Krátká rekapitulace 4. úkolu

| Vydáno:
Na zveřejnění posledního úkolu čekal napjatě celý hrad. A počkat si musel až na závěrečnou slavnost, kde bylo nejprve odtajněno umístění jednotlivých týmů, teprve potom se diváci mohli podívat na jednotlivá vypracování a rozdělení kostiček. Jak tedy celé klání dopadlo? A jak soutěžní týmy pojaly Zmijozel?

Na vypracování čtvrtého úkolu měly týmy opět deset dní, tentokrát je však čekala po odevzdání cílová rovinka. Blížící se konec klání však neznamenal méně podmínek pro vypracování. Organizátorka si jako poslední nechala Zmijozel a po týmech chtěla, aby objasnily spjatost koleje s Ferdinandem, zjistily, proč odešel Ashante Justy Forsyth z hradu tak brzy, aby napsaly oslavnou báseň na čistou krev a k tomu ještě teorii o tom, jak mohou vstupní dveře do kolejní místnosti posoudit, zda kouzelník má, či nemá čistou krev. To vše měly týmy doplnit čtyřmi obrázky – dva musely ukazovat starší kolejní místnost, jeden Ferdinanda a jeden mohl být libovolný.

Ačkoliv v soutěži do konce vydržely jen tři týmy, ani jeden z nich poslední úkol nevzdal, s radostí se tedy dá zkonstatovat, že klání dokončily tři čtvrtiny všech účastníků. Tentokrát nás však mohlo překvapit hodnocení, protože se dost proházelo pořadí jednotlivých týmů, někdo překvapil i kvalitou.

Mrzimor představil nejspíše nejinteraktivnější dílo celé Bradavické čtyřky a naprosto zaslouženě si za něj odnesl ohromné množství kostiček – od Kim Sarah Reevesové rovnou 40. V rámci vypracování chodíte s vlastní postavičkou po mapě, mluvíte s různými studenty, procházíte místy, objevujete třeba Ferdinanda a připadáte si být součástí Zmijozelu. Pochvala zazněla také za hudební doprovod, naopak se porotkyním příliš nelíbil pomalý pohyb postavičky. Celkem si jezevčí tým odnesl 140 kostek a průběžné 2. místo.

Odkaz: ZDE

Nebelvír způsobil na straně porotkyň poprvé mírné rozpaky. Ačkoliv byl jedním z největších favoritů, čtvrtý úkol pro některé působil trochu jednoduše. Nejvíce kostiček dostal lví tým od Sally-Ann Olson, a to 32. Celkem si připsal pouhých 116, díky čemuž se v posledním úkolu umístil až na třetím místě. Porotkyně však přesto velmi ocenily oboustranný překladač hadího jazyka, obrázky kolejní místnosti i video, které tým natočil.

Odkaz: ZDE

Zmijozelu se povedlo zazářit. Představil příběh Jojomíra Vílomíra, který dorazil studovat do Bradavic a věřil, že se dostane do Nebelvíru, ale Moudrý klobouk rozhodl jinak. Ve svém vyprávění se chlapec vyrovnává jak s předsudky vůči zelené koleji, tak s tím, že skončil jinde, než si původně myslel. Porotkyně byly zpracováním naprosto nadšené – hadí dámy dostaly dvakrát 44 kostiček a jednou dokonce 48, a to od Theresy Veilin Brendi. Celkový součet činil neuvěřitelných 176 kostek pro zelenou čtverku soutěžících.

Odkaz: ZDE

Celkové pořadí se konečně rozjasnilo a odhalilo, žádné další zvraty nás nečekají. Čtvrté místo zůstalo Havraspáru, který byl mimo soutěž, a to s 48 kostičkami. Na třetím místě skončil Mrzimor, který posbíral kostek celkem 548. Na druhém se nakonec umístil Nebelvír s rozdílem pouhých 12 kostiček oproti Mrzimoru, podařilo se mu jich sesbírat 560. Vítězem celého klání se stal po velmi těsném zápolení tým Zmijozelu s 620 kostičkami. Bradavická čtyřka 2020 je tím vcelku úspěšně za námi a všichni soutěžící i porotci si konečně mohou užít zaslouženého odpočinku.

Pro Denní věštec
Saiph Lacaille

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *