Kdo letos odejde mezi profesionální hráče

| Vydáno:
Blíží se konec roku a s ním i to, že budeme všichni o rok starší. To by nebyl takový problém, ale ti, co hrají famfrpál, to mohou brát jinak. Ti, kteří dosáhnou věku 21 let a mají získaných víc jak 18 000 zkušeností, se mohou „těšit“ z toho, že přejdou mezi profesionální hráče. To pro ně znamená, že se již nebudou moci účastnit kolejních zápasů o famfrpálový pohár – jde hlavně o aktivní hráče.

Kdo si tedy letos zahrál v kolejním družstvu naposledy?

Saphira Crystal

Bývalá kapitánka havraspárského kolejního týmu.
Kolej: Havraspár
První zápas: 12. 12. 2015 proti Nebelvírů
Počet chycených zlatonek: 1
Zkušenosti: S – 16, B – 14, O – 15, Ch – 24

Nastoupila v zápasech:
12. 12. 2015 – Ch – Nebelvír
19. 12. 2015 – Ch – Mrzimor
16. 1. 2016 – Ch – Zmijozel
21. 5. 2016 – Ch – Zmijozel
4. 6. 2016 – Ch – Mrzimor
3. 12. 2016 – Ch – Nebelvír
10. 12. 2016 – Ch – Zmijozel
14. 1. 2017 – Ch – Mrzimor
Magíci za famfrpál: 5/9 + 1 (v 21 letech 6/9)

Postřehla jsi nějak, že je tento rok posledním, kdy můžeš hrát za kolejní tým?
Poslední léta jsem víceméně neaktivní, protože jsem velmi zaneprázdněná v mudlovském světě. Nabídla jsem sice své služby kolejnímu týmu, ale bohužel jsem měla nestabilní internet, takže nebylo ideální za těchto podmínek nastoupit.

Pamatuješ si první zápas, na který jsi nastoupila? Nebo na jiný, který ti utkvěl v paměti?
Je to už hrozně dlouho, ale nejvíce si vzpomínám na ten tlak, kdy člověk nechce udělat žádnou chybu a snaží se proletět bez chybičky.

Saphi, ty jsi byla i kapitánka. Jaká to pro tebe byla zkušenost? Šla bys do toho postu znovu?
Byla to hodně náročná, ale určitě i obohacující zkušenost. Vyzkoušela jsem si vést tým různých lidí, kde byl každý individuální osobnost. Motivovat tým takto odlišných lidí, kdy každý potřebuje jiný přístup a jinou motivaci, bylo někdy náročné, ale jsem ráda, že jsem si to vyzkoušela.
Ale ne, kdyby mi někdo nabídl, že se můžu vrátit, tak ne. Rozhodně ne. Jsem momentálně skutečně zaneprázdněná mudlovským životem, který mě hodně naplňuje a zabírá všechen můj čas, už bych ze svého času kvůli famfrpálu ukrajovat nechtěla. Jako kapitánka jsem mu věnovala neskutečné množství času, který momentálně nemám.

Během všech zápasů jsi zastávala určitý post. Když jsi přišla na hrad, představovala sis, že na tomto postu budeš hrát? Měla jsi už tehdy zájem o famfrpál, nebo jsi do toho spadla prostě náhodou?
Když jsem přišla na hrad, tak se mi famfrpál hodně líbil. Byla jsem zvědavá a jeden post jsem si hned oblíbila. A ne, chytač to nebyl. Byl to odrážeč, který mě bavil ze všech pozic nejvíce. Ale kvůli týmu jsem začala trénovat chytače, u kterého jsem zůstala. Taky jsem si ho však postupem času oblíbila.

Jak moc tě bavilo vylepšovat jednotlivé posty?
Největší zábava byla na odrážečovi, ale všechen čas na trénincích byl příjemný. Lépe jsem svůj tým poznala a z toho času mi zůstalo hodně lidí z koleje, se kterými se bavím dodnes, i když už dávno nejsem aktivní.

Je ještě něco, co bys chtěla říci?
Asi nic. Jen přeji všem dalším kapitánům hodně štěstí na jejich postu, aby se jim vše dařilo a jejich týmy jim dělaly radost.


Mischel Binghum

Kolej: Mrzimor (v současné době profesorský sbor)
První zápas: 27. 5. 2017 proti Zmijozelu
Počet vstřelených gólů: 2
Sestřelena potloukem:
Zkušenosti: S – 17, B – 14, O – 5, Ch – 5

Nastoupila v zápasech:
27. 5. 2017 – S – Zmijozel
12. 5. 2018 – S – Zmijozel
26. 5. 2018 – S – Nebelvír>
16. 6. 2018 – S – Havraspár
29. 12. 2018 – S – Havraspár
6. 1. 2019 – S – Zmijozel
13. 1. 2019 – S – Nebelvír
5. 1. 2020 – S + Ch – Zmijozel
12. 1. 2020 – B – Havraspár
Magíci za famfrpál: 5/9 (v 21 letech 6/9)

Postřehla jsi nějak, že je tento rok posledním, kdy můžeš hrát za kolejní tým?
Tento rok, že je posledný, som extra nepostrehla až do tohto posledného zápasu, kde to na mňa skrátka prišlo. Je mi smutno.

Pamatuješ si první zápas, na který jsi nastoupila? Nebo na jiný, který ti utkvěl v paměti?
Zápas si najviac pamätám s Nebelvírom, kde som s Emmčou srandovala, ona v bráne, ja strelec, aby mi pustila nejaký ten gól.

Během všech zápasů jsi zastávala určitý post. Když jsi přišla na hrad, představovala sis, že na tomto postu budeš hrát? Měla jsi už tehdy zájem o famfrpál, nebo jsi do toho spadla prostě náhodou?
Keď som prišla na hrad, tak som chcela byť strašne chytač, aj som ho trénovala. No potom sa niečo stalo a išla som na strelca a toho som trénovala. Ale ja som sa snažila aspoň na každom poste čo to natrénovať. Aj keď tých skúseností nemám mnoho.

Jak moc tě bavilo vylepšovat jednotlivé posty?
Posty ma bavilo moc vylepšovať, škoda, že toho času na to vylepšenie nebolo veľa, kedže som si vždy brala viac predmetov, a kvôli tomu na metlobal nebolo veľa času.

Je ještě něco, co bys chtěla říci?
Ja by som len chcela povedať, že ďakujem za každý zápas, za každý tréning. Za naše super kapitánky, čo boli počas rokov.


Zpytlehněv Zďáblíkov

Kolej: Zmijozel
První zápas: 10. 6. 2017 proti Nebelvíru
Počet sestřelených hráčů: 2
Zkušenosti: S – 16, B – 14, O – 24, Ch – 8

Nastoupil v zápasech:
16. 6. 2017– O – Nebelvír
15. 12. 2018 – O – Nebelvír
8. 12. 2019 – O – Nebelvír
5. 1. 2020 – S + B + Ch – Mrzimor
Magíci za famfrpál: 5/9 + 1 (v 21 letech 6/9)

Postřehl jsi nějak, že je tento rok posledním, kdy můžeš hrát za kolejní tým?
Cože? Počkat! Tohle je můj poslední rok? Nééé… já si ještě vůbec nestačil užít sestřelování lidí na zápasech!
Ach jo… já když už tady nemám Cissku, aby mi připomínala různé termíny, tak si sám nevšimnu ničeho!
Takže ne. Nepostřehl jsem to, a když jsi mi to napsala jako otázky do rozhovoru, dost mě tohle zjištění překvapilo. – smích –

Pamatuješ si první zápas, na který jsi nastoupil? Nebo na jiný, který ti utkvěl v paměti?
Jo! Pamatuju si svůj úplně první zápas. Hrozně jsem se těšil, až nastoupím, ale byl jsem náhradník, a tak to nebylo moc pravděpodobné. A pak přišla ta chvíle, kdy nám oba naši odrážeči sletěli skoro naráz, a já byl povolán! Taková pýcha! Taková příležitost!
Už jsem se těšil, jak všem ukážu, co ve mně je, a někoho sundám z koštěte dobře mířenou ranou!
Konečně se mi naskytl vhodný cíl a já začal zaměřovat… a než jsem si stihl na svém prvním zápase poprvé odpálit, tak Narcisse Cinerea schválně chytila zlatonku a zlomyslně tak zápas vyhrála.

Během všech zápasů jsi zastával určitý post. Když jsi přišel na hrad, představoval sis, že na tomto postu budeš hrát? Měl jsi už tehdy zájem o famfrpál, nebo jsi do toho spadl prostě náhodou?
Já jsem byl vždycky srdcem i duší odrážeč a nikdy jsem nezatoužil po jiném postu. Já si myslím, že všechny ostatní posty jsou tam zbytečné, a kdyby byli na hřišti jen samí odrážeči, bylo by to mnohem lepší. Ale co… potřebujeme nějaké cíle, tak ať tam ostatní taky klidně jsou.

Jak moc tě bavilo vylepšovat jednotlivé posty?
Vylepšovat odrážeče mě bavilo. U ostatních postů to bylo horší a vylepšoval jsem je vždy jen z donucení, když jsem měl na odrážeči zrovna mezní.

Je ještě něco, co bys chtěl říci?
Chtěl bych něco vzkázat Sooyeon Choi:
„Drahá Soo, měla by ses ze všech svých sil stydět! Být odrážečem je tradicí našeho háďokmene již od dob, kdy jsem já sám byl malé roztomilé háďátko. Tebe k tomu vedl tvůj hadonoš, kterého k tomu vedla… ehm… touha shazovat lidi na zem. Každopádně je to tradice a basta!
Tvoje vlastní hádě tuto tradici porušuje a ostudně hraje na střelci. Zcela veřejně a ani se to nesnaží skrývat. Nejen žes tuto situaci dopustila, ale ještě to mému praháděti trpíš! (Hrozím se otázky, jak jsou na tom má prapraháďata!)
Doufám, že na příštím kolejním tréninku, kde já na vás již kvůli svému odchodu do profiligy nebudu moci dohlížet, tuto situaci jaksepatří napravíš, třeba i s pálkou v ruce!“

 

Pro Denní věštec
Eivli SSelene

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *