Cena zlata mírně klesla, Gringottovi reagují

| Vydáno:
Tvrdá kouzelnická měna byla dlouhé roky stabilní měnou, po dnešním oznámení představenstva Gringottovy banky je však možné, že se budou muset utahovat opasky.

Dnes odpoledne vydala Gringottova banka oznámení, že byli nuceni snížit cenu pro jimi vykupované zlato. „Cena zlata je v posledních několika letech velmi kolísavá,“ reagoval člen představenstva banky, který nechtěl být jmenován. „S vypětím všech sil se nám však dařilo držet kouzelnickou měnu v rovině, někdy za cenu vyšších nákladů, v jiných měsících naopak.“

Podle informací Denního věštce se v posledních týdnech na trh dostalo větší množství neopracovaného zlata a reakce banky tak je více než očekávaná. Cena vykupovaného zlata klesla prozatím mírně a byla tak stabilizována bez výraznější změny pro koncové zákazníky.

Podle expertíz finančních specialistů je však pravděpodobné, že tato situace na trhu způsobí paniku mezi „šetřílky“ a ti začnou prodávat větší množství zlata, které mají schováno v rodinných trezorech. To povede k dalšímu přesycení trhu a cena takového zlata může klesnout mnohem výrazněji.

Denní věštec se zeptal ředitele školy, co znamená tato situace pro školu čar a kouzel. „V tuto chvíli zůstáváme klidní a věříme, že Gringottova banka nepřistoupí k dalšímu snižování hodnoty zlata. Pokud by se tak však stalo, budeme muset snížit některé z nákladů,“ odpověděl Ronald Holms Williams. „Mohu však s jistotou říci, že by se snižování výdajů školy nemělo nijak dotknout vyučujících profesorů. Pro vedení školy je nejvyšší prioritou zachování kvality výuky a jsme si vědomi toho, že na tom by se šetřit nemělo.“

Komentáře

  1. – Kvalitní výuka se dá dělat i z pocitu dobře vykonané práce, hlavní je aby se to nedotklo studentů!

    1. Re: – No to počkat počkat, pane Watfare! Že vás pusa nebolí! +mračí se, a pak se jí blýskne v oku+ A vůbec, pokud se mě to dotkne, budete mě živit, tak!

  2. Re: – Tak jsem si jen zkontrolovala svoje finance uložené ve zlatě a merlinužel musím konstatovat, že hodnota opravdu klesla. Ach jo.

  3. cha! – Takže chápu to správně, že teď je ideální doba do zlata investovat, následně počkat, až se cena vrátí na původní úroveň a za výdělek zdvojnásobit šatník? 😀

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *