Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak: Zdraví škodlivé?

| Vydáno:


Tato zpráva jistě nepotěší takové dušičky, jako jsou například zapřísáhlí milovníci Bertíkových fazolek. Dnes po poledni byla odhalena znepokojující zpráva o výskytu nebezpečných látek právě v těchto barevných a duhami si hrajících fazolkách.

Je vám jistě známo, že Bertíkovy fazolky jsou jednou z nejvyhlášenějších pochoutek malých i velkých kouzelníků, a jen málokdo by si dokázal představit kamarádské posezení bez této čarovné cukrovinky.

Bohužel se ve výrobcích kolujících mezi studenty i profesory po Hogwartském hradě, objevila zatím nikomu neznámá látka, způsobující po pozření nakažené fazolky děsivé následky. Dotyčnému jedlíkovi se zamlží vidění o celých 15%, propadne dobré náladě a jeho chování nebere až příliš veselých obrátek. To může způsobovat například neslušné chování ve Velké síni, špatné plnění úkolů a následné obdržení školních trestů. Dotyčný vystřízliví po spolknutí fazolky přibližně za dvě hodiny, ale i tato doba může přinést plno převratů v jeho vystupování na Hogwarts.

Zatím byly na hradě odhaleny pouze dva případy tohoto druhu a doufáme, že jsou těmi posledními. Pro jistotu však doporučuji nekupovat fazolky od nedůvěryhodné osoby a při získání fazolek z Ďáblovy jámy si je nezapomeňte pořádně opláchnout před konzumací.

Nikdy nevíte, může to potkat i vás!

Komentáře

  1. Skvělé – Milá Grace, skláním se před tvými pisatelským uměním. Jsi opravdu kouzelnice….skvělé….pročítám tvé články a musím říct, že se jedná o prvotřídní kvalitu…..

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *