Začátky hvězd ŠFM Léto 2024

| Vydáno:
Všichni víme, jak loňské famfrpálové mistrovství dopadlo. Odkdy ale naše famfrpálové hvězdy pomáhaly svým kolejním týmům? Kolik hráčů, kteří v uplynulém roce zasáhlo do bojů, pomohlo svým kolejím poprvé a měli tedy svou premiéru? Čtěte dále a všechno se dozvíte!

Každý školní rok nám přináší nové Školní famfrpálové mistrovství. A každý rok nám přináší nové potenciální famfrpálové hvězdy, získané magíky, chycené zlatonky a kupu nových statistik. Mě ale zajímalo, kdy poprvé do famfrpálových bojů famfrpáloví hráči zasáhli. A na to si přesně spolu teď odpovíme!

Začneme těmi, kteří začali svou famfrpálovou kariéru sledovaný, tedy tento školní rok. Dohromady tento rok poprvé na koště za svou kolej nasedlo 12 čarodějek. Těchto 12 čarodějek je pouze ze 3 kolejí, za Zmijozel letos nenaskočil žádný nový hráč.

Vůbec „nejnovějším“ hráčem se stala havraspárská pokladnice a prefektka toho roku – Eigrela Alesev. Tato slečna vůbec poprvé do famfrpálového mistrovství zasáhla 15. 6. 2024.

Druhá nejmladší je v tomto ohledu nebelvírská šéfredaktorka Niobé Taíny, která se stala hlavní brankářkou svého týmu 9. 6. 2024.

2. 6. 2024 svou famfrpálovou kariéru zahájila hned čtveřice havraspárských slečen. Jedná se o druhý nejpočetnější den začátku kariéry v historii vůbec. Vedle prefektky Emmy Anet Laufey to byly ještě slečny Irenne Lois Calder, Scarlette Salvatrice a Summer Night.

26. 5. 2024 se stal dnem největšího počtu novopečených famfrpálistů. Konkrétně tento den začaly svou kariéru 3 červené slečny a 3 žluté slečny. Za Nebelvír to byla prefektka Ema Talia spolu s Connie Fleming a Larkin Packovou. V Mrzimoru svou kariéru tento den zahájila trojice prvaček, a to současná prefektka Petronela Uječená po boku Mii Broccoli a Valerie Torres.

Přecházíme na školní rok Zima 2024. Tento rok kariéru ve svých kolejních týmech zahájilo 6 slečen a 1 chlapec. Tentokrát jsou nováčci ze všech čtyř hradních kolejí.

Nejnovější jsou v tomto ohledu slečny Angelina Darkness a Lassie Castleton, které zahájily kariéru 20. 1. 2024 v zápase, kdy nastoupily proti sobě.

13. 1. 2024 znamenal počátek pro nyní zkušenou odrážečku a prefektku Mrzimoru – Bertrandu Hooki.

7. 1. 2024 začala své koleji i při zápasech pomáhat famfrpálová kapitánka Mrzimoru loňského školního roku a současná zástupkyně kapitánky Enid Bloom.

Přesně o den dřív zahájila kariéru velice zajímavá trojice. Vedle zmijozelské famfrpálové kapitánky Hope Chainless poprvé do bojů o famfrpálový pohár zasáhla i havraspárská famfrpálová zástupkyně Eilonwy Ellesméry a bývalý primus Havraspáru Zyair Jamie Sagrada.

Pojďme se nyní podívat na Léto 2023. Tento rok začala další sedmička hráčů, která je pohlavím rozdělena stejně jako rok výše zmíněný. Nebelvír daný rok neměl žádnou začínající vycházející famfrpálovou hvězdu.

10. 6. 2023 proti sobě poprvé nastoupili šéfredaktorka Žlutého Trimela Olivia Wines spolu se zmijozelským René Morrisem.

4. 6. 2023 svou famfrpálovou kariéru nastartovala bývalá zmijozelská prefektka Faye Sages.

3. 6. 2023 značí první zápas pro dvojici modrých – Annie Helene Green a Jebu Záhradníkovou.

27. 5. 2023 na hřiště poprvé zavítala současná zelená primuska Enolu Gatito po boku bývalé zmijozelské primusky Nessy Naiadés.

Jelikož se již vzdalujeme od uplynulého školního roku, nikoho nepřekvapí, že se počet nováčků v dalším školním roce sníží. Konkrétně se v roce Zima 2023 tento počet zkrátí na trojici slečen ze 2 kolejí.

18. 12. 2022 zahájily svou kariéru bok po boku Lily Starling se současnou famfrpálovou kapitánkou Freyou Reeves.

A 10. 12. 2022 jsme mohli na koštěti poprvé spatřit bývalou mrzimorskou prefektku Lunu Goshawk.

V roce Léto 2022 jsme viděli trojici nových tváří, tentokrát dvě slečny a jednoho muže. A opět je to ze dvou kolejí.

11. 6. 2022 znamenal první start za své koleje pro zmijozelského brankáře Gregoryho Silvestra Wernera a proti němu nastupivší mrzimorskou Maru Flycatcher.

A 5. 6. 2022 se zapsala do historii poprvé i bývalá mrzimorská prefektka Arnika Roztodivná.

A jak jsme mluvili o tom poklesu prvních zápasů našich hvězd, čím víc se vzdalujeme, následující rok nám naopak statistiku velmi pošramotil. V roce Zima 2022 se poprvé opět zapojila sedmička sportovců. Konkrétně se jedná o šest slečen a jednoho chlapce, a to ze tří kolejí – ve výčtu nám chybí modrý sportovec.

16. 1. 2022 se stal prvním oficiálním zápasem pro červenou zástupkyni kapitánky Jane Oak.

Den před ní pak svou kolej poprvé reprezentovaly současná červená prefektka Simelie Mallorny s bývalou nebelvírskou prefektkou Mirou Jay Michaels.

No a 8. 1. 2022 je den, kdy svou kariéru začala čtveřice hvězd! Jedná se tedy o den s druhým nejvyšším počtem (spolu s 2. 6. 2024). Konkrétně to byla dvojice zmijozelských – bývalá prefektka Ruby Élise Day a zástupkyně kapitánky Sarah Thompson, které nastoupily proti mrzimorské dvojici Ben Gobha a Tery Poe (v loňském roce byla zástupkyní kapitánky).

Pro rok Léto 2021 nám počet sledovaných sportovců opět klesl a tentokrát na ještě nižší počet, než jaký jsme měli dřív. Daný rok znamenal počátek famfrpálové kariéry pro 2 slečny, každou z jiné koleje.

12. 6. 2021 znamenal počátek kariéry pro současnou primusku Mrzimoru Rose Daninatali.

29. 5. 2021 pak zahájila svou famfrpálovou kariéru bývalá zmijozelská prefektka Maraike Auri Nordahl. Mimochodem je Maraike nejdříve začínající zmijozelskou hráčkou posledního famfrpálového mistrovství!

Zima 2021 byl start pro čtveřici slečen ze všech zbylých kolejí, vyjma Zmijozelu, kde jsme již zmínili „nejstarší“ hráčku koleje.

16. 1. 2021 znamenal start pro nyní již profesionální hráčku z Mrzimoru, která bývala primuskou své koleje, Cassiopeu Zmlklou. Cassiopea je tak nejdéle hrající oporou Mrzimoru loňského roku. Proti ní nastoupila bývalá nebelvírská prefektka a současná zaměstnankyně hradu Newika Shelley Lovecraft.

13. 12. 2020 se zapsala do historie Havraspáru skvostná střelkyně Laura de Morganne.

29. 11. 2020 pak svou epesní famfrpálovou kariéru zahájila havraspárská famfrpálová kapitánka Addie Hazel. A tím se ona stala nejdéle hrající sportovkyní havraspárského týmu loňského roku. Navíc se stala nejdéle hrající současnou neprofesionální hráčkou famfrpálu.

Jedna jediná hráčka se pak zúčastnila školního mistrovství v letech Léto 2024 i Léto 2020. Jedná se o novopočenou profesorku a bývalou primusku Nebelvíru – Skylar Blair Anderson. Skylar zahájila svou famfrpálovou kariéru 31. 5. 2020.

Tím náš výčet končí a já doufám, že jsem ukojil alespoň něčí zvědavost. A nezapomeňte být na kolegyni Anderson hodní, neboť za ty roky na koštěti musela dostat hromadu zásahů potloukem!

Pro Denní věštec
Oliver McCollin

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *