Příjemná podívaná pod taktovkou Havraspáru a Mrzimoru

| Vydáno:
Havraspár 260:0 Mrzimor

Poslední famfrpálový zápas kalendářního roku 2018 proběhl 29. 12. mezi týmy Havraspáru a Mrzimoru. Přestože měl Havraspár na všech postech převahu v úrovních, Mrzimorští se nedali a statečně bojovali, všichni hráči se tak postarali o napínavý a zajímavý zápas.

I v tomto famfrpálovém utkání se obě strany dohodly, že chytači nastoupí v 9.30, aby se neopakovaly problémy v podobě extrémně krátkých zápasů, které se objevily v minulých sezónách. Diváci měli tedy možnost soustředit se v první půlhodině na výkony střelců, odrážečů a brankářů.

Převaha Havraspáru šla nejlépe vidět především na postu střelců. Z 29 pokusů o střelu na soupeře se povedlo camrál modrým střelkyním získat 25×, mrzimorské střelkyně získaly camrál pouze čtyřikrát, a to s nulovou úspěšností střel. Ani úspěšnost havraspárských střelkyň nebyla příliš vysoká, neboť se jim podařilo dát gól pouze ve 44 % případů.
Úspěšnost konkrétních střelkyň pak vypadala následovně: nejčastěji měla camrál v držení zkušená modrá střelkyně Eleanor Blackfoot, která se camrálu zhostila třináctkrát. Střelit gól se jí podařilo pětkrát, úspěšná tedy byla ve 38,46 % střel. Arietty Liella Minette se k camrálu dostala celkem v sedmi případech a střelila čtyři góly s úspěšností  57,14 %. Wronka Zabloudilová získala camrál pětkrát a gól se jí soupeři podařilo dát 2×, úspěšná byla ve 40 %.
Mrzimorské střelkyně sice camrál v průběhu zápasu získaly 4×, žádná z nich však Havraspáru gól nedala. Selina se k camrálu dostala celkem dvakrát, Amanda a Mischel střílely na bránu soupeře každá jednou.

Velký úspěch v zápase zaznamenala především Aya Watanabe, které se podařilo chytit všechny soupeřovy camrály mířené na její bránu. Úspěšná tak byla ve 100 % případů. Mrzimoru v tomto zápase bránily celkem dvě brankářky. Alex Teerová se snažila zabránit celkem 17 střelám, z nichž chytila 9, což dělá úspěšnost 52, 94 %. Vivian, která nastoupila po Alex ve čtyřicáté čtvrté minutě, se snažila zabránit gólu 7×. Podařilo se jí camrál včas zachytit čtyřikrát a její úspěšnost byla 57,14 %.

Zajímavou podívanou divákům zařídily i odrážečky. Hra na tomto postu byla dost vyrovnaná, neboť dle statistik držely modré odrážečky potlouky v 57 % případů a mrzimorské odrážečky ve zbylých 43 %. Přestože odrážečky Havraspáru odpalovaly potlouky častěji, úspěšnější při trefování protihráčů byly odrážečky mrzimorské.
Angela zažila v zápase celkem 18 akcí s potloukem, z toho třikrát bránila své spoluhráče. Trefit se do protihráče se jí pak podařilo celkem jedenáctkrát, odpal potlouku pořádně nezvládla čtyřikrát, což jí dělá úspěšnou v 73,33 % akcí. Jednou se jí v zápase dokonce podařilo sestřelit Jenny – konkrétně v padesáté třetí minutě.
Evanlyn se k k potlouku dostala třináctkrát. Sedmkrát se jí podařilo úspěšně trefit soupeře a pětkrát se jí odpal buďto nepovedl, nebo se netrefila, což dělá úspěšnost 53,84 %. Stejně jako  Angela jednou v průběhu zápasu srazila ve čtyřicáté druhé minutě z koštěte Jenny.
Jednou se k potlouku dostala i havraspárská náhradnice Mona Phillips, která potlouk odpálila daleko ode všech.
Hanna Yorii se k potlouku se dostala celkem 15× a z toho dvakrát bránila své spoluhráče. Ze zbylých třinácti akcí se jí podařilo strefit do protihráčů desetkrát a úspěšnou se tak stala v 76,92 % případů.
Eivli odpalovala potlouk desetkrát, z čehož jednou bránila. Úspěšně trefit protihráče se jí podařilo sedmkrát, netrefila se pouze dvakrát, což ji činí nejúspěšnější odrážečkou zápasu s úspěšností 77,77 %.

Přestože chytači hráli v zápase pouze půl hodiny, předvedli vynikající podívanou. Ostřílený chytač Havraspáru Edmund a šikovná mrzimorská kapitánka Jenny zvládli úspěšně všechny své průlety a zápas byl i na tomto postu dost vyrovnaný. Havraspár však při boji o zlatonku získal náskok tím, že se modrým odrážečkám Jenny podařilo dvakrát srazit z koštěte. Na její místo však pohotově naskočil mladý talent Vrtichvostík Třpytivý, který také úspěšně zvládl všechny své průlety bez škobrtnutí. To však Mrzimorským k vítězství nestačilo a zápas skončil po hodině a dvaceti jedna vteřinách chycením zlatonky havraspárským chytačem Edmundem Heusingerem.

Ohlasy kapitánů
Aya Watanabe:Průběh zápasu jsem čekala trochu jiný, myslím, že asi každý z nás. Někdy jsem až zírala, jak a hlavně kam létá potlouk a chvíli zas, co dělá camrál. Nikoli ale z důvodu mého postu ve famfrpálu, ale mého postu ve vedení. Ač se průběh trochu lišil od mé představy, s výsledkem jsem velmi spokojená. Nastříleli jsme hodně gólů, i když jsem popravdě doufala ve více, ale i tak jsem na střelkyně hrdá. Odrážečkám se také vedlo skvěle a Edý to završil krásným chycením zlatonky. K tomu mu gratuluji, konečně se zadařilo. Co se mé práce v bráně týče, jsem více než spokojená. Čistá brána je sen každého brankáře, a i když to byly jen 4 střely, mám z toho radost. Mrzimoru děkuji za hru a klobouk dolů před kapitánkou za její trpělivost a chladnou hlavu. Neměla to vůbec jednoduché.“

Jenny Layla Gilesová: „Jsem nadšená! Můj tým hrál mnohem lépe, než jsem čekala. Měla jsem celkem vítr z toho, jak velké úrovně Havraspár má. Nečekala jsem, že moji odvedou tak skvělou práci. Vše fungovalo tak, jak mělo, a každý byl tam, kde být měl. Co si budeme, zmatky tam sice byly, ale co. My to zvládli, nerozhodilo nás to a s kamennými výrazy jsem hráli dál. A hráli jsme skvěle!
Mischel, Amanda, Selina – úžasné holky, které se o camrál praly jako lvice a nejednou vyhrály. Děkuji vám!
Hanna, Eivli – tak z téhle dvojice jde strach, to nepopřete. Při ranách potlouky byly opravdu štědré a pěkně hru mo(u)drým ztěžovaly. Díky za to, děvčata!
Alex, Vivian – moje úžasné brankářky. Předváděly excelentní zákroky i přesto, že havraspárští střelci měli výrazně vyšší úrovně. Díky za hru!
Vrtichvostík – můj skvělý stín. Než jsem ho stihla vyzvat, aby naskočil, už si seděl ve vzduchu na koštěti a pátral po zlatonce. Průlety čisté, rány potloukem snášel skvěle. Díky za tvou hru a spolupráci! Nezapomeň být vždy připraven.
Jsou zde však další, které bych mohla jmenovat, protože ne jen těchto osm hráčů stálo za touhle skvělou hrou. Těm však poděkuji osobně, jinak by mé vyjádření bylo delší než samotný článek. – mrkne –“

Sestavy týmů
První uvedený hráč nastoupil v základní sestavě, další střídali.

Havraspár:
1. střelec: Eleanor Blackfoot
2. střelec: Wronka Zabloudilová, Aimée Leavittová
3. střelec: Arietty Liella Minette
brankář: Aya Watanabe
1. odrážeč: Angela QuickBow
2. odrážeč: Evanlyn Cooper, Mona Phillips
chytač: Edmund Heusinger

Mrzimor:
1. střelec: Selina Garcia
2. střelec: Amanda Wright
3. střelec: Jenny Layla Gilesová, Mischel Binghum
brankář: Vivian Adamsová, Alex Teerová
1. odrážeč: Eivli SSelene
2. odrážeč: Hanna Yorii
chytač: Jenny Layla Gilesová, Vrtichvostík Třpytivý

Následující famfrpálový zápas se odehraje v sobotu 5. 1. mezi týmy Havraspáru a Nebelvíru. Hned v neděli 6. 1. se pak utká také ZmijozelMrzimorem. Nenechte si tedy ujít víkend plný famfrpálu a přijďte se na zápasy začínající v 9.00 podívat!

Pro Denní věštec
Arietty Liella Minette

Published by

Arietty Liella Minette

Zvídavá pisatelka, která se nad věcmi ráda zamýšlí a neodmítne příležitost ke sdílení svého názoru s ostatními. Na lidech dokáže ocenit jejich přátelskost, kreativitu a odhodlání. Mimo psaní má spoustu jiných koníčků, ale k novinařině se vždy ráda vrací.

Komentáře

  1. Děkuji za zprávu o našem famfr zápasu. Jen je škoda, že se jedná spíše o výčet číselných statistik, které se ve většině případů dají dohledat. Chybí tomu nějaký ten příběh. Ale i tak to bylo celkem příjemné počtení, které ve mně vyvolalo vzpomínky na dobrý zápas 🙂

  2. Děkuji za zpětnou vazbu, Jenny. 🙂 Statistika, kterou zde podávám, si z velké části nikde nedohledáš, protože tak podrobná v infu o zápase není. 🙂 Každý redaktor má zkrátka svůj způsob, jak informovat čtenáře o zápase, tenhle je můj. Pro příště se však do článku pokusím přidat více příběhu, aby se ti lépe četl. 🙂

  3. Mne se naopak tato forma libi. Velice prehlednou formou je zde zpracovano velke mnozstvi informaci. A ze bylo co zpracovavat, zapas to byl velice intenzivni. Skladam Ariettce poklonu, mimo jine taky za odvahu zkusit delat veci jinak, nez se delaji vzdycky. 🙂

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *