Když dva dělají totéž…

| Vydáno:

https://dennivestec.hogwarts.cz/wp-content/uploads/2024/06/Nicolette-ikonka.png…není to vždycky totéž. Jistě každý z vás někdy toto rčení alespoň slyšel, někdo zase vyzkoušel na vlastní kůži. Je tedy pravděpodobné, že se počínání dvou osob bude vždy alespoň trochu odlišovat. A jaká je vůbec šance, že by se podařilo to stejné trojici? Jestli jste zvědaví, v čem můžeme porovnávat hradní obyvatele, čtěte dál! 

V praxi se s tímto výrokem můžeme setkat doma, kdy každý člen domácnosti jiným způsobem plní myčku, věší prádlo nebo třeba vytírá podlahu. V takových chvílích se pak hodí dodat: Co si člověk neudělá sám, to nemá (podle sebe). V zaměstnání zase jednomu nedělá problém si po odvedené práci urovnat pracovní plochu, jinému naopak zůstává na stole výbuch. Jeden zvládne založit papíry správně dle abecedy, druhému vládne chaos a jede si to na přeskáčku. A jakým způsobem by se tahle fráze dala přenést k nám na hrad, aniž by se jednalo o povinnosti?

Jasnou a stručnou odpovědí je…

MÓDA.

Když se zamyslíte, jistě mi dáte za pravdu, že je tomu tak i v oblasti módy. Hradní návrháři odvádějí skvělou práci a na pultech obchodů na Příčné ulici se pravidelně objevují nové kousky, kterými si můžeme rozšířit šatník. A ač je oblečení  „v oběhu“ po dlouhých dvaceti letech spousta, není překvapením, že některé kousky jsou oblíbenější než jiné – a tak je můžeme vídat častěji a na různých osobách. Každý však dle svého stylu daný předmět či oblečení kombinuje. A to je přesně ono.

Když dva dělají totéž, není to vždy totéž! 

Dlouhé týdny jsem procházela hrad křížem krážem, abych zachytila zajímavé kombinace se stejným prvkem u různých osob a nasbíranou fotodokumentací mohla tvrzení potvrdit. Kdo a s jakým kouskem se mi dostal do hledáčku? 

Květiny se staly nedílnou součástí mnohých outfitů, slouží skvěle k dotvoření konkrétního modelu. Velké množství květin se dalo v minulosti pořídit v salonu Stříbrná NiT. Před pár týdny srdce mnohých milovníků pokojovek zaplesalo, když se na Příčné objevily tři druhy závěsných květináčů, které navrhla madam Ginevra. O závěsný dvojkvětináč byl enormní zájem a není divu, protože umí udělat velkou parádu!

(Vivienne van Abernathy a Jagga Viggo

Oceňuji, že Vivienne šla do zelené kombinace, to je dle mého sázka na jistotu. Tmavé petrolejové šaty doplněny o černé kousky v podobě sáčka přes ramena a jednoduchých kozaček k sobě skvěle padnou. Se zvoleným oblečením je v obležení květin jistým způsobem maskována. Naproti tomu Jagga šla cestou čistě černé barevné kombinace, doplněné o květinový závěs a řasokouli z kolekce madam Niam. S gotickými šaty se pojí spousta doplňků, které tak není potřeba pracně vybírat ve šperkovnici, takže stačilo sáhnout po svrchním kousku a botách na platformě a výsledný outfit byl na světě. Osobně bych možná volila jinou obuv a k tomu silonky, ale jak víme… móda je subjektivní. Oba modely jsou moc povedené a rostliny jsou skvělým doplňkem. 

Ještě jsme nezapomněli, že Hrad před časem postihla pandemie a obyvatelé museli pykat za své hanebné činy, kterých se dopustili na jezeru a jezerním lidu. Na hlavě všem zůstal jeden jediný nelichotivý chlup. A tak nezbývalo nic jiného než zvolit vhodnou pokrývku hlavy, která částečně vyřeší problém zvaný anténa. 

(Hayley Moon, George McGloid a Marylin Cuthbert)

Oběma pohlavím se skvěle osvědčil dominantní klobouk, v tomto případě typicky čarodějnický s netopýry. Rozhodně upoutá pozornost natolik, že se absence vlasů přehlédne velmi snadno. Alespoň u pana George. U Hay si pro tentokrát musíme odmyslet žlutý „květák“, který přišel až po plešatosti, a ten neschová vůbec nic! Havraspárská studentka volila ke klobouku černé oblečení i doplňky, které doplnila o slušivou kolejní sukni z havraních pírek. Vznikl tak moderní čarodějnický outfit. Na druhé straně pan George volil výraznější hlavní barvu, a tak je ke zvolenému rudému oblečení klobouk dle mě spíše doplňkem. Na lásku k čokoládě z dob studentských let nezapomíná ani ve fialovém hábitu, zavařovačku tedy chválím! Lucerničku bych příště vynechala, ale je dost pravděpodobné, že jsem si vybrala načasování ve chvíli, kdy byl pan George na cestě do sklepení, kam se vlastně výsledná kombinace skvěle hodí. A do třetice všeho dobrého kouzelnického zvolila madam k netopýřímu klobouku dlouhý černý kouzelnický hábit se zlatým lemováním rukávů. Díky tomuto kousku, který zahalí celé tělo, není příliš možností, co k outfitu doplnit. Madam Marylin se však výsledný dojem podařilo skvěle dotvořit krásnou kočičí maskou, která barevně ladí se zdobením hábitu a náhrdelníku. Tři výrazné kousky, a čarodějnický outfit je na světě. Skvělé v dny, kdy člověk spěchá na vyučovací hodinu! 

Předchozí trojice mi skvěle hraje do karet, a tak bych l navázala na výše zmíněný Calycocorsus stipitatus. Po dlouhém čase se nakonec společnými silami podařilo zákeřnou nemoc vyléčit. A nezbývalo než vyčkat, až bude znovu otevřena zkrášlující služba na Příčné ulici. Se znovuotevřením kadeřnictví neměli chudáci kloboučníci a parukáři moc co na práci. Zato v salonu se dveře netrhly. Výběr účesů byl zprvu omezenější, než tomu bylo před pandemií, ale obyvatelé si na nabídku rychle zvykli. V průběhu času vedení Příčné pilně pracovalo na nové nabídce, o kterou byly kadeřnické služby rozšířeny. 

(Annya Liddle a Arietty Liella Minette

Velkou vlnu nadšení strhly v minulých týdnech růžové účesy. Přijde mi, že se velké oblibě těší právě tento konkrétní, vyfocený na uvedených modelkách. Líbí se mi různorodost těchto outfitů, kdy jeden je tmavý, ale díky zvolenému účesu nepůsobí temně, a druhý ve světlých tónech s vlasy působí celkově jemně. Přičemž bych se osobně těžko rozhodovala, k jakému outfitu tíhnu více. Annya černou barvou oblečení, doplňků a konkrétními zvolenými kousky dala růžové barvě a krátkému střihu vlasů možnost vyniknout. Kdyby si do ruky vzala nějaký předmět v růžové barvě, třeba lahvičku s nápojem lásky, byla by to taková třešnička na dortu. Ale moje srdce si svým outfitem získala i bez zmíněného lektvaru. Mou pozornost upoutala také havraspárská kolejní ředitelka, která též neodolala novému účesu a hrdě tyto vlasy barvy cukrové vaty nosí. Madam volila šaty z NiT ve světle modré, stejnobarevné brýle a stříbrno-šedou barvu u zbývajících doplňků. To jsou samozřejmě barvy, které k sobě skvěle padnou. I když jsou barvy oblečení a předmětů jemnější než v předchozím případě, tak vynikají stejně pěkně. A moc se mi líbí obě varianty. Jen růžová to může být! 

Která dvojice vás nejvíce zaujala a kdo je pro vás v pomyslných duelech vítěz? Hoďte obavy za hlavu a tvořte nové neokoukané outfity, ať máme nad čím žasnout a o čem psát. 

Pro Denní věštec
Nicolette Marique Leroy

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *