd. plus bavit se s přáteli, ale pokud se jen zbytečně hodiny a hodiny protahuje v podstatě rozhodnuté utkání, tak je to prostě pitomost a bylo by lepší jít se projet na kole, když je venku krásně. Článek byl právě o tom, že stávající systém potřebuje změnu, aby to lidi zase bavilo. A že doufám, že ta změna přijde…)

  6. .. – k tomu výš nemusím nic dodávat, jen bych opakoval, ale zmíním že..vítr kolem uší cítím jen když si otevřu okno nebo si jednoduše půjdu ven zaběhat nebo vyjet na kolo. (což jsem mimochodem jeden hrající den byl) Provětralo mě to tedy mnohem víc než při klikání, tam jsem cítil pouze vánek proudící mezi mými prsty a tlačítkem myši, případně při nesouhlasném kroucení hlavy 😉

  7. Asi jste mi nerozuměli, – já jsem chtěla prostě shrnout sezónu, ve které jsem nabyla dojmu, že famfrpál jako takový už celkově nějak přestává být pro lidi přitažlivý, což je škoda, a rozhodně jsem nechtěla nikoho urazit ani do nikoho kopat. Do žádné koleje a už vůbec do žádného kolejního. Vážně jsem to tímhle způsobem nemyslela. Zamýšlela jsem se nad krizí famfrpálu jako hry, a ano, také nad tím, že je škoda, že zrovna když se Mrzimor konečně postavil na nohy a začalo se mu dařit, tak mám pocit, že famfrpál většinu lidí na Hog přestal bavit. A že je asi nejvyšší čas, aby se celý systém hry nějak změnil, v což doufám, že se stane, protože se o tom mluví už dlouho.

    Myslím, že vaše reakce jsou přehnaně tvrdé, ale pokud jste to takto pochopili, že byl článek namířen proti Havraspáru, tak mě to mrzí a omlouvám se.
    Na druhou stranu bych mohla říct, že vyhlašovat tady něco o ublíženém Mrzimoru a o tom, že Havraspár je prostě jednou provždy lepší, to snad je zbytečné. Skoro bych řekla, že si tak nějak jako „zkopaná“ připadám právě až teď, ale zřejmě jsem si to ve vašich očích zasloužila, co už se dá dělat.

    To o spoustě hodin na hřišti jsem psala jako úvahu nad tím, že současná pravidla systém famfrpálu prostě k tomuto vedou, že pokud tým nemá špičkového chytače, tak i když přesvědčivě vede, nemůže zápas skončit a neúměrně se protahuje. To bylo obecné konstatování slabiny tohoto systému a ne ublíženost Mrzimoru. Prostě 27 hodin sedět u počítače a klikat už objektivně může bavit opravdu málokoho, ať je modrý, žlutý nebo jakýkoli.

    Že naprogramovat nový famfrpál je příšerně složité, to naprosto chápu, a proto by mě nepřekvapilo, kdyby započítání dosavadních „nalétaných procent“ nebylo (úplně) možné, a nikoho bych z toho neobviňovala… Prostě by to byla daň za něco nového. A za to nové, co by nás víc bavilo, by asi stálo za to i ta „procenta“ obětovat, i když by to bylo těžké.

    To, že zelení poté, co zjistili, že už pohár nezískají, byli demotivováni, a asi proto se na zápas víceméně vykašlali, to ve článku zmíněno bylo. Zápas mezi Nebelvírem a Havraspárem jsem neviděla a velmi se tedy omlouvám, že jsem o něm nic nenapsala, pokud byl tak fajn, jak říkáte, tak to je skvělé a znamená to, že zas tak zlé to s famfrpálem není.

    Takže asi tolik. Zlý úmysl jsem neměla a jako takový zloduch, za kterého mě v komentářích označujete, si opravdu nepřipadám, nicméně se omlouvám všem, kdo se tímto článkem cítí poškozeni. Protože rozhodující je, jak to cítí čtenář, dobré úmysly jsou málo platné, pokud je autor nedokáže vyjádřit tak, aby správně vyzněly. Mea culpa.
    Ale aspoň zde máte přehledně shromážděny veškeré statistiky uplynulé famfrpálové sezóny a to je myslím užitečné.

  8. 🙂 – Důležité je, že jste všichni tak strašně objektivní. Jo článek je směrován lehce žlutě a kdo z vás je při psaní článku opravdu neutrální? Hlavně že jste Sophi všichni poděkovali za ty články co psala k turnaii kouzelnických škol, nebýt jejích zpáv, víme kulové.
    Je to tak, když člověk odvádí dobrou práci, je to bráno jako samozřejmost. Ale jakmile jen jednou uklouzne, hned se na něj sesypete jako supi a pořádně se nažerete jeho masa. Jste úsměvní.

    1. Re: 🙂 – To zkusím říct profesorům… nedávejte mi T! Já měl minule dvě Včka, přece mi nebudete vyčítat jedno uklouznutí. Pardon, že pod každým článkem není hluboká úklona a smeknutý klobouk. Když jsi ale zmínila články o turnaji, ano, ty byly výborné. Když člověk odvádí dobrou práci, je to skutečně bráno jako samozřejmost, na tom není nic špatného, člověk který dokáže „dělat dobrou práci samozřejmě“ má být na co hrdý a ostatní mu můžou jedině závidět. Že uklouzla říkáš ty, napsala prostě článek který se nám nelíbí, tak to řekneme. Nebo máme mlčet s tím že jsme málo chválili jidny? Když se párkrát zavděčím, můžu pak bez starosti napsat cokoli a nečekat záporné reakce? To by mě docela i zajímalo. Taky se usmívám.

    2. Re: 🙂 – jenom bych dodal – při psaní článku do Denního věštce by měl být objektivní každý. Výjimkou jsou výstřely, což snad chápe každý.

      Kdyby tento článek byl v kolejním periodiku a s tímdle nádechem, tak se sice lidi taky ozvou, ale tady v tom vám prostě budou muset dát za pravdu.

      Jinak jak jsem říkal, jsem rád, že takovýto článek vyšel. Pokud si odmyslím ty narážky na Havr a to, jak je neschopny nastoupit a ignoruje cele mistrovstvi, (což je lež), tak je fajn, že někdo sepsal celý průběh famfrpalu v roce Leto 2011.

    3. Re: 🙂 – ohohohou, to ale pr. Kolikrát jsem Sophii děkovala za to, že přináší zprávy ohledně Turnaje? Několikrát. Pokaždé, když se mi ozvala. Vždy jsem jí poděkovala za podporu a za to, že aspoň ona se o Turnaj z novinářského hlediska zajímá.

      A upřímně, na těch článcích nebylo málo mojí práce, pokud sis zase nevšimla ty…

  9. … – Já si článek přečetl a přijde mi naprosto v pořádku, autorka se v něm nesnaží napadat Havraspárské a je napsán dobře. Tak, že shrnul celou sezónu. Nechápu, proč se do Sophie pouštíte…

  10. – Krásné, žít ve světě, kde se jen kritizuje, ale nechválí – rozkošné. Tak si v něm žijte:) Ale i psa naučíš víc tím, že ho pochválíš, než že ho ztřískáš a o lidech to platí stejně. Je opravdu zajímavé jak se u bezproblémových článků nestrhne bouřlivá diskuze o tom, jak skvěle jsou napsány a jak užasná byla ta událost, o které se píše. Ale to je nešvar našeho národa, protože jsme naštvaní sami na sebe, protože nás taky nikdo nechválí, ale jen kritizuje. Jsme Češi, národ bručounů, kritiků a ufňukanců. Buďme Čechy, jde nám to skvěle 🙂

  11. – Ono lze reagovat a nesouhlasit i méně kousavě…
    Omlouvám se, že se vměšuji, ale zřejmě byste se měli všichni vyspat.
    Tohle není vyjádření nesouhlasu, tohle jsou urážky a snaha toho druhého zesměšnit a znechutit mu jakoukoli další činnost.

    1. Re: – Ovšem jistě uznáte, že smáznout několika hodinovou snahu některých lidí, jak bylo v článku učiněno, a udělat z nich neschopné zůčastnit se zápasu, vyznívá taky jako snaha zesměšnit a znechutit jakoukoli další činnost.

  12. – Co bylo bylo, články o Turnaji sice byly fajn, ale to neznamená, že je musíme furt chválit 🙂 Turnaj skončil a dám příklad… za x let tu bude skandální článek od Sophie, který se setká se zápornými reakcemi. A to jako za těch x let budem vzpomínat, jak nás kdysi informovala o prastarém Turnaji? 😀 A ano, je to tak, když se cítím ukřivděně, prostě se ozvu. Nic víc, nic míň. To, že jsme neúmyslně vypustili jedno utkání (to se Zmijozelem) je pravda, ale při tom s Mrzimorem jsme nastoupili a snažili jsme se.

    Já chápu, že pochvala potěší víc než kritika. Chválím Sophi za ty TWT články. Líbily se mi…

    …ale stejně si myslím, že diskuze pod článkem je k tomu, aby se v ní diskutovalo. Aby se ničí názor neodsuzoval. A přesto se to dělá.

  13. no, možná koneckonců – že článek vyzněl opravdu zaujatě, ale rozhodně v něm není ani slovo o něčí neschopnosti, nesportovnosti a nemožnosti, taková slova jste používali jen vy sami. Zato na mou adresu tady padlo všechno možné od „blábolů“ po „snížení se na úroveň jistých redaktorů“. Takže si tak nějak říkám, proč já se tu vlastně omlouvám a kdo koho tady vlastně urážel – ale to jen tak na okraj. Každopádně je mi opravdu smutno.

    1. Re: no, možná koneckonců – Sophi, slova o neschopnosti a nesportovnosti padla v članku v Trimelovi, tak si to lidi jen spojili.
      CO se týče tohoto článku, tak tady nejvíc vadí (jak to tak sleduji) právě to, že jsi napsala, že prot vám Havr taky nenastoupil (což je prostě lež, protože i přesto, že největší aktivní část koleje byla v Praze na kolejním sraze plánovaném dlouho předtím než byly oznámeny termíny zápasů, tak modří nastoupili a snažili se bojovat i proti přesile).
      A samozřejmě nesouhlas byl i proto, že zápas, který Nebelvír i Havraspár bavil nejvíce a pokračoval poté i zábavou v KNP, tu je smeten jednou větou a to ještě v neprospěch Havraspáru (ač je pravda, že neměl šanci proti rozjetému Nebelvíru). Není tam zmínka o tom, že jsi zápas neviděla, ale odsoudila jsi ho kategoricky.
      Do toho si přičti zmíněnou informaci o „maximálně 8 hodinách na hřišti“ a naprosto chápu rozčilení těch, kteří tam prostě seděli a hráli.

      Jinak tento článek vítám, jelikož už je tak trochu veřejným tajemstvím, že se chystá nový famfrpál a já myslím, že už během léta o něm začnou prosávat informace na povrch.

      1. Re: Re: no, možná koneckonců – No, mimochodem jsem si znovu pečlivě ten Ellčin článek v Trimelovi přečetla a v něm o neschopnosti a nesportovnosti nebylo ani slovo. Schválně se koukni. To všechno bylo až v komentářích.
        O zápase Havraspár-Nebelvír jsem napsala jednu větu právě proto, že jsem ho neviděla.
        Jinak jsem začala přemýšlet, proč jsem vůbec ten článek psala – asi hlavní jeho smysl byl v tom, že jsem chtěla poukázat na to, jak neúnosně se protahují „díky“ současnému systému určité zápasy a že zásadní změna famfrpálu jako takového je nutná, a to i kdyby nás to mělo stát ty „nalétané čtverečky a procenta“.
        Vůbec jsem nechtěla nikoho odsuzovat. Naopak považuju za přirozené, že někdo nechce zbytečně trávit hodiny klikáním, když je o výsledku stejně rozhodnuto. Ale holt to bylo z vaší strany pochopeno jako nebetyčná urážka. Bohužel…

  14. – A já Sophi za tenhle článek chválim. A stojím si za svojí šéfkou z Trimela. Je to skvělá redaktorka, píše výborné články a nebojí se říct to, o čem si lidé šuškají bokem. A když vám to vadí – no je to smůla 😀

    1. Re: – Kdo říkal, že Sophia není skvělá redaktorka a šéfredaktorka? Mně by se tenhle článek líbil, kdyby se v něm tak okatě nepoukazovalo na to, jak se Havraspár na famfrpál vykašlal – a i když, jak říkáš, si to většina šušká bokem, pravda to není. A famfrpál je opravdu bezduchá klikací hra, ale to neznamená, že kvůli tomu nehrajem. Ale chápu, že je zbytečný snažit se dívat z jiného úhlu pohledu. A asi nikoho nedonutíme dívat se tím naším. To přežijem ;D

    2. Re: – „nebojí se říct to, o čem si lidé šuškají bokem“, tohle zcela shrnuje fakt, že článek není psán objektivně, ale „jedna bába povídala“..-> pravdivost nulová, z DV se stává bulvár?

    3. Re: – Justine, tak tohle už je snad problém deního věštce a jeho šéfredakrora, že tento článek nechal publikovat.
      To, že vy tady bulíte jako malý děcka, že vám někdo šlápnul na nožičku… a že jste ve famfrpálu slabý – ano jste. Jo, jedete na soutěžích jako draci, ve výuce jste dobří. Ale famfr prostě neumíte. A když vám to někdo vytkne, tak děláte scény a svádíte to na co můžete. Tak se s tim smiřte a nebo začněte dělat něco pro to, aby se o vás tohle neříkalo. Nám jste taky dlouho předhazovali, že se neúčastníme poháru a že to s námi není žádný boj. Tak jsme se zapojili a ukázali jsme, že dokážeme všechno, když chceme. To že vám se nechce klikat na tlačítka celý den, tak to už je váš boj a když se proti tomu někdo ozve, tak proti tomu nemáš ani ceknout. A co jako že jste měli sraz nebo jste zrovna kupovali rohlíky v sámošce? Co vy máte ponětí s čím se musejí potýkat ostatní lidé? Jaké mají problémy? Řeknu ti, že kdybych musela řešit jen to, že jsem měla sraz a kvůli tomu jsem nemohla klikat na tlačítka, tak jsem nejšťastnější člověk na světě. A vy tady teď všichni, jako ublížený miminka řešíte kdo koho kdy urazil. Vůbec jste celý článek nepochopili… Tak to já si asi půjdu taky stěžovat, že jsem v corvinovi dostala jen šest bodů z deseti za oblečení, co nosím, protože mi nepřipadá spravedlivé, že to bylo takto posouzeno a nikdo nepochopil můj styl. Fakt asi nemáte co lepšího na práci, než řešit takovýhle prkotiny, kolem kterých se netočí ani pytlík mouky, natož celý svět.

      1. Re: Re: – Tento komentář myslíš vážně? Jestli ano, řekni to rychle, protože na člověka který neumí číst nehodlám ztrácet čas reakcema. Nikdo tady neříká, že jsme ve famfrpálu dobří. Stejně tak nám nikdo nevytýká, že ho neumíme. Nebo snad někde něco takového vidíš? Pokud vím, diskuze se točí kolem toho, že stejně jako se Sophii nemusí líbit jak na ni reagujeme, některým modrým se nemusí líbit že vůbec nezohlednila jejich snahu. Křičíš tady o tom, jak jste se zapojili, jak jste ukázali že dokážete všechno, jak jste se střašně snažili… a přitom obhajuješ, že někdo zatracuje snahu jiných. Ukázkový příklad žlutého pokrytectví. I když tím možná urážím barvu, ono je to spíš lidma.

        1. Re: Re: Re: – Za tohle se omlouvám, druhou flašku vína už jsem si dávat neměla 😀 Neber ten koment vážně 🙂

      2. Re: Re: – famfr se nedá umět, myslim že klikat umíme všichni 😀 jen říkám, že shrnutí famfr roku by mělo být objektivní, to, že neni a svádíš vinu na DV, neznamená že se nemužeme ohradit…a tu flašku vína beru, ale tim spíš by ses měla ovládnout a nevymlouvat se potom na víno;)

  15. – „Letos ale nešlo o napínavé derby, modří i toto utkání takříkajíc vypustili a Mrzimor jasně zvítězil“

    „Havraspár – skóre 680:7180 (na hřišti oficiálně 30:55:23, ale vzhledem k průběhu zápasu Mrzimor x Havraspár a Zmijozel: Havraspár odhaduji tak na celkových maximálně 8 hodin na hřišti)“

    Možná že se tenhle článek líbí žlutým, zeleným či červeným. Ale modrým ne. Proč ne, máte nahoře, a to jsem nejspíš nevypsala všechno, ale jen to, co mě urazilo doopravdy nejvíc. Ono když se člověk snaží a je na hřišti určitě VÍC než těch 8 hodin a pak mu takhle někdo řekne, že se prostě nesnažil… zamrzí to. Jak by vám bylo, kdyby někdo tohle napsal o vaší koleji? Podle mě by jste se ozvali.

  16. – Musím souhlasit s modrými. Je vidět, že jste se zlepšili to ano, u každého máš dlouhý zápisek, ale u Nebelvír x Havraspár tam jenom pár vět? Je vidět, že když podotknu asi nejlepší zápas za sezónu, tak na to se absolutně vykašleš? Příjde mi to divné a to, že jsme nenastoupili proti Zmijozelu neznamená, že jsme na to absolutně kašlali, nastoupili jsme, ale šlo vidět, že nemělo cenu, nevydržela jsem na kotěti ani 3 minuty. A že jsme měli sraz, když jsme hráli proti mrzimoru to vám je absolutně šumák, jak jsem četla komentář Larrie, přišlo mi to líto a ty to vezmeš zase z té druhé stránky.
    Vše už tu bylo řečeno, já opakuji a už mě to nebaví!

  17. – Musím souhlasit s modrými. Je vidět, že jste se zlepšili to ano, u každého máš dlouhý zápisek, ale u Nebelvír x Havraspár tam jenom pár vět? Je vidět, že když podotknu asi nejlepší zápas za sezónu, tak na to se absolutně vykašleš? Příjde mi to divné a to, že jsme nenastoupili proti Zmijozelu neznamená, že jsme na to absolutně kašlali, nastoupili jsme, ale šlo vidět, že nemělo cenu, nevydržela jsem na kotěti ani 3 minuty. A že jsme měli sraz, když jsme hráli proti mrzimoru to vám je absolutně šumák, jak jsem četla komentář Larrie, přišlo mi to líto a ty to vezmeš zase z té druhé stránky.
    Vše už tu bylo řečeno, já opakuji a už mě to nebaví!

  18. – Než napíšou ještě další tři modří, že nesouhlasí s obsahem – ano, strávili jste tam více hodin a to je chyba v obsahu článku, Sophi se omluvila. Není nutno to opakovat.

    Co mi vadí, je forma, jakou jste s tím nesouhlasili. Dá se to říct mnohem slušněji.

    1. Re: – Ona je slušnost a slušnost. Říct někomu po x hodinách marné, doslova marné, snahy o cokoli „nic jsi nedělal“ rozhodně není slušnější, než někomu vynadat. To první se jenom netváří jako neslušnost hned na první pohled 😉 A jo, omluvila, po tom už proti ní nemůžu nic mít. Ale tady se zase řeší, jak strašně přehnaně reagujeme. Reakce jsou jenom přiměřené tomu co se nás dotklo. Teď už nekritizuju co bylo v článku, ale tu překotnou snahu dokázat jak neslušný Havraspár zase jednou je.

      1. Re: Re: – Na rozdíl od tebe to nebylo od Sophi cílené. Nazvat její článek blábolem a to „nesnížím se na úroveň jistých redaktorů“ je neslušné.

        1. Re: Re: Re: – Bylo to cílené, konkrétně na několik modrých, kteří na zápasech byli. Napsat že nic nedělali je taky neslušné. Nebo máš pocit že není?

          1. Re: Re: Re: Re: – Gr.
            Sophi, jak mimochodem psala, se nesnažila nijak se dotknout modrých.
            Ano, je to trochu neslušné, ale mnohem méně, než psát, že článek je blábol a podobné výrazy.

          2. Re: Re: Re: Re: Re: – Mimochodem to psala až později, po mojí reakci. A zkus se nedívat jenom na slova, ale na to o čem mluví. I kdyby jsme to psali úředním jazykem Vatikánu, pořád je neslušné shodit něčí snahu, stejně jako shodit něčí článek. Byli jsme na tom s neslušností úplně stejně, pokud se nechceš rýpat v detailech, například tím ke kolika lidem byl kdo neslušný, jak velké a dlouhé práce někoho se ta neslušnost týkala..? Radši ne, zápas trvá dýl než článek, že jo? 🙂

    2. Re: – Paule, a divíš se? Vybavuješ si, jak tu řvali jak urvaní ze řetězu žlutí, když se někdo jen trochu dotknul toho „my o pohár nestojíme“, nedejbože, aby zmínil „s nima se nepočítá“. Já to docela živě vidím dodnes. Ale nyní se přece karta otočila, nyní jsou reakce přehnané.
      Do Havru se kvůli tomu jednomu zápasu šilo celý rok a potom se vydá takovýto článek, kde se tomu dá navíc koruna a z jednoho „vypuštěného“ zápasu se to globalizuje kompletně na celou sezonu. To není fér, tak jsme se ohradili. Na to koneckonců má právo každý.

      1. Re: Re: – Jo, tehdy na sebe křičeli oboje strany a jestli si vzpomínáte, byl z toho pořádný cirkus a akorát byli všichni naštvaní. To, že nadávky vypustili žlutí, z nich ale ještě nedělá nepřehnané nebo že bych je nějak obhajoval. Neznamená to ale, že si můžeme nadávat jen proto, že už jsme si kdysi nadávali.

        Já nemám nic proti tomu, že jste se ohradili.

    3. Re: – Víš Jamesi, když modří jsou poslední dobou dotčení ať už se o jejich koleji napíše cokoliv. Těžko psát, jak skvěle jste zahráli, když to tak nebylo. Těžko chválit, když vy se do nás obujete, kdykoliv je příležitost. Ono je to oboustrané, víš? Chceš-li něco změnit, žačni u sebe.

      1. Re: Re: – Někdo chtěl aby se o nás psalo jak skvěle jsme zahráli? Kde? Říkáme, že takový popis zápasu uráží těch několik málo modrých, kteří sice nemohli zahrát skvěle, ale aspoň se o něco snažili. Nevím, proč bych měl začínat u sebe. Pokud se do vás obouváme kdykoli je příležitost, patrně nám ty příležitosti dáváte.

        1. Re: Re: Re: – Jamesi – asi tak na třiceti předchozích komentářích? A pokud tady říkáš, že vám dáváme příležitosti do nás rýpat, tak to platí oboustraně. A za to se nemůžete zlobit, protože vy nejste jiní.

          1. Re: Re: Re: Re: – Ať se dívám jak chci, nevidím v nich že by jsme se nějak vychvalovali zrovna ve famfrpálu. A ten zbytek jo, zrovna tentokrát jsme vám dali příležitost rýpat do těch kteří se opravdu nezůčastnili, o ty ale nejde, naštvaní jsou ti do kterých by se rýpat nemuselo (já ne, já se jenom hádám, ne že bych se na zápasech přetrhl..)

  19. …:) – Sophi, modří se prostě ohradili proti tomu co se jim nelíbilo, a přiznám se (ono je to i vidět), že já byla první, kdo tento článek komentovala. Otevřela jsem DV někdy před druhou hodinou ráno, a říkám si, jé nový článek, tak si ho přečtu, vypadá to, že by se mi mohl líbit. Bez jakékoliv rivality jsem se pustila do čtení. A přiznám se, že po přečtení článku jsem byla hodně naštvaná. A řekla jsem hned, co se mi na článku nelíbí, protože některá fakta o havru prostě nebyli pravdivý a vypadalo to, že je havr tak neschopný, že nepřišel na žádný zápas… K tomu, co se tu řeklo dále, se již vyjadřovat nebudu. S něčím souhlasím a s něčím také nee. Nebudu rozebírat…
    A já vůbec nehaním Sophiinu práci, je dobře, že je tu někdo, kdo se snaží psát zajímavé články a psát umí… Nikdo neřekl, že to Sophi neumí.

  20. – Teda, to je zase diskuze… Alespoň je krásně vidět, jak famfrpál svědčí nejen lidem, ale i časopisům. 😀
    Podle názvu bych spíše čekala zamyšlení nad plánovanou reformou, nebo nad tím, jak se ta strojová dokonalost, o které pslaa madam Mintaka, snižuje a dává prostor ke hraní i normálním lidem.
    Shrnutí mi přišlo skvělé, zvláště proto, že jsem na všech zápasech nebyla a takhle mám alespoň dokreslený ten původní obrázek. Ale z toho zbytku jsem trochu rozpačitá. Je tam torchu přežluceno, což možná nebyl původní cíl, kdybych něco takového psala, taky bych asi nevědomky vyzdvihovala Nebelvír. Ale takovýhle článek asi do DV nepatří, to je materiál pro kolejní časopis nebo do myslánky, ne? Tohle by mělo být spíše nezaujaté, když už to je dané do prostředí celoškolního společného časopisu.
    Je mi jasné, že Mrzík má z úspěchů radost, letos mu strašně fandím a obdivuju ho, jak stoupá vzhůru, ale to myslím neznamená, že by musel být takhle vyzdvihován. Ostatní koleje přeci taky existují a na famfrpálu makaly. A kdyby třeba ne celé, tak alespoň někteří jednotlivci, které pak takovýhle článek (hlavně tedy zelené a modré) urazí, z čímž se ale muselo počítat už při psaní.
    Zase ale přímo nechápu, proč je tu vlastně taková hádka. Byl to žlutý a trochu nafoukaný článek, ale nějaké přímé urážky tam nebyly. Jenže je to tak pěkná záminka pro hádku…
    Ale všímáte si, že tu třeba není ani jeden hádající se zelený (pokud jsem někoho nepřehlédla), i když by taky měli právo se do hádky pěkně zostra zapojit? A že se vždycky začnou hádat v komentářích vždy stejní lidé (viď, Jamesi :))? Možná není problém jen v článku. Některé reakce jsou pochopitelné, některé zase vůbec.

  21. 🙂 – Nechtěl bych již dále rozviřovat tuto rozvířenou debatu,ale nezdá se že Sophi bodla do živého.

    Mě spíše mrzí,že ti kteří by měli situaci uklidnit ji spíše eskalují.
    Ano mám na mysli kolejního profesora.

    Pan ředitel no napsal správně.

    Trochu nám tento rok prostě famrf u některých týmů upadl. Je to fakt. Pouze konstatuji.

    Já myslím,že když ti nejlepší nemohli nastoupit z různých důvodů měli být zastoupeni. Pravda sraz je sraz 🙂 a nebo jsou jiné důvody.
    Proč nenastoupili nováččci. Každá kolej má přes čtyřicet studentů přece.

    Tak nehádejme se. Je to jen článek a začíná přece léto.

  22. Jak znám Sophí, – ona se vždy snaží vášně tlumit, ne je rozdmýchávat. Takže v jejím článku nevidím zlý úmysl otřít se o druhou kolej, to by neudělala, ale spíše neinformovanost. Na druhé straně chápu, že se Havraspáru dotkl. Taky mi v něm chyběla přesná informace o zápase Nebelvír – Havraspár, který na modrou účast v mistrovství vrhá jiné světlo než jejich zápas proti Zmijozelu. Dočíst se o něm můžete v LT: http://lvitlapou.bloger.cz/Prave-ted-a-n a-hrade/Zapas-ktery-si-vsichni-uzivali-p ripravil-Nebelvir-pardon-Nebelbrach-Mech acha

  23. Můj názor k článku – Nu, kde začít. Je toho moc k čemu bych se rád vyjádřil.
    Tak tedy, jak znám Sophi, po tom, co vše jsem od ní přečetl, a je jedno jestli zde nebo v Trimelu nu a nakonec po přečtení tohoto článku se stavím na stranu Sophi. Opravdu mi nepřijde, že by záměrně chtěla poškodit jméno Roweny. V článku se zaměřila na spousty poznatků a tento, kvůli kterému je tu tak dusno, byl jedním z nich. Protože byl vidět. A ano, protože to tak je, Havru prostě nevyšla sezóna, tak to napsala a nevidím v tom žádné zaujetí.
    Druhá věc je ta, že některé komentáře byli opravdu drsně napsané a abych se obrnil, nejen od Havraspárských. Ale Sophi tím se netrap. Takto to je na Hogu už poslední dobou normální. Já si zvykl.
    Třetí věc, souhlasím s Nimem, mám dojem že od Sophi v DV dlouho nic neuvidíme. Protože jsme ji znechutili práci a další činnosti.
    Článek se mi líbil.

    1. Re: Můj názor k článku – Stejně jako pár lidí už dlouho neuvidíme na hřišti, protože jim znechutila i ten zbytek nadšení z famfrpálu?

  24. Ještě jednou a snad naposledy – bych chtěla shrnout , proč jsem vlastně tenhle nešťastný článek napsala, protože mezi těmi mraky komentů byste si toho už ani nevšimli. Je moje chyba, že jsem to tak nenapsala rovnou, neměla jsem spěchat a měla jsem si to líp rozmyslet. To plně uznávám.

    Děkuju těm, kdo se mě zastali, i když někteří možná i trochu mylně – já jsem nechtěla nikoho kritizovat, nešlo mi o to, poukazovat na ničí neschopnost ani nesportovnost (o ničem takovém nebylo ani v mém článku, ani v Ellčině v Trimelovi před časem, ani slovo! Pokud padla ostrá slova, tak až v komentářích a za ty jaksi tak úplně nemůžu), naopak si myslím, že protože jsem v Mrzimoru prožila opravdové famfrpálové peklo během svého 1.-3. ročníku, kdy naše snažení bylo úplně marné, tak dovedu velmi dobře pochopit, že taková hra někoho neláká. Právě o tom, že velkou část studentů tato podoba famfrpálu už nebaví, a že je nejvyšší čas na změnu systému, to celé bylo. Jenomže jak jsem to psala v noci a spěchala jsem, aby shrnutí sezóny bylo ještě trochu aktuální, tak mě vůbec nenapadlo, a to je určitě moje velká chyba, že to někdo jako urážku může pochopit. O zápase Havraspár-Nebelvír jsem napsala cca jednu větu právě proto, že jsem ho neviděla. To je opravdu škoda, podle toho, co jsem se o tomto utkání dověděla, jak bylo pěkné – ale že ve stručném konstatování, že výsledek byl předvídatelný, a to prostě byl, někdo viděl odsudek a urážku, to už je druhá věc, to už je projekce vlastních představ… Ono když člověk několik sobot sedí celý den u pc kvůli vlastnímu zápasu, tak sedět u něj ještě další sobotu jako divák už si moc nemůžu dovolit. Kdyby zápasy trvaly tak maximálně 6 hodin, ale raději míň, bylo by to daleko lepší pro většinu lidí, kteří kromě Hog mají také svůj „mudlovský“ život a povinnosti. Ale takhle je to opravdu dost problém – a je to právě tím, že se zápasy tak strašně protahují, myslím tím takové zápasy, kde chybí opravdu silný chytač – role chytače je v tomto systému prostě nejdůležitější a to vlastně znemožňuje úspěch „mladších“ týmů, protože schopnosti chytače se získávají šíleně dlouho. Chtěla jsem tou statistikou času stráveného na hřišti poukázat na to, že zásadní změna famfrpálu jako takového je nutná, a to I KDYBY nás to mělo stát ty „nalétané čtverečky a procenta“. Čímž jsem nechtěla tvrdit, že to někdo má v úmyslu, ale že si uvědomuju, jak složité je takovou hru naprogramovat a že pokud se zásadně systém změní, nemusí to zachování být prostě možné – a že by to ale nemělo změnu brzdit donekonečna. Protože bych si přála, jako určitě většina z nás, aby famfrpál byl zase pro většinu lidí na HOG atraktivní a aby šance byla vyrovnanější, protože pokud tým předem ví, že je každá snaha marná, není to naprosto žádná zábava pro nikoho.

    Vlastně jsem původně chtěla udělat jen takovou statistiku – pořadí, celkové skóre a čas strávený na hřišti. Pak jsem si řekla, že přidám nějaké malé shrnutí průběhu kažého zápasu. To už byla chyba, protože jsem na všech zápasech nebyla. No a další chyba byl můj odhad času stráveného na hřišti, to uznávám, ale už nemůžu do článku zasahovat, požádala jsem však p. Orionise o vypuštění těchto mých dodatků. Přesto ale i tak z údajů jasně vyplývá, že dva ze zápasů Mrzimoru byly nesmyslně dlouhé, ačkoli byl výsledek už řadu hodin prakticky nezvratný, a to neříkám opravdu jen proto, že je to moje kolej, ale proto, že tohle je slabina systému a je to prostě otrava, ať už by se to týkalo kteréhokoli týmu. Zelení proti nenastoupivším modrým to měli ještě dobré, protože mají skvělé chytače, a za dvě hodinky měli hotovo. Ale když má tým jen méně zkušené chytače, hraje se věčnost i „proti nikomu“ a to může těžko někoho těšit. Ať už je žlutý, modrý nebo růžově puntíkatý!
    Takže ještě jednou naposled: Vůbec jsem nechtěla nikoho odsuzovat. Naopak považuju za přirozené, že normální člověk nechce zbytečně trávit hodiny „klikáním“, když je o výsledku stejně rozhodnuto a může dělat plno iných užitečnějších věcí. Přála bych si, aby se podařilo vytvořit takový famfrpál, kde by zápasy netrvaly věčnost a kde by v zápasech bylo napětí, protože by nebylo předem dáno, kdo vyhraje. A velmi doufám, že se tohoto nového famfrpálu dočkáme. Bylo by lepší, kdyby byly natrénované schopnosti všech hráčů plně zachovány, ale byla bych ochotná i něco „obětovat“, jen kdyby byl famfrpál zase napínavou hrou pro všechny.

    1. Re: Ještě jednou a snad naposledy – Takhle nějak jo 🙂 A já asi kvůli diskuzím umím rychleji číst, nebo co.. zvláštní 😀

      1. Re: Re: Ještě jednou a snad naposledy – Tak to je tedy happy end:))) Když souhlasíš ty, Jamesi, tak to už je svět zase v pořádku:)

        1. Re: Re: Re: Ještě jednou a snad naposledy – No, ale ne že bych se nezvládl pohádat i tak.. 😀

          1. Re: Re: Re: Re: Ještě jednou a snad naposledy – O tom nepochybuju, to jsem si všimla, že máš na to talent:)))

  25. – Jamesi až na to, že Sophia nikomu ublížit a znechutit hrát famfrpál nechtěla, kdežto pár jedinců „úmyslně“ zde přítomnou Sophii uráželi…

    1. Re: – Což řekla až potom, co jsem napsal svůj komentář, takže v době „úmyslného urážení“ nikdo nevěděl, že to její úmyslné nebylo. Pak jsme se i shodli. Ta čísla, ta nahoře, ukazují čas… víš?

  26. – Vidím a v pořádku. Já jen nechci hádky 🙁 takže vše ok? Sophie se omluvila. Prosím…

  27. já myslím, – že už je snad vše vysvětleno a usmířeno, a s Larrie jsme si vyměnily omluvné dopisy a kytice.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *